Huis & interieur

Love it! | Sense Candles geurkaarsen

3 augustus 2014

sense-candles-1
Dat ik een groot fan ben van geurkaarsen is waarschijnlijk geen nieuws voor je, maar grote kans dat je van dit merk nog niet eerder gehoord hebt. Sense Candles is een nieuw Nederlands geurkaarsenmerk en vroeg of ik enkele geuren wilde ontvangen om er kennis mee te maken. De website en de omschrijving van de geuren spraken me aan en ik kon geen nee meer zeggen. Kijk mee voor meer informatie over dit merk en mijn ervaring met deze geurkaarsen.

De oprichters van dit bedrijf liepen tegen enkele dingen aan bij geurkaarsen van andere merken en besloten dat ze dit zelf beter konden. Een mooie verpakking, een intense geur met een maximale hoeveelheid geurolie en een kaars die volledig op kan branden zonder verspilling door opstaande randen die niet mee kunnen smelten was hun uitgangspunt.

De handgemaakte kaarsen hebben een brandtijd van 30-35 uur en zijn opgebouwd uit een combinatie tussen sojawas – wat zorgt voor een mooi uiterlijk en schone opbranding zonder al teveel roetuitstoot – , paraffine – wat sterke geurhoudende kwaliteiten heeft – en een unieke mix van geuroliën. Elke kaars heeft 2 lonten waardoor de volledige diameter goed kan smelten en er zo geen product verloren gaat.

Op dit moment bestaat het assortiment uit de volgende 12 geuren:

* Black Cherry
* Clean Cotton
* Creme Brulée
* Lemon Cheesecake
* Pina Colada
* Pink Raspberry
* Pumpkin Pie
* Rhubarb Blackberry
* Summer Fruit
* Sweet Vanilla
* Tropical Paradise
* Zen.

De geurkaarsen zijn verkrijgbaar via de webwinkel van Sense Candles voor €14,50 per stuk. Betalen kan via iDeal, PayPal of bankoverschrijving, de verzendkosten zijn €4,95 (maar vervallen bij bestellingen boven de €50,-) en je hebt je bestelling binnen enkele werkdagen in huis.

sense-candles-2
sense-candles-3
De kaarsen worden verpakt in een wit doosje met de merknaam en een zwart lintje en doet gelijk erg chique aan. Ook het mooie glas met de dikke bodem en de mooie bestickering versterkt dit gevoel. De geur van de kaarsen kwam me door de verpakking al tegemoet en ik was direct erg nieuwsgierig. Ik heb gekozen voor de volgende geuren:

Clean Cotton
De geur van versgewassen wasgoed die in de zomerwind is gedroogd, zo lekker subtiel, vrouwelijk en fris! Je ruikt er citroen, limoen, jasmijn, lavendel, lelie, viooltjes en musk in maar de geur is denk ik het beste te omschrijven als die van zachte wasverzachter en doet me ergens aan een babygeurtje zoals Zwitsal denken.

Pumpkin Pie
Dit is echt een geur voor de herfst en winter en je krijgt er spontaan trek van. Zo’n typische bakkersgeur die bestaat uit pompoen, gebakken taartbodem, speculaaskruiden, kaneel, nootmuskaat en kruidnagel.

Zen
Deze geur is heerlijk om bijvoorbeeld bij te mediteren, je komt er echt van tot rust. Je ruikt er bamboe, groene bloemen en echt zo’n typische wellnessgeur in terug.

Ik heb vooral gemerkt dat een uurtje branden echt voldoende is omdat de warme was hierna ook nog een flinke tijd geur afstaat. De geuren zijn heel intens maar irriteren de neus niet en zijn ook zeker niet te overheersend. Wij wonen in een appartement en als ik de kaars een tijdje heb laten branden in de woonkamer dan is de geur ervan hierna eigenlijk in elk vertrek in ons huis wel subtiel te ruiken. Love it!

Enjoy your day!

–> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Disclaimer: tenzij anders vermeld bevat dit artikel producten die door een merk of bedrijf zijn toegestuurd. Dit heeft geen invloed op mijn mening over deze producten.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Evelien
  Reply Evelien 10 augustus 2014 at 22:28

  Dat merk ken ik inderdaad nog niet. Heerlijke lijst met geuren wel, zeg! Lemon Cheesecake, mijn favoriete taart.. die móet ik gewoon hebben, niet? Alhoewel ik Zen ook heel graag zou willen aansteken. En Clean Cotton. Ooooh, help, teveel keuze!!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 11 augustus 2014 at 08:31

   Haha, ja lastig kiezen wordt het dan he? Toch die geurcomputer maar eens uitvinden ^^

 • Avatar van Roxanne
  Reply Roxanne 10 augustus 2014 at 13:12

  Wat een mooie kaarsen! Ze lijken me erg fijn en erg lekker ruiken. Ik ga eens op de site spieken :)

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 5 augustus 2014 at 06:54

  Wat zien ze er mooi uit en ze hebben veel verschillende kleuren…..clean cotton klinkt als een heerlijke geur. Die zet ik op mijn lijstje, dit zijn van die leuke cadeautjes :-)

 • Avatar van Annette
  Reply Annette 3 augustus 2014 at 16:12

  Leuk zeg, ben heel benieuwd. Hier ga ik er wel een keer een van bestellen om te proberen. Fijne review

 • Avatar van Marion
  Reply Marion 3 augustus 2014 at 13:46

  Klinkt als een lekkere geur!

 • Avatar van femketje
  Reply femketje 3 augustus 2014 at 12:32

  lijken me echt lekkere geuren :D

 • Avatar van NailTalk
  Reply NailTalk 3 augustus 2014 at 12:18

  Voor mij iets te prijzig maar wauw, ze zien er prachtig uit! Zou er graag eentje hier hebben staan! En dan de Clean Cotton, vind ik ZO lekker.

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 3 augustus 2014 at 06:36

  Mooi grote candles!
  Ik ga meteen even kijken in de webshop waar dit te koop is ;-)

  Ik wens je een prachtige dag Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.