Eten & drinken

Recept | Vegan brownies

22 juli 2014

vegan-brownies
Door Sanne
– Ik eet veganistisch, iets dat vaak veel vragen op wekt bij mensen met als meest voorkomende: “Maar wat eet je dan? Er blijft toch niets over wanneer je geen dierlijke producten eet?” Heel begrijpelijk.. Zo dacht ik in het begin ook. Nu, 6 maanden later, weet ik dat je heerlijke dingen kan maken met de meest pure ingrediënten. Natuurlijk is het in het begin even wennen, want waar vaak zoetheid overheerst bij tussendoortjes is dit bij zelfgemaakte gerechtjes niet het geval. Je proeft elk ingrediënt en dan is het geweldig te combineren totdat je een heerlijke combinatie aan natuurlijke producten hebt gevonden. Die uitdaging ga ik telkens weer aan en deze maand stond bij mij in het teken van pure chocolade brownies. Veganisten gebruiken vaak zoete aardappels als basis, maar ik ben gegaan voor zwarte bonen. Ze maken de brownie heel zacht én gezond PLUS je brownie smaakt nog steeds zoet (want brownies zijn nou eenmaal heerlijke zoete guilty pleasures!).

Trek je stoute schoenen aan en zet je even over het idee dat er zwarte bonen in je brownies zitten en maak deze heerlijke chocolade-, peanutbutter-, amandelbrownies en verras jezelf!

Ingrediënten brownies
– 200 gram zwarte bonen (goed afgespoeld)
– 2 flax eggs (3 eetlepels gebroken lijnzaad gemengd met 6 eetlepels water)
– 3 eetlepels gesmolten kokosolie (ontgeurd)
– 150 gram cacao poeder (carob poeder kan ook!)
– ½  theelepel zeezout
– ½ kopje kokosbloesemsuiker
– 1,5 theelepel bakpoeder.

Ingrediënten topping
– 50 gram pure chocolade in stukjes (zo hoog mogelijk cacao percentage)
– 4 eetlepels nootboter (ik ging voor amandelboter).

Bereidingswijze
– verwarm je oven voor op 180 graden
– vet je bakvorm in met kokosolie of olijfolie
– meng het lijnzaad met het water en laat het 10 minuten staan
– in je keukenmachine meng je de zwarte bonen met de flaxeggs, de kokosolie, de cacaopoeder, het zeezout, kokosbloesemsuiker en het bakpoeder tot een glad beslag
– giet het mengsel in de bakvorm
– schep de notenboter erover net als de stukjes pure chocolade (topping)
– zet de bakvorm in de oven en bak voor 20 minuten of tot de bovenkant droog is en de randen beginnen te trekken
– laat de brownie een half uur afkoelen en serveer met een lekker kopje thee!

Liefs,
Sanne
http://mybeautyblends.blogspot.nl/

Sanne van Rooij is 24 jaar en heeft een passie voor het bedenken en maken van gemakkelijke en gezonde veganistische gerechten. Op haar foodblog deelt ze de kleurrijkste gerechten en op de BeautyBlends Instagram heeft ze nu al meer dan 63.000 volgers. Sanne deelt 2 keer in de maand een exclusief recept met de lezers van Curvacious.nl. Enjoy!

Reacties op dit artikel

  • Avatar van Linda
    Reply Linda 24 juli 2014 at 11:21

    Wat ziet dit er lekker uit :-) . Nu is bakken voor mij erg lastig maar dit lijkt me zo lekker dat ik een vriendin ga vragen of ze dit wil maken. Ze bakt heel erg graag dus dat gaat vast goed komen :-).

  • Avatar van Manon
    Reply Manon 22 juli 2014 at 15:57

    Dat ziet er lekker uit

  • Avatar van Vera
    Reply Vera 22 juli 2014 at 15:22

    Het ziet er echt heel lekker uit. Ben benieuwd naar de smaak!

  • Avatar van Joyce
    Reply Joyce 22 juli 2014 at 14:27

    Ziet er heerlijk uit!

  • Avatar van chucky1012
    Reply chucky1012 22 juli 2014 at 14:19

    Mmmmmmm dat ziet er zo lekker uit ;-)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.