Beauty Media Reizen & vrije tijd

New readings | Bobbi Brown, Lonely Planet fotografie tips & Parijs in Stijl

20 augustus 2014

richard-ianson-de-beste-fotografie-tips-lonely-planet-1
Ik probeer de laatste tijd echt even wat meer aan mijn rust te denken, want eerlijk is eerlijk: het combineren van mama zijn, relatie, een eigen bedrijf, huishouden, familie en vrienden is best pittig en ik heb me hier echt wat op verkeken voordat Shae geboren werd. Ik kom zelf helemaal tot rust als ik lees en heb besloten dit langzaam aan weer wat op te gaan pakken met wat light reading over onderwerpen waar ik een grote interesse in heb zoals beauty, reizen en fotografie. In elk van deze onderwerpen heb ik de laatste tijd ook wat nieuwe boeken gekregen en gekocht waarvan ik er vandaag drie met je ga delen. De boeken gaan over make-up tips van Bobbi Brown, fotografie tips van Lonely Planet en Parijs in stijl. Kijk je mee voor meer foto’s en informatie?

richard-ianson-de-beste-fotografie-tips-lonely-planet-2
De beste fotografie tips van Lonely Planet – Richard I’Anson
“Wil wil er nou geen mooie foto’s maken tijdens een vakantie of een reis? Dit handige en handzame boekje bevat de meest elementaire aanwijzingen om je vaardigheden en je foto’s te verbeteren. Alles komt aan bod, van compositie en belichting tot stijleffecten, voor zowel professionele camera’s als voor mobiele telefoons. Volg de 55 essentiële stappen in dit toegankelijke boek om briljante foto’s te maken die het delen waard zijn!”

Deze praktische fotografiegids is gevuld vol met tips van reisfotograaf Richard I’Anson die als geen ander weet hoe je alledaagse momenten het mooist vast kunt leggen. Het boekje begint met 10 gouden regels en gaat daarna over in 45 tips en voorbeelden over je uitrusting, de belichting, flitser, de regel van derden, scherptediepte, het tijdstip van fotograferen, ISO, diepte in je foto’s creëren, lensflare voorkomen, hoe je je camera kan beschermen èn hoe je je bestanden kan bewaren en er mee aan de slag kan gaan.

Ik vind dit nu echt een handig boekje voor iedereen die graag fotografeert of er meer over zou willen lezen en leren. Het boek telt 128 pagina’s, is uitgebracht door Kosmos Uitgevers en is verkrijgbaar voor €9,99 (ISBN 9789021557038).

eddie-rambaud-parijs-in-stijl-1
eddie-rambaud-parijs-in-stijl-2
Parijs in Stijl – Elodie Rambaud
“In Parijs, stad voor stijlliefhebbers bij uitstek, wemelt het van de bijzondere mode- en interieurwinkeltjes. Winkeltjes waar je eindeloos kunt rondneuzen en genieten van het mooie en verrassende aanbod. Ontdek de kunst van het tafeldekken: smaakvol en creatief. Of snuffel rond bij antiquairs waar je de passie voor kunstgeschiedenis proeft. Dompel je in de geuren van verfijnde parfums, in de kleuren van schitterende stoffen en schrijfwaren. De Franse styliste Elodie Rambaud neemt je mee naar alle verborgen parels in de stad en en passant geeft ze je ook nog haar favoriete adresjes voor de lekkerste koffie, patisserie en aperitiefjes.”

Wat een heerlijk vormgegeven boek, alleen al het rondbladeren brengt me tot rust en lijkt me al mee te nemen tot diep in alle 235 adresjes die je in Parijs zeker eens moet gaan bekijken. Deze adressen staan gesorteerd op eigentijdse inspiratie, textiel, natuur & geur, materialen & kleuren, gereedschappen, snuffelen, exotische sferen, aan tafel, accessoires en kinderen maar er staan ook tips in zoals wanneer het de beste tijd is om naar Parijs te gaan, leuke beurzen, marktjes en festivals, tips over communicatie en vervoer, hotels en leuke bars en restaurantjes. Een complete en originele gids dus voor als je (weer) eens naar deze prachtige stad toe gaat. Ook handig: er zitten enkele kaarten in waarmee je heel gemakkelijk je route van adres tot adres kan uitstippelen.

Het boek telt 288 pagina’s, is uitgebracht door Kosmos Uitgevers en is verkrijgbaar voor €19,99 (ISBN 9789021557243).

bobbi-brown-everything-eyes-1
bobbi-brown-everything-eyes-2
Everything eyes – Bobbi Brown
Als het aankomt op prachtige ogen, de juiste materialen en make-up dan is de juiste techniek heel belangrijk. Maar waar moet je beginnen? Wereldberoemd make-up artist Bobbi Brown laat in dit boek zien wat must-haves zijn, wat het beste werkt voor welke vorm en kleur ogen en er staan verschillende stap-voor-stap tutorials in om verschillende looks mee te kunnen creëren voor elke gelegenheid en elk moment van de dag. Daarnaast is er ook veel in te lezen over het juiste brilmontuur kiezen en deelt goede tips voor brildragers.

Als groot fan van de producten, de positieve visie en de stijl van Bobbi Brown moest en zou ik dit boek natuurlijk toevoegen aan mijn collectie. Ik kocht het boek en ging er heerlijk voor zitten en las er in één ruk doorheen. Wat een flinke hoeveelheid informatie en dat zonder langdradig te zijn. Tips over kwasten, oogverzorging en oogcrème, correctors, concealers, wenkbrauwen, eyelinertechnieken, 10 verschillende how-to’s.. Love it! Echt handig om eens lekker mee te gaan zitten met wat make-up en een spiegel erbij en je techniek aan te scherpen (of jezelf juist mooie technieken aan te leren).

Het boek telt 120 pagina’s, is uitgegeven door Chronicle Books en is verkrijgbaar voor €11,99 bij onder andere bol.com (ISBN 9781452119618).

Wat voor boeken lees jij graag naast de standaard leesboeken? Heb je leuke tips dan hoor ik het graag :)

Enjoy your day!

–> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Disclaimer: tenzij anders vermeld bevat dit artikel producten die door een merk of bedrijf zijn toegestuurd. Dit heeft geen invloed op mijn mening over deze producten.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 21 augustus 2014 at 06:48

  Leuk om te lezen allemaal. Het boek van Bobbi Brown, lijkt me erg mooi.

 • Avatar van Annette
  Reply Annette 20 augustus 2014 at 19:21

  Dat Bobby Brown boek lijkt mij wel wat. Ik ben een fervent thriller lezer maar daarnaast mag ik ook graag kookboeken doorspitten (al komt er van die recepten uit proberen heel weinig) :)

 • Avatar van beautyforgirls
  Reply beautyforgirls 20 augustus 2014 at 15:21

  Leuke boeken.
  Liefs, xxx

 • Avatar van Jess
  Reply Jess 20 augustus 2014 at 13:38

  Dat boekje van Parijs vind ik echt mooi! En die fotografietips lijken me ook erg handig!

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 20 augustus 2014 at 06:56

  Dat zijn leuke tips om prachtige boeken te lezen! Het is heel belangrijk om je rust op tijd te nemen en door je drukke leven ook genoeg voor ontspanning te zorgen. Door bv. te lezen of even iets ergens buiten de deur met een vriendin wat te gaan eten.

  Fijne dag Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.