Beauty

NYC strip me off base coat & crystal couture nail polish

18 augustus 2014

nyc-strip-me-off-base-coat-crystal-couture-nail-polish-1
Als het merk OPI met een bijzonder product uit komt dan kan je er van uit gaan dat er verschillende merken gaan proberen om zo’n product ook in hun collectie uit te gaan brengen. Zo werd afgelopen voorjaar de OPI glitter off peelable base coat geïntroduceerd en nu heeft budgetmerk NYC ook een vergelijkbaar product in het assortiment: de Strip Me Off base coat. Daarnaast komt NYC met de Crystal Couture nail polish collectie, een must have voor alle glitternagellakfans onder ons! Kijk mee voor meer informatie, foto’s, swatches en reviews.

nyc-strip-me-off-base-coat-crystal-couture-nail-polish-2
nyc-strip-me-off-base-coat-crystal-couture-nail-polish-7
De NYC strip me off base coat (€2,99 voor 9,7ml) werkt eigenlijk helemaal hetzelfde als de variant van OPI. Je zorgt dat je nagels schoon, vetvrij en droog zijn, brengt een royaal laagje van de base coat aan, wacht tot deze volledig transparant (droog) is geworden en je kan elke nagellak die je maar wil erover heen aanbrengen. Deze base coat vormt een barrière tussen de nagellak en de nagel waardoor de nagellak geen vlekken kan achterlaten èn het gebruik van een nagellakremover overbodig maakt. Perfect dus voor onder glitternagellak! Zoals je op de foto ziet kan je het complete laagje nagellak zo van je nagelbed afduwen/pulken. De geur doet me denken aan oldskool lijm maar hij doet prima zijn werk.

Eén nadeel die deze variant deelt met de OPI variant: de nagellak heeft de neiging om los te laten als je handen in contact komen met warm water. Even niet douchen, haren wassen, afwassen etc. dus. Dat maakt de base coat meer geschikt voor als je glitternagellak of iets dergelijks naar een feestje wil dragen en hierna direct weer wil verwijderen.

Oops! Ik bedenk me net dat budgetmerk Essence in de Ready for Boarding collectie eind zomer 2012 ook een peel off base coat had zitten.. OPI was dus niet de eerste!

nyc-strip-me-off-base-coat-crystal-couture-nail-polish-3
nyc-strip-me-off-base-coat-crystal-couture-nail-polish-4
nyc-strip-me-off-base-coat-crystal-couture-nail-polish-5
nyc-strip-me-off-base-coat-crystal-couture-nail-polish-6
De NYC Crsytal Couture Nail Polish (€2,49 per flacon van 9,7ml) zullen menig hart van de echte glitterfans een slag over laten slaan, want glitterig zijn ze wel! De nagellak is verkrijgbaar in de volgende vier kleuren:

011 Fashion Queen, een warmgouden transparantere basis met goudkleurige glitters
012 Ruby Queen, een rozerode transparantere basis met rode, roze en zilverkleurige glitters
013 NY Princess, een paarse transparantere basis met glitters in verschillende tinten donkerpaars
014 Blue Majesty, een blauwe transparantere basis met glitters in verschillende tinten blauw.

Op de foto’s heb ik elke nagellak in twee wat dikkere laagjes aangebracht en hiermee geven ze zo goed als een volledige dekking. Enkel in close-up zou de paarse kleur eigenlijk nog een derde laagje mogen hebben. De nagellak droogt redelijk vlot, het kwastje is wat dunner, langer en plat waardoor je heel precies kan lakken en in combinatie met de strip me off base coat is verwijderen in een paar secondes gedaan zonder je nagels te beschadigen. Yay!

Spreken deze nieuwe base coat en glitternagellakken van NYC jou aan of ben je meer een fan van creamy nagellak?

Enjoy your day!

–> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Disclaimer: tenzij anders vermeld bevat dit artikel producten die door een merk of bedrijf zijn toegestuurd. Dit heeft geen invloed op mijn mening over deze producten.

Reacties op dit artikel

  • Avatar van Imke
    Reply Imke 22 augustus 2014 at 17:35

    Leuke kleuren

  • Avatar van alexa
    Reply alexa 19 augustus 2014 at 21:55

    stuk voor stuk erg mooi

  • Avatar van NailTalk
    Reply NailTalk 19 augustus 2014 at 14:25

    Ben zeker een fan van creamy lakken maar met zo’n base coat lijkt me dit wel heel leuk!

  • Avatar van Linda
    Reply Linda 18 augustus 2014 at 17:20

    Ze zien er heel mooi uit, zelf ben ik meer fan van creamy lakjes, maar af en toe leuke glitternagels laat ik niet aan me voorbij gaan. De paarse ga ik proberen te kopen die vind ik erg mooi en als die blauwe donkerder was geweest dan had ik die ook in mijn mandje gedaan :-). De peel-off coat laat ik aan me voorbij gaan, ik heb geen hekel aan het verwijderen van glitterlak, even de tijd nemen en het is zo klaar.

  • Avatar van beautyforgirls
    Reply beautyforgirls 18 augustus 2014 at 17:00

    Wauw, heel mooi.
    Liefs, xxx

  • Avatar van Kiss & Make-up
    Reply Kiss & Make-up 18 augustus 2014 at 12:29

    Over het algemeen hou ik van creamy finishes maar deze zien er toch ook echt superleuk uit!

  • Avatar van Margo
    Reply Margo 18 augustus 2014 at 11:34

    Oh wat een leuke lakjes! Ze lijken ook wel een beetje gelly :)

  • Avatar van Donna Luisa
    Reply Donna Luisa 18 augustus 2014 at 11:18

    Wauw, wat een super mooie kleurtjes!!

  • Avatar van Mariska
    Reply Mariska 18 augustus 2014 at 10:40

    De lakjes vind ik wel echt heel erg mooi hoor! :) en handig dat die peel off coat goedkoper is :)

  • Avatar van Dionne
    Reply Dionne 18 augustus 2014 at 10:36

    Wat een schattige lakjes!

  • Avatar van Denise
    Reply Denise 18 augustus 2014 at 10:29

    Wat een prachtige lakjes. Je swatches zijn trouwens onwijs goed gelukt!

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 18 augustus 2014 at 10:40

      Thanks! Wat meer mee aan het oefenen en het ringlicht helpt hier heel erg bij qua helderheid en fijne belichting op de nagels :)

  • Avatar van Beauty Treasures
    Reply Beauty Treasures 18 augustus 2014 at 07:45

    Het ziet er leuk uit, maar toch ga ik deze collectie aan mij laten voorbij gaan :-).

  • Avatar van chucky1012
    Reply chucky1012 18 augustus 2014 at 05:39

    Wauw, dit zijn prachtige nagellakken voor fans als ik die er van houden om hun nagels er vol met glitters uit willen laten zien ;-)

    Goed begin van deze nieuwe week Xoxo

  • Avatar van Ceetje
    Reply Ceetje 18 augustus 2014 at 00:15

    Ik wilde die van opi kopen maar zag m nergens meer in de winkel liggen. Snel op zoek naar deze want lijkt me echt ideaal voor een avondje glitter lak :)

  • Avatar van Jana
    Reply Jana 18 augustus 2014 at 00:11

    wauw, love it! Alleen blue majesty vind ik maar zozo…misschien vind ik hem te licht van kleur. xoxo

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 18 augustus 2014 at 09:04

      Nu je het zegt.. Deze was als echt donkerblauwe lak echt supermooi geweest!

  • Avatar van femketje
    Reply femketje 18 augustus 2014 at 00:10

    Die blauwe en paarse zijn gorgeous! ♡

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.