Beauty

Mijn top 5 parfums | Late summer editie

31 augustus 2014

mijn-top-5-parfums-late-summer-editie-1
Ik ben echt een enorm geurenmens en ondanks dat mijn parfumcollectie enorm te noemen is, kan je mij oprecht blij maken met een nieuwe geur. Een parfum geeft een gevoel van luxe door de mooie flacon en doordat geur zoveel doet voor je gemoedstoestand en er gaat dan ook geen dag voorbij zonder dat ik een parfum uitkies om te dragen voor die dag. Op dit moment grijp ik redelijk naar dezelfde geuren en het leek me leuk om deze huidige top 5 met jullie te delen.

Narciso Rodriguez for her musc eau de parfum intense
Ik vond de originele variant van deze geur al erg lekker, maar deze musky en zwaardere variant is helemaal perfect! Je ruikt er ylang ylang, Afrikaanse sinaasappelbloesem, jasmijn, amber, musk, witte houtsoorten, witte honing, vetiver en vanille in en de geur is het beste te omschrijven als musky, witte bloemen en houtachtig. Een erg cleane, sexy en vrouwelijke geur. Ik kreeg hem van Paul voor mijn verjaardag en gebruik hem sindsdien non stop ♥

Prijzen vanaf €87,50 (50ml eau de parfum).

mijn-top-5-parfums-late-summer-editie-2
Calvin Klein reveal
Begin deze maand schreef ik al over deze nieuwe geur van Calvin Klein en ik vind hem echt heerlijk. Lekker warm, zwoel en flirterig en perfect voor avondjes uit, een date of een knus filmavondje met je geliefde. Je ruikt er witte peper, roze peper, zwarte peper, zout, ambergris, iris, musk, vetiver, cashmerehout en sandelhout in en de geur is het beste te omschrijven als houtachtig, poederig en musky. Ja, echt een Thierry Mugler achtige geur waar ik zo gek op ben!

Prijzen vanaf €49,50 (30ml eau de parfum).

mijn-top-5-parfums-late-summer-editie-3

Thierry Mugler
En ja, bovenstaande Reveal van Calvin Klein heeft echt mijn Thierry Mugler liefde weer aangewakkerd. Mijn favoriet is Alien, daarna Womanity en daarna Angel. Alle drie de geuren zijn compleet uniek en wat intenser en zwaarder dan de gemiddelde geur die je in de parfumerie tegen komt. Ook leuk: regelmatig komen er bijzondere uitgaves uit, zoals varianten met leer of in een leuke vorm zoals geurpoeder in een ring verstopt. Love it!

In Alien ruik je voornamelijk jasmijn, amber en houtachtige geurnoten. In Angel ruik je jasmijn, mandarijn, kokos, meloen, suikerspin, bergamot, orchidee, pruim, bramen, abrikoos, honing, rozen, bessen, lelietje-van-dalen, jasmijn, perzik, vanille, musk, patchouli, amber, tonkaboon, karamel en pure chocolade. Zoals je ziet: een meer complexe en zoete geur dan Alien. Womanity zit vol met vijgenblad, vijgenboom, kaviaar en vijg. Zo aan de geurnoten zou je er misschien niet enthousiast van worden, maar het maakt een heerlijke houtachtige, fruitige en aardse geur.

Alien vanaf €59,40 (30ml eau de parfum)
Angel vanaf €59,40 (25ml eau de parfum)
Womanity vanaf €44,10 (30 ml eau de parfum).

mijn-top-5-parfums-late-summer-editie-4
Balenciaga rosabotanica
Florabotanica werd eerder geïntroduceerd dan deze rozenvariant, maar beide parfums vind ik enorm lekker. De één wat meer kruidig en de ander wat meer bloemig. Dit laatste vind ik meer bij het jaargetijde passen en pak ik er regelmatig bij. Je ruikt er petitgrain, vijgenblad, hyacinth, grapefruit, kardemom, roze peper, rozen, houtachtige noten, patchouli, vetiver, cederhout en witte amber in en de geur is het beste te omschrijven als een houtachtige en groene rozengeur.

Prijzen vanaf 58,33 (30ml eau de parfum).

mijn-top-5-parfums-late-summer-editie-5
Prada candy
Als laatste kon ik deze geur ook echt niet overslaan, want ik gebruik hem de laatste maanden zo regelmatig dat de flacon bijna leeg is. Je ruikt er limoncello, pioenrozen, musk, honing, karamel en benzoïn in en hij is het beste te omschrijven als fris, zacht, zeperig en bloemig. Heerlijk voor elke dag en meer een geur voor overdag dan ’s avonds. Echt zo’n cocoongeur waarbij je maar aan jezelf blijft snuffelen!

Prijzen vanaf €48,69 (30ml eau de toilette).

Wat is jouw favoriete parfum op dit moment?

Enjoy your day!

–> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Reacties op dit artikel

  • Avatar van Donna Luisa
    Reply Donna Luisa 31 augustus 2014 at 17:42

    Alien is heerlijk!

  • Avatar van Mariska
    Reply Mariska 31 augustus 2014 at 13:50

    Thierry Mugler Alien heb ik echt altijd! ♥ dat is echt mijn favoriet :) wat een mooie foto’s!

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 1 september 2014 at 08:59

      Dankjewel voor je compliment, ik doe mijn best! ^^

  • Avatar van chucky1012
    Reply chucky1012 31 augustus 2014 at 07:11

    Wat een prachtige verzameling van mooie parfumflacons ;-)

    Mooie dag Xoxo

  • Avatar van femketje
    Reply femketje 31 augustus 2014 at 03:27

    aaah wat een eyecandy allemaal, gorgeous flacons!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.