Beauty

Vakantie tip | Lactacyd intiemverzorging

3 juli 2014

lactacyd-intiemverzorging-1
Veel vrouwen denken dat de vagina een soort zelfreinigende oven is, maar de buitenste delen van de vagina bestaan uit huid en slijmvliezen waar gemakkelijk ongewenste bacteriën kunnen groeien die klachten kunnen veroorzaken. Het is dus belangrijk dat je dagelijks je vagina reinigt en verzorgt met producten die hiervoor bedoeld zijn, zoals die van Lactacyd. Zeker in de zomermaanden en op zonvakantie waarbij je wat dichter bij elkaar bent en je minder kleding draagt wil je vaak net wat meer frisheid down under.. 

In Zuid-Europese landen zijn producten voor de intiemverzorging al te vinden bij 9 op de 10 vrouwen, in Nederland bij slechts 3 op de 10 vrouwen. Enkel reinigen met water is niet voldoende, omdat dit wat uitdrogend kan werken en daarnaast geen verzorgende en beschermende eigenschappen heeft die speciale intiemverzorgingsproducten wel hebben. Daarnaast hebben gewone douchegels vaak een te hoge pH-waarde en ook de pH-neutrale babyzeep is soms lang niet zo zacht als je denkt. Daarnaast bevatten douchegels vaak te sterk reinigende ingrediënten die niet geschikt zijn voor gebruik bij je vagina. De producten van Lactacyd bevatten onder andere natuurlijk melkzuur wat de natuurlijke flora van de vagina respecteert, behoudt en beschermt.

lactacyd-intiemverzorging-2
De natuurlijke balans van de vagina kan door restjes urine, menstruatiebloed, sperma en zweet maar ook door het dragen van strings, skinny jeans en andere strakke kleding flink verstoord worden. Het dagelijks reinigen en verzorgen van je intieme zone hoort dus zeker thuis in je dagelijkse routine, maar ook het dragen van katoenen ondergoed en niet te strakke kleding wordt aangeraden om klachten te voorkomen. Tip: was je ondergoed en lingerie op 60 graden met een wasverzachter zonder parfum.

Lactacyd heeft verschillende producten voor de intiemverzorging in verfrissende, verzorgende, hydraterende, antibacteriële en kalmerende varianten en eentje speciaal voor de gevoelige huid die extra mild is. Er zijn wasemulsies en mousses verkrijgbaar, maar bijvoorbeeld ook intiem tissues die weer extra handig zijn voor in je weekendtas of handtas om mee te nemen op vakantie om zo waar je dan ook bent jezelf op te kunnen frissen. De producten van Lactacyd zijn zeepvrij, hebben de pH-waarde van de vaginahuid en bevatten melkzuur wat de vagina beschermt en helpt om de natuurlijke balans te herstellen en te behouden.

Ik ben zelf fan van de wasemulsie voor de gevoelige huid vanwege de zachtheid hiervan en het zorgt voor een schoon en zacht gevoel down under. Maar voor de warme zomermaanden of de jaarlijkse zonvakantie is de verfrissende wasgel met een vleugje menthol en het deo active complex ook erg prettig, het zorgt voor net even wat extra frisheid, voorkomt vervelende luchtjes en houdt de natuurlijke microflora in stand. De verfrissende intiem tissues hebben dezelfde werking en zijn ook erg prettig in gebruik. Deze zijn perfect voor tijdens een lange autorit of vlucht (en mogen gewoon in je handbagage mee).

Bekijk hier de website van Lactacyd voor meer (product)informatie.

Enjoy your day!

Dit is een gesponsord artikel.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 7 juli 2014 at 10:10

  Lactacyd is een fijn merk, ik gebruik de wasemulsie al jaren en ben er heel erg over te spreken.

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 3 juli 2014 at 21:38

  Het is zo belangrijk om schoon en fris te zijn ;-)

 • Avatar van Donna Luisa
  Reply Donna Luisa 3 juli 2014 at 17:52

  Lactacyd is inderdaad erg fijn :)

 • Avatar van Michelle Kaiser
  Reply Michelle Kaiser 3 juli 2014 at 16:44

  Lactacyd is heel erg fijn. Zelf heb ik het ook, op doktersadvies.

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.