Beauty

Mijn top 5 SPF voor het gezicht (hoge factor)

14 augustus 2014

top-5-favoriete-spf-gezicht-hoge-factor-1
Het is belangrijk om je huid te beschermen tegen de schadelijke effecten van de zon om zonbeschadiging zoals pigmentvlekken en versnelde huidveroudering te voorkomen en tegen te gaan. Smeren dus! Je lijf hoeft enkel ingesmeerd te worden als je veel buiten bent, als je gaat zwemmen of zonnen, maar je gezicht, hals en decolleté hebben deze zonbescherming eigenlijk elke dag nodig. Zet een tube bij je verzorgingsproducten en breng het elke ochtend aan als laatste stap in je routine, neem een tube mee in je handtas om af en toe bij te smeren en you’re good to go! Vandaag deel ik mijn top 5 favoriete SPF producten voor het gezicht zien met een hoge factor.

top-5-favoriete-spf-gezicht-hoge-factor-2
Decléor DD Shield daily defense UV protection fluid SPF30 30ml, €31,20
Dit nieuwe product van Decléor binnen de Aroma Solutions lijn is een 100% minerale crème die bescherming biedt tegen UVA en UVB, heeft een dunne textuur, trekt snel in en heeft een heerlijke frisse geur. Het kleurtje wat de crème heeft (zie onderste foto in dit artikel) verdwijnt zodra de crème is aangebracht dus maak je geen zorgen over een oranje/bruine waas. Deze fluid laat geen plakkerig glanzend of vettig laagje achter en trekt snel in waardoor je vlot de deur uit kan of je make-up kan aanbrengen.

top-5-favoriete-spf-gezicht-hoge-factor-3
RoC Soleil Protexion+ high tolerance fluid 2 in 1 SPF50 50ml, €18,50
Deze nieuwe lijn van RoC beschermt de huid tegen UVA en UVB, verzorgt de huid en helpt ook nog eens huidveroudering tegen te gaan. Deze fluid is ook weer wat dunner van textuur waardoor hij snel intrekt, heeft een zachte en prettige geur en laat ook weer geen vettig of plakkerig laagje achter. Deze crème is echt bedoeld voor de gevoelige huid en bevat geen parfum. Ondanks dat deze snel intrekt hydrateert hij wel erg goed, heel prettig als je ook een wat drogere huid hebt naast dat deze gevoelig is.

top-5-favoriete-spf-gezicht-hoge-factor-4
Lancaster Sun Control DNA expert Radiant Glow Cream SPF50+ 50ml, €47,00
Deze lichte crème van Lancaster biedt een bescherming tegen UVA, UVB en infraroodlicht, werkt tegen rimpels en pigmentvlekjes en laat een mooie glow achter op de huid. Geen vettig glansje of plakkerig gevoel, maar een mooie gezonde glans die ik in de zomer prachtig vind. De crème ruikt heerlijk, trekt redelijk vlot in en doet het ook goed onder make-up. Ook weer aan te raden voor de drogere huid door de heerlijke hydraterende en voedende ingrediënten die erin zitten. Deze crème kan je echt gebruiken als losse dagverzorging en zonbescherming in één vanwege de vele actieve ingrediënten en voldoende voedende werking. Ik ben fan!

top-5-favoriete-spf-gezicht-hoge-factor-5
La Roche-Posay anthelios XL fluide ultra-light SPF50+ 50ml, €17,65
Deze erg dunne fluide moet je even goed schudden voor gebruik en trekt erg snel in de huid. Het product bevat geen parabenen, geen parfum en is echt bedoeld voor de zon intolerante en gevoelige huid en is ook veilig voor gebruik bij kindjes. Er zit geen titaandioxide in wat enig wit waasje helemaal voorkomt, plakt niet, voelt niet vettig en laat een zacht gevoel achter op de huid. Deze fluid wordt zelfs als tip gegeven voor de acne huid. Echt een perfect product voor in de handtas omdat je deze vanwege de dunne textuur ook goed (voorzichtig!) over je make-up kan gebruiken door dit over je handen te verdelen en vervolgens deppend aan te brengen. Dit kan trouwens met alle heel dunne zonbeschermingsproducten, maar zo dun als deze is wel extra prettig hiervoor.

top-5-favoriete-spf-gezicht-hoge-factor-6
hannah juvi protect SPF30 75ml, €55,00
Deze kan natuurlijk niet ontbreken in deze favorietenlijst, want dit product komt elk jaar weer terug in mijn kast. De wat dikkere crème is als opzichzelfstaand product zeker voldoende (dus dagverzorging en zonbescherming in één) vanwege de voedende, kalmerende en hydraterende ingrediënten. De toegevoegde vitamine C en E, macadamia olie en aloë vera maakt het een heerlijk verzorgingsproduct. Wel één nadeeltje: hij is wat voller van textuur en laat hierdoor wel een laagje achter op de huid. Hij doet het hierdoor minder goed onder make-up, maar is wel erg prettig voor de make-uploze stranddagen.

top-5-favoriete-spf-gezicht-hoge-factor-7
Van links naar rechts zie je de textuur van de Decléor, RoC, Lancaster, La Roche-Posay en hannah producten. Tip: smeer jezelf nu ook weer niet altijd tè goed in, want hier en daar maximaal een half uurtje onbeschermd de zon (natuurlijk niet rond het middaguur wanneer de zon het sterkst is) in is ook weer goed voor onder andere de aanmaak van vitamine D.

Wat is jouw favoriete product om je gezicht tegen de schadelijke invloeden van de zon te beschermen?

Enjoy your day!

–> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Disclaimer: tenzij anders vermeld bevat dit artikel producten die door een merk of bedrijf zijn toegestuurd. Dit heeft geen invloed op mijn mening over deze producten.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Kiss & Make-up
  Reply Kiss & Make-up 14 augustus 2014 at 13:32

  Ik gebruik een SPF 50+++ van Bioderma en die vind ik echt super. Doet het een pak beter dan Vichy en La Roche Posay voor mij.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 14 augustus 2014 at 17:49

   Waar koop/bestel jij Bioderma eigenlijk? Vind de micellaire lotion ervan echt heerlijk, maar vind het in NL winkels niet..

   • Avatar van Kiss & Make-up
    Reply Kiss & Make-up 14 augustus 2014 at 18:13

    Ik woon nu in Zwitserland en daar vind ik het gewoon bij de apotheek. Maar volgens mij is het in Belgie ook overal gewoon beschikbaar. Woon je dicht bij de grens of heb je een vriendin in Belgie?

 • Avatar van Imke
  Reply Imke 14 augustus 2014 at 13:24

  Kijk, dit zijn de tips waar ik iets aan heb :-) Ik ben heel lang op zoek geweest naar een SPF crème die ik in mijn dagelijkse routine kan verwerken. Op dit moment heb ik er een van Kiehl’s met SPF 50 en Clinique met SPF 25. Ik wil een van de crèmes die jij voorstelt daarna proberen en zo ontdekken welke het beste werkt.

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 14 augustus 2014 at 06:46

  Om eerlijk te zijn heb ik geen favoriet zonbeschermings product omdat ik niet veel buiten kom. Wel heb ik een dagcreme met spf 15 waarvan ik dacht dat het wel genoeg is. Maar nu ik dit gelezen heb, besef ik me weer eens, dat ik toch een speciaal product voor mijn gezicht moet hebben.
  De creme van La Roche lijkt me erg fijn, en ik ga vragen of mijn vriendin, die voor me wil halen. Dan ben ik met mijn witte velletje, toch beter beschermd, zeker als ik een keer wat langer buiten ben..

 • Avatar van Sharona
  Reply Sharona 14 augustus 2014 at 06:04

  Ik ben altijd op zoek naar een goede bescherming voor mijn gezicht. Helaas nog niet de perfecte gevonden. De een is te vet, de ander zit niet mooi onder make-up, of ik krijg er puistjes van. Ik ga me zeker eens verdiepen in je tips! Bedankt.

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.