Beauty

Talika Paris | Bio enzymes mask – brightening

15 juli 2014

talika-paris-bio-enzymes-mask-brightening-1
Sinds enige tijd heb ik mijzelf beloofd om weer met vaste regelmaat een me-time momentje te geven met fijne beautyproducten, scrubjes, maskertjes en meer voor een echt wellnessmomentje. Even niet mijn hoofd bij relatie, baby, werk en huishouden, maar even lekker helemaal niks anders dan mijzelf te pamperen. Niet alleen ik persoonlijk knap van zo’n uurtje altijd flink op, ook doet het mijn huid goed. Toen ik in een perspakket dit Talika Paris bio enzymes mask in de brightening variant ontving en las dat het zou zorgen voor een ultrazachte en egalere huid, wilde ik hem dan ook gelijk uittesten. Kijk mee voor meer informatie, foto’s en een review.

talika-paris-bio-enzymes-mask-brightening-2
talika-paris-bio-enzymes-mask-brightening-3
Het masker bevat onder andere de volgende ingrediënten:

– glycerine: helpt de huid om vocht vast te houden
– hyaluronzuur: verbetert opname van actieve ingrediënten en geeft een enorme hydratatieboost
– aloë vera: verkoelt en kalmeert de huid en vermindert roodheid
– arbutin: maakt de huid lichter, voorkomt dat deze donkerder wordt (neutraliseert de huidskleur)
– arnica: verzacht, kalmeert, hydrateert, voedt en versterkt de huid
– duizendblad: kalmeert de huid en helpt bij het helen van ontstekingen.

De combinatie zorgt voor een egalere teint, donkere kringen en vlekken (onder andere door zonschade) worden verminderd, het verzacht de huid, zorgt voor een betere bloedcirculatie in de huid en kalmeert deze. De geur is lekker fris en zacht, echt zo’n luxe schoonheidssalon-geur.

talika-paris-bio-enzymes-mask-brightening-4
Het is een zogenaamd sheetmasker, waarvan je aan de ene kant een steviger plastic vel aftrekt waarna je het op je gezicht aanbrengt en vervolgens het bovenste dunne velletje ook nog verwijdert. Door de handige gaten past het redelijk goed bij de vorm van de ogen, neus en mond en hij sluit ook rondom goed aan bij de kaaklijn en haargrens zodat het gezicht goed bedekt is. Soms wil zo’n masker nog wel eens veels te groot zijn of zitten de gaten echt op vreemde plekken.. Dat is met deze variant dus zeker niet het geval! Na een sessie van 15 minuten verwijder ik het masker, masseer ik het achtergebleven serum in en voelt mijn huid heerlijk zacht aan en ziet deze er fris en gehydrateerd uit. Van het egaliserende effect kan ik zo niet direct wat merken, maar ik denk dat één keer hier ook te weinig voor is. Aangeraden wordt om het masker twee keer in de week te gebruiken.

Ik vind het masker heel erg fijn en het voelt goed aan op mijn huid, maar hier komt het grootste nadeel: de prijs. Eén masker kost namelijk €12,00 en als je deze twee keer in de week wil gebruiken wordt het toch een aardig prijzige aangelegenheid. Jammer! Als deze maskers wat goedkoper zouden zijn zou ik ze zeker vaker proberen, maar nu blijft het bij deze ene keer (ook vanwege het feit dat ik natuurlijk al redelijk wat verzorgingsproducten inclusief maskertjes heb liggen).

De 4 nieuwe maskervarianten van Talika Paris, waaronder deze uit de review hierboven, zijn vanaf eind deze maand bij ICI Paris XL verkrijgbaar.

Enjoy your day!

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Disclaimer: tenzij anders vermeld bevat dit artikel producten die door een merk of bedrijf zijn toegestuurd. Dit heeft geen invloed op mijn mening over deze producten.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Roxanne
  Reply Roxanne 15 juli 2014 at 23:43

  Klinkt als een fijn masker, alleen de prijs, beetje jammer.

 • Avatar van Sabine
  Reply Sabine 15 juli 2014 at 16:54

  Wow duur grapje!
  Ik bestel ze zelf vanuit korea van Missha, Skinfood en andere vegan merken voor amper 1,- per stuk.
  Doen het ook goed in verjaardag pakketjes merk ik al, veel meiden willen meer van me hahaha.

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 15 juli 2014 at 14:59

  Klinkt goed ;-)

 • Avatar van Merin Veronique
  Reply Merin Veronique 15 juli 2014 at 09:42

  € 12,- voor een masker vind ik echt bizar. Dan koop ik liever een tube. Of heel misschien zou ik deze één keer in het jaar kopen.. maar that’s it.

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 15 juli 2014 at 06:43

  Het lijkt een heerlijk masker ,maar ik vind het echt te duur. Heerlijk dat je wat meer ‘me-time’ neemt, dat kan zo lekker zijn.

 • Avatar van Dana
  Reply Dana 15 juli 2014 at 00:19

  Hij lijkt mij erg fijn! De prijs is best wel aan de hoge kant, want ik ze prima uit Hong Kong halen voor 10 voor dezelfde prijs :|

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.