Beauty

About the brand | Biodermal + persoonlijke favorieten

10 augustus 2014

about-biodermal-1
Als het om Nederlandse huidverzorgingsmerken gaat dan is Biodermal één van mijn favorieten. Het merk bestaat nu zo’n 35 jaar en is ontstaan vanuit de behoefte om huidproblemen op te lossen waarbij één van de eerste producten (en nog steeds één van de best verkochte producten van dit merk) de bekende P-CL-E crème is. Ben je nieuwsgierig naar meer achtergrondinformatie over dit merk en mijn persoonlijke favorieten? Lees dan zeker verder!

about-biodermal-3
In 1975 ontwikkelde Drs. Hans Schreuder een lijn verzorgingsproducten die hij onder de naam Biodermal op de markt bracht. Biodermal onderscheidde zich van andere merken door de visie en filosofie dat een product geen symptomen moet bestrijden maar juist moet zorgen voor een natuurlijke balans van de huid. Biodermal is dan ook een groot voorstander van het gebruik van natuurlijke en lichaamseigen stoffen in haar producten omdat deze het biologisch evenwicht van de huid ondersteunen en herstellen.

De huid heeft van zichzelf een groot zelfregulerend en regenererend vermogen en de producten van Biodermal helpen de huid om vanuit haar eigen kracht aan het werk te kunnen gaan zodat de huideigen hydrolipidenlaag wordt versterkt, de huidvochtigheid op peil wordt gehouden, de huid wordt geholpen in de bescherming tegen UV licht en de huid wordt beschermd door de huidvriendelijke pH-waarde van de producten.

De grondstoffen van de producten bestaan uit zuivere ingrediënten die met grote zorg worden uitgekozen zodat ze zo min mogelijk kans geven op huidirritaties of allergieën. Daarnaast zijn alle producten ook dermatologisch getest op huidtolerantie. Mocht je een erg gevoelige huid hebben probeer dan een product door een klein beetje aan te brengen aan de binnenkant van je onderarm, treed er binnen 24 uur geen reactie op dan kan je dit gerust gebruiken.

Biodermal heeft een uitgebreid assortiment producten voor de reiniging en verzorging van de lichaams- en gezichtshuid, voor verschillende huidtypes, biedt producten voor de huid met speciale behoeften en heeft een uitgebreid assortiment aan zonverzorging. Biodermal is bij de meeste drogisterijen te koop maar heeft ook een eigen webwinkel waarbij je bij bestellingen boven de €20,- geen verzendkosten betaalt en als je voor 14.00 uur bestelt heb je dit de volgende dag al in huis.

about-biodermal-2
Mijn persoonlijke favorieten van dit merk zijn:

Oogmake-up remover 125ml, €9,10
Een twee-fasen reiniger die je moet schudden voor gebruik en die zonder enige moeite en geboen alle (waterproof) oog- en lipmake-up verwijdert. Hij laat wel iets van een laagje achter dus nog even na met een washandje met water of een alcoholvrije lotion vind ik wel prettig.

Reinigingsmilk 200ml, €10,15
Een zachte en hydraterende lotion die ik inmasseer op mijn droge gezichtshuid en daarna met een lauwwarm en vochtig washandje afneem. In een minuutje is zo op een milde manier mijn gehele gezichtsmake-up verdwenen zonder dat het een trekkerig gevoel achter laat.

P-CL-E crème 100ml, €37,15
Wie kent dit product nu niet? Als mijn huid echt wat extra’s nodig heeft omdat ik veel last heb van erg droge plekjes, irritatie, jeuk, onrust en vlekken dan helpt deze crème mijn huid er snel bovenop. De crème gebruik ik het liefst voor de nacht, de fluïde variant vind ik dan weer fijn voor overdag omdat deze minder vol is en dus ook onder make-up zijn werk goed doet zonder dat het gaat ‘glijden’.

Matterende zonnefluïde SPF30 50ml, €15,20
Deze lichte crème met factor 30 trekt snel in, laat geen vettig gevoel achter en bezorgt geen glimgezicht. Ook fijn: het product is waterresistant en laat geen sticky laagje achter wat veel producten met een hogere SPF wel doen.

After sun gel 150ml, €14,20
Een heerlijke, frisse en verkoelende gel die snel intrekt en enig trekkerig en warm gevoel van een dagje zon gelijk weg neemt. Laat de huid heerlijk zacht aanvoelen en lekker fris en zacht ruiken.

Heb jij ervaring met producten van Biodermal? Waar ben je benieuwd naar of wat is jouw favoriet?

Enjoy your day!

–> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Reacties op dit artikel

  • Avatar van femketje
    Reply femketje 10 augustus 2014 at 13:51

    ik heb er zelf nog niks van geprobeerd!

  • Avatar van chucky1012
    Reply chucky1012 10 augustus 2014 at 07:55

    Dat ziet er zo goed uit! Het klinken als fijne huidverz.prod. ;-)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.