Beauty

Mijn top 5 maskers (droge huid)

22 augustus 2014

mijn-top-5-maskers-gezicht-droge-huid-1
Whooptiedoo! Vandaag ben ik jarig! Officieel geen twintiger meer, want nu ben ik 30. Dat wordt een weekend vol visite en ik kijk uit naar de gezelligheid ^^ Vandaag nog even werken en vanavond een avondje met z’n tweetjes (nouja, drietjes maar Shae ligt het grootste gedeelte van de avond in bed). Ik laat me verrassen qua eten en denk dat het verder een rustig avondje wordt met een filmpje of Pretty Little Liars, kaarsjes aan en knuffeltijd ♥ Vanmiddag maar eens even de tijd voor mijzelf nemen voor een uitgebreide douche, scheren, scrubjes en hier hoort natuurlijk ook een lekker maskertje bij – iets wat mijn huid op dit moment goed kan gebruiken! Vandaag deel ik mijn top 4 favoriete maskers voor de droge huid. Kijk je mee?

mijn-top-5-maskers-gezicht-droge-huid-2
Origins GinZing refreshing face mask to wake up tired skin 100ml, €28,00
Ok, het is niet direct het meest voedende masker maar wel echt een heerlijk masker wat het vermelden waard is. Het is een gelmasker wat bedoelt is om de vermoeide huid wakker te maken en te laten stralen. En met Shae in een flinke 6-maanden-sprong ben ik hier de afgelopen weken goed aan toe. Er zit onder andere komkommer, cafeïne, rozenwater, kamille, rozemarijn, gist extract, aloë vera en rozenolie in. Omdat hij zo verfrissend aanvoelt vind ik deze lekker om de dag mee te beginnen. Even 10 minuutjes in laten trekken, het restant afnemen met een tissue en je bent klaar voor de dag.

mijn-top-5-maskers-gezicht-droge-huid-3
Collistar rehydrating soothing mask 30ml, €19,95
Ik reviewde dit masker begin juli al uitgebreid en ben echt fan. Er zit onder andere gedestilleerd korenbloemwater, hyaluronzuur, niacinamide, shea boter, amandelolie, arganolie, vitamine E en vitamine PP (ook wel vitamine B3 of nicotinezuur genoemd) in. Het is een heerlijk zacht, voedend, hydraterend en beschermend masker voor de droge, gevoelige en couperose huid. Na 10 minuutjes kan je de restanten wegvegen met een tissue of inmasseren als nachtcrème.

mijn-top-5-maskers-gezicht-droge-huid-4
Qiriness le wrap d’eau, extreme moisture balm 75ml, €45,60
Dit masker bevat onder andere glycerine, shea boter, zeekraal extract, Japans bloedgras extract, sojaproteïne, sesamzaadolie, neemolie, boswellia olie, plankton extract en vitamine E in. Een combinatie van overwegend bijzondere ingrediënten die er samen voor zorgen dat de huid weer zacht, comfortabel en gevoed aanvoelt. De geur is echt heerlijk fris en mijn huid slurpt het heerlijke goedje gewoon op. Je kan het als masker gebruiken (2 x in de week 10 minuutjes) of als kuurtje waarbij je het 1 tot 2 maanden als nachtcrème gebruikt.

mijn-top-5-maskers-gezicht-droge-huid-5
Clarins HydraQuench cream-mask 75ml, €39,95
Dit diepvoedende crèmemasker heeft maar 5 tot 10 minuutjes inwerktijd nodig om zelfs de meest trekkerige en droge huid weer prettig te laten aan voelen. Ik gebruik deze zelf graag als nachtcrème omdat het zo de hele nacht goed zijn werk kan doen en vind deze vooral in de herfst en winter heerlijk. Er zit onder andere hyaluronzuur, schors van de katafrayboom, knop van de lijsterbes en vitamine E in. Een combinatie die de microcirculatie stimuleert, beschermt tegen vrije radicalen, de hoornlaag van de huid versterkt en een evenwichtige hydratatie verzorgt.

mijn-top-5-maskers-gezicht-droge-huid-6
Clinique moisture surge overnight mask 100ml, €37,20
Ook dit masker gebruik je weer het beste als nachtcrème zodat het de hele nacht door zijn werk kan doen. Er zit onder andere essentiële lipiden, hyaluronzuur, aloë vera, murumuru boter, olijvenextract, shea boter, mangoboter, algenextracten en verschillende antioxidanten in. Je merkt bij dit masker ook direct na de eerste keer gebruik al een flink verschil. De geur is lekker zacht en romig, je zou er bijna je hele lijf mee in smeren ^^

mijn-top-5-maskers-gezicht-droge-huid-7
Hierboven zie je de textuur van de bovenstaande vijf maskers op een rij. Van links naar rechts zie je Origins, Collistar, Qiriness, Clarins en Clinique. Ze zijn allemaal verkrijgbaar bij de meeste parfumerieën, alleen het merk Qiriness is enkel bij Ici Paris XL verkrijgbaar. Het zijn geen van alle goedkope maskertjes, maar je kan wel een flink aantal keer doen met één tube (want zo’n dikke laag heb je helemaal niet nodig) en ik kan gewoon niet zonder met mijn drogere en gevoeligere huid. Lees ook zeker het artikel met veel tips over gezichtsmaskers en hoe je hier het maximale resultaat uit kunt halen en het artikel met informatie en tips voor de droge huid.

Wat is jouw favoriete masker voor je gezicht?

Enjoy your day!

–> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Disclaimer: tenzij anders vermeld bevat dit artikel producten die door een merk of bedrijf zijn toegestuurd. Dit heeft geen invloed op mijn mening over deze producten.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Imke
  Reply Imke 23 augustus 2014 at 14:16

  Ze zien er heerlijk uit. Ik ben zelf fan van het Clinique masker

 • Avatar van Petra
  Reply Petra 22 augustus 2014 at 21:17

  gefeliciteerd met je verjaardag, geniet er heerlijk van…
  groetjes Petra

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 22 augustus 2014 at 20:16

  Van harte gefeliciteerd met je verjaardag, ik hoop dat je een heerlijke dag en avond hebt.
  Door de warme dagen was het masker nemen een beetje op de achtergrond gekomen, maar ik moet het ook snel weer op pakken. Mij lijkt het masker van Collistar maar heb er nog geen ervaring mee, toch maar eens op mijn lijstje schrijven,

 • Avatar van Annette
  Reply Annette 22 augustus 2014 at 18:21

  Gefeliciteerd, en laat je maar heerlijk verwennen dit weekend. Veel feestplezier!

 • Avatar van Ceetje
  Reply Ceetje 22 augustus 2014 at 18:19

  Gefeliciteerd met je verjaardag Desirée :)

 • Avatar van Judith
  Reply Judith 22 augustus 2014 at 12:14

  Van harte gefeliciteerd! :D Een hele fijne dag toegewenst.

 • Avatar van Vlijtig Liesje
  Reply Vlijtig Liesje 22 augustus 2014 at 10:45

  Ik zou dat ook vaker moeten doen, zo’n maskertje. Ik heb een vochtarme huid. Maar ik heb er nooit het geduld voor…

 • Avatar van Donna Luisa
  Reply Donna Luisa 22 augustus 2014 at 10:10

  Leuk om te lezen! Ik heb zelf geen droge huid, maar ik vind producten van Collistar sowieso altijd heerlijk!

 • Avatar van Liesbeth
  Reply Liesbeth 22 augustus 2014 at 08:44

  Goedemorgen Desiree,
  Van harte gefeliciteerd met je verjaardag en een hele prettige dag toegewenst!
  Hele fijne maskers heb je laten zien, Clinique spreekt mij erg aan, en zou nog weleens iets van Origins willen proberen.

 • Avatar van Dagmar
  Reply Dagmar 22 augustus 2014 at 08:09

  Wohooo happy b-day! Geniet van vandaag en ik wens je alle geluk toe voor in je nieuwe levensjaar! En wat een heerlijk artikel om naar te kijken, heb nu al zin om een maskertje op te doen, maar laat ik dat maar even voor vanavond bewaren :) Fijne dag!

 • Avatar van brenda
  Reply brenda 22 augustus 2014 at 06:59

  Gefeliciteerd met je verjaardag!! Nog een vraagje, zou je een artikel willen maken over de vochtarme huid? Fijne dag nog,geniet ervan!

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 22 augustus 2014 at 06:24

  Van Harte Gefeliciteerd met je verjaardag en ik wens je een mooie en hele fijne dag Xoxo

 • Avatar van Anita te Gussinklo
  Reply Anita te Gussinklo 22 augustus 2014 at 00:45

  De Collistar en het Clarins masker ken ik beide.
  Het Clinique masker spreekt me het meeste aan, lijkt me heerlijk.

 • Avatar van Marike
  Reply Marike 22 augustus 2014 at 00:20

  Van harte gefeliciteerd! Hopelijk heb je een fijne dag! :)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.