Beauty

Kneipp douche foam patchouli & vijgenmelk-arganolie

11 augustus 2014

kneipp-douche-foam-patchouli-vijgenmelk-arganolie-1
Mijn favoriete doucheproduct moet toch vast en zeker een doucheschuim zijn. Ik hou van dat lekkere fluffy gevoel van het zachte schuim op mijn huid, heeft echt zo’n luxe gevoel. Love it! Toen ik even geleden een perspakket ontving met hierin twee nieuwe geuren Kneipp douche foam werd ik dan ook direct enthousiast. Sowieso heb ik een voorliefde voor dit merk, maar de douchefoams ervan zijn hemels ♥ Dat ze nu dus ook verkrijgbaar zijn in de geuren patchouli en vijgenmelk-arganolie maakt me helemaal happy, want dit zijn twee favoriete geurlijnen van mij binnen het assortiment van Kneipp.

kneipp-douche-foam-patchouli-vijgenmelk-arganolie-2
De patchouli variant heeft een zachte en licht kruidige geur en de vijgenmelk-arganolie variant heeft een wat fruitigere geur, maar alsnog heel erg zacht. Met een doucheproduct als deze creëer je een echt wellnessgevoel in je eigen badkamer en eerder waren al de varianten lavendel en mint-eucalyptus als douche foam verkrijgbaar, maar ik ben meer een liefhebber van deze zachtere geuren die nu zijn uitgebracht. Met één bus kan je zo’n 40 keer douchen, helemaal als je een douchepuff gebruikt voor het insoppen want dat creëert nog wat extra schuim. Zelf vind ik een foam fijner om met mijn handen aan te brengen om de zachtheid van het schuim optimaal te kunnen ervaren ^^

Naast de hydraterende glycerine, voedende jojoba olie of arganolie en etherische oliën voor de geur is er als reinigingsmiddel gebruik gemaakt van SLS. Ik heb hier zelf geen last van en geen moeite mee omdat een doucheproduct als deze slechts enkele minuten op je huid zit en je dit toch goed afspoelt, maar ik vermeld het er wel even bij voor diegenen met een erg gevoelig huidje.

kneipp-douche-foam-patchouli-vijgenmelk-arganolie-3

Fijn weetje: de foam wordt door middel van perslucht uit de bus gedrukt en er wordt dus geen gebruik gemaakt van drijfgas. Daarnaast zitten er geen minerale oliën, kleurstoffen en conserveringsmiddelen zoals parabenen in de douche foams èn de producten zijn niet op dieren getest. Pssst! Ik kan alvast verklappen dat er vanaf september enkele nieuwe scrubproducten (suikerscrubs in olie) in het assortiment van Kneipp zullen komen.. Ik kan niet wachten om deze ook uit te gaan proberen!

Deze nieuwe geuren Kneipp douche foam zijn verkrijgbaar bij vrijwel alle drogisterijen voor €6,99 per bus met 200ml inhoud.

Enjoy your day!

–> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Disclaimer: tenzij anders vermeld bevat dit artikel producten die door een merk of bedrijf zijn toegestuurd. Dit heeft geen invloed op mijn mening over deze producten.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 12 augustus 2014 at 15:06

  Deze lijken me echt heerlijk, vooral die patchouli, dat vind ik altijd zo ontzettend lekker ruiken.

 • Avatar van Angelique
  Reply Angelique 11 augustus 2014 at 22:55

  Vind de foams van Kneipp altijd heerlijk! Betaald er iets meer voor maar je krijgt er ook wel wat voor terug vind ik.

  • Avatar van Dirma
   Reply Dirma 18 september 2016 at 19:33

   In Duitsland betaal je een stuk minder.
   € 3,75 om precies te zijn
   In de drogist daar DM betaal je voor alles zeker de helft, dove, kneipp, nivea , maybeline etc.

   • Avatar van Desirée
    Reply Desirée 18 september 2016 at 19:56

    Ik kom regelmatig bij DM maar kijk daar eigenlijk nooit bij Kneipp, de volgende keer zeker doen dus. Dankjewel voor de tip!

 • Avatar van Manon
  Reply Manon 11 augustus 2014 at 18:57

  Ze klinken erg lekker!

 • Avatar van Dionne
  Reply Dionne 11 augustus 2014 at 12:42

  Ze lijken mij heel fijn!

 • Avatar van Evelien
  Reply Evelien 11 augustus 2014 at 11:55

  Ohh wat heerlijk Dees, ik heb die Patchouli in de bodylotion versie, en ik ben er zo verzot op! Die geur.. hmmm ♥ Ik houd van foams, dus deze zou heeeel welkom zijn in de badkamer. Binnenkort maar even langs de drogisterij! Die andere geur ken ik niet, hij klinkt niet heel lekker qua naam, maar hoe jij hem omschrijft.. dan twijfel ik weer, haha. Ook maar ff snuffelen dus ;)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 11 augustus 2014 at 13:33

   Dan wel even snuffelen aan de douchegel of bodylotion, want aan deze bussen ruik je van buitenaf niets ;)

 • Avatar van NailTalk
  Reply NailTalk 11 augustus 2014 at 09:43

  Ze lijken me heerlijk! En ben ook wel erg benieuwd naar de scrubs nu :-)

 • Avatar van Merin Veronique
  Reply Merin Veronique 11 augustus 2014 at 09:36

  De vijgenmelk lijkt me lekker. Ben ook wel benieuwd naar de nieuwe scrubs.

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 11 augustus 2014 at 08:46

  Dat klinkt zo goed!

  Goed begin van deze nieuwe wk Xoxo

 • Avatar van femketje
  Reply femketje 11 augustus 2014 at 00:39

  oeh ze klinken lekker!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.