Mama & Kind Persoonlijk

Personal | Maar je bent toch de hele dag thuis?

24 augustus 2014

lets-get-personal-oktober-2013-1
Het is al best lastig om aan buitenstaanders uit te leggen wat ik nu precies voor werk doe en hoe ik mijn geld met bloggen kan verdienen, maar het is soms nog lastiger om uit te leggen waar ik mijn dagen mee vul. Want: “je bent toch de hele dag thuis?”. Ik werk inderdaad vanuit huis, maar ik ben net zo druk met ‘fulltime bloggen’ als menig ander persoon wat buiten de deur werkt. Het lijkt me leuk om eens een soort van kijkje achter de schermen te geven met hoe mijn gemiddelde werkdag eruit ziet. Kijk je mee?

Laat ik voor het gemak de dag verdelen in drie verschillende rollen, die van mama, die van ondernemer en die van huishoudster. Alle drie erg belangrijk om de boel draaiende te houden en ervoor te zorgen dat er ’s avonds niks meer gedaan hoeft te worden zodat Paul en ik als Shae naar bed gaat ook nog wat quality time overhouden en in het weekend als gezinnetje leuke dingen kunnen doen.

Mama
Wij hebben ervoor gekozen Shae niet naar een kinderopvang of gastouder te brengen, omdat ik gewoonweg graag mijn kindje op wil zien groeien, alle stappen en sprongen zelf mee wil maken en het gewoonweg heerlijk vind om mama te zijn. Shae is nu ruim 6 maanden oud en ook al is het soms best pittig om mijn tijd te verdelen tussen alles wat er moet gebeuren, ik kan me niks fijners voorstellen dan er zo voor mijn dochter te kunnen zijn.

Shae krijgt nu 4 flesvoedingen op een dag en daarbij nog een fruithap en avondeten. Naast het voeden zijn er natuurlijk ook nog momenten waarin ze verzorgd moet worden, gaan we regelmatig samen wandelen en is knuffel- en speeltijd ook erg belangrijk. Al met al ben ik hier zo’n 5 tot 6 uur op een dag mee bezig en neemt Paul het van me over als hij thuis is in de avond tot Shae naar bed gaat. Als Shae wakker is ben ik er voor haar en op de momenten dat ze zichzelf vermaakt in de box of op het speelkleed vouw ik een wasje op of ruim ik wat op terwijl ik haar van een afstandje in de gaten houd.

random-things-maart-2014-6
Ondernemer
Ik ben nu alweer zo’n 12 jaar zelfstandig ondernemer, waarvan voornamelijk allround administratief en een webwinkel, maar de laatste ruim 3 jaar is Curvacious.nl mijn bedrijf geworden waar ik mijn inkomen mee verdien. Dat iets waar ik als hobby mee begon zo heeft kunnen uitgroeien is geweldig, maar het vergt wel discipline! Elke dag weer ben ik bezig met mails en telefoontjes met bedrijven, PR bureaus en andere zakelijke contacten, maak en bewerk ik productfoto’s, test ik verschillende producten, hou ik de social media kanalen bij, schrijf ik artikelen, optimaliseer ik de website, doe ik online en offline research (informatie uitzoeken, inspiratie opdoen en dergelijke), hou ik me bezig met advertentiebeheer en campagnes uitwerken/bedenken met bedrijven (aangezien ik naast de samenwerking met het mediabureau en de site ook nog dingen ‘los’ doe).. Zoals je ziet is het een erg afwisselende baan, maar het is enorm leuk om te doen!

Naast bovenstaande werkzaamheden die ik gelukkig allemaal vanuit huis kan doen, ga ik ook nog regelmatig naar perspresentaties en events toe (bijna alle events en presentaties zijn in Amsterdam wat zo’n 4 uur aan totale reistijd met zich meebrengt), heb ik afspraken bij bedrijven en word ik regelmatig uitgenodigd voor een media/persreis om een accommodatie, land, streek of stad onder de aandacht te kunnen brengen.

Huishoudster
Ai, hoe zeer ik er ook een hekel aan heb: met huisdieren en een kleintje wat bijna zal gaan kruipen, moet er nu eenmaal wat in huis gebeuren. Dus, tussen het mama-zijn en werken door ben ik ook nog bezig met wasjes, stoffen, poetsen, stofzuigen en opruimen. Laat ik het zo zeggen: op de afwas en kattenbakken na doe ik alles in het huishouden. Helemaal niet erg want hierdoor houden we in de avonden en weekenden meer quality time over, maar het moet wel gebeuren.

Als je bekijkt dat ik naast bovenstaande ‘rollen’ ook nog graag wat met familie en vrienden doe, regelmatig sport en ook nog eens wat me-time over wil houden.. kan je begrijpen dat ik niet ‘thuis zit’, maar dat mijn dagen flink gevuld zijn. Eerlijk? Het is best pittig om een goede combinatie te kunnen maken tussen het moederen, ondernemen, relatie, familie en vrienden en tijd voor mijzelf schiet er het laatste half jaar best bij in. Daarom ben ik nog wat meer bezig met time management en denken we eraan om Shae 1 dag in de week naar een kinderopvang/gastouder te brengen zodat ik op die dag kan knallen voor mijn bedrijf en ik op de andere dagen wat relaxter mama kan zijn. Maar ook hier zitten weer voors en tegens aan.. Nog even goed uitzoeken en over nadenken dus!

Hoe doen andere ondernemende mama’s dit eigenlijk? Heb jij als blogger zijnde nog tips om de tijd beter in te delen?

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

–> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Mendy
  Reply Mendy 13 september 2014 at 21:26

  Ik herken dit ook heel goed.

  Na een studie aan de universiteit heb ik goed banen gehad. Maar nu besloten om mijn zoon van van bijna 8 maanden op te voeden.Dus een tijdje thuis te zijn
  En als ze zeggen en wat doe jij tegenwoordig dan zeg ik, op dit moment ben ik volledig thuismama. En dan krijg ik de opmerking, oh dus je werkt niet :(.

  Ik blog ook sinds kort en vind het heerlijk. Maar wij mama’s hebben de meest belangrijkste baan en ik moet zeggen ook mijn leukste baan ooit.

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 10 september 2014 at 13:53

  Herkenbaar! Ik blog ook fulltime en mijn kinderen zijn altijd thuis. Het komt erop neer dat ik altijd ’s avonds werk. Mijn voordeel is dat mijn man onregelmatig werkt dus ook ’s avonds van huis is waardoor ik flink door kan halen. Overdag is hij thuis zodat ik nog wel eens wat kan werken en… mijn werk is mijn hobby. ’s avonds lees ik geen boek maar werk ik!

 • Avatar van Esther
  Reply Esther 28 augustus 2014 at 10:50

  Hier ook mama en ondernemer. Werk regelmatig vanuit huis, maar ik moet zeggen dat ik de combi ’thuis werken en voor mijn baby zorgen’ niet echt lekker vond; ik had het gevoel overal tekort te schieten! Dus nu heb ik het echt gescheiden; als ik voor mijn dochter zorg ben ik er 100% voor haar (en niet nog bezig met mails, klanten bellen, social media etcetera). En op de dagen dat mijn man voor haar zorgt of ze naar het kdv is (wat ze trouwens geweldig vindt), kan ik knallen voor mijn bedrijf. Als je twijfelt over opvang, je kunt het altijd even uitproberen he? En als het niet bevalt, haal je haar er net zo makkelijk weer af. In ieder geval succes met je keuze, ik vond het op het begin ook echt even puzzelen!

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 26 augustus 2014 at 15:29

  Haha zo herkenbaar. Ik word doodmoe van je verhaal, terwijl ik in principe exact hetzelfde doe, maar dan met nog een kind erbij. Het is toch vreselijk eigenlijk, wat we allemaal moeten. Mijn moeder werkte vroeger niet en hoewel me dat helemaal niks lijkt; zij had wel wat meer tijd dan ik tegenwoordig heb. Ik zal blij zijn als de kinderen naar school gaan straks.

 • Avatar van andrea
  Reply andrea 25 augustus 2014 at 20:11

  Oef, ik snap je helemaal!

  Zelfde verhaal hierzo, een gezin, baby, huis, en een blog opstarten.
  Mijn blog gaat steeds beter lopen en begint ook wat geld op te brengen, dus ik wil hier graag meer tijd en moeite in steken, maar het blijft lastig.

  Ik kan niet zo gauw naar Amsterdam vanuit Tilburg, dus laat vaak events aan me voorbijgaan, omdat ik hier geen oppas of familie heb en de kleine bewust niet naar de opvang wilde brengen. Wij hadden ook moeite met een kindje krijgen, en toen het zover was besloot ik er helemaal voor te gaan, nu nog steeds!

  Soms raak ik gefrustreerd en denk ik dat ik met dat hele site verhaal ga kappen, terwijl ik van bloggen juist zo blij word. Ik breng haar nu naar de peuterspeelzaal en heb dan twee uurtjes om te typen, fotograferen, bewerken, uploaden, editten en ook nog mijn huis een beetje netjes te houden! Bovendien werkt het weer niet mee, dus is dat fotograferen nauwelijks te doen.

  Pittig allemaal, bloggen is een stuk moeilijker dan mijn omgeving denkt en begrip voor heeft!

  (fijn zo’n uitlaatklep van iemand die het ook begrijpt, thanks Desirée! :D)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 26 augustus 2014 at 13:09

   Heel erg fijn ook om te lezen dat ik niet de enige ben die er moeite mee heeft :) Bedankt voor je reactie!

 • Avatar van Ruby
  Reply Ruby 25 augustus 2014 at 18:22

  Hi. Zoals mensen vragen wat je heel de dag dan doet. Kan ik me er alles bij voorstellen dat je hele dag vol staat. Zeker als je moeder bent. je kleine heeft al je tijd nodig. Zoals een huisdier ook.
  Ik heb veel respect voor je. liefs. X

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 25 augustus 2014 at 17:50

  Wow, jij hebt meer dan een dagtaak met alles wat je doet, ik neem mijn petje voor je af.
  Ongelofelijk dat mensen dan nog zeggen dat je ’toch de hele dag thuis bent’….Als ik zo lees wat je allemaal doet, denk ik dat je harder werkt dan menigeen doet. Vind het dan ook kan dat je het zo gescheiden hebt, al zal dat best eens moeilijk zijn. Ik snap heel goed dat jullie er over denken om Shae één dag in de week naar een opvang te doen , dat zou je best veel lucht geven en hopelijk kun je dan ook wat meer me-time in plannen want zonder me-time is het volgens mij erg moeilijk om zo’n drukke en veeleisende baan vol te houden.

 • Avatar van Jessica
  Reply Jessica 25 augustus 2014 at 09:16

  Jeetje, je lijkt mijn leven te beschrijven… Ook hier een thuiswerkende moeder. Ik ben zzp-er op financieel gebied en daarnaast blogger, moeder en huishoudster :-). Ik vind het bij tijd en wijlen knap lastig om het allemaal te combineren!!

 • Avatar van Barbara
  Reply Barbara 24 augustus 2014 at 22:53

  De dagen zijn snel gevuld met een baby in huis, daar ben ik nu wel achter. Ik heb nog lekker verlof en mijn man doet veel in het huishouden, maar dan nog is er weinig tijd om te ‘luieren’. Als Aeden wakker is ben ik voornamelijk bezig met voeden, spelen en knuffelen en een wandeling naar de supermarkt. Tijdens zijn middagslaapje (zo’n 3-4 uur) heb ik eventjes tijd om achter de computer te kruipen om mail bij te werken en te bloggen. Als mijn man thuiskomt neemt hij Aeden over zodat ik kan koken, en ’s avonds hangen we vaak met z’n drietjes op de bank (borstvoeding vreet energie, dus aan het einde van de dag is de energie wel op!)

  Over drie weekjes moet ik weer aan de slag en zal ik 4 dagen werken, waarvan 1 papa-dag en drie oma-dagen voor Aeden. Dat zal wel even pittig worden, zowel qua energie als om mijn kleine kereltje te moeten missen! Heel fijn dat jij lekker vanuit huis werkt, en knap dat je het allemaal kan combineren, zowel qua tijd als energie!

 • Avatar van Annette
  Reply Annette 24 augustus 2014 at 19:37

  Goed bezig hoor, ik combineer mijn amateur blogje (3 artikels per week) naast een full-time baan, huishouden en het moeder zijn van 2 tieners :) Druk zat! Maar heel erg leuk

 • Avatar van Annemarie
  Reply Annemarie 24 augustus 2014 at 16:51

  Dat je veel thuis bent betekend niet dat je de hele dag loopt te niksen, sterker nog als ik je artikel lees mag je blij zijn als je ff tijd voor jezelf hebt;-) Geen tips maar wel respect!

 • Avatar van femketje
  Reply femketje 24 augustus 2014 at 16:43

  ik werk er zelf fulltime bij en met huishouden en sociale contacten is het bloggen soms wat veel er bij >.< kan me niet voorstellen hoe het is als ik ook nog eens moeder van een kleintje zou zijn!

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 24 augustus 2014 at 13:19

  Respect voor alles hoe jij het moederschap combineert met je werk thuis, de huishoudelijke taken etc……
  Want het is zo jammer dat velen denken dat thuiswerken een makkie is. Dat men weinig tot niets hoeft te doen. De tijd goed indelen is zo belangrijk net als tijd voor jezelf.
  Moeder zijn en al dat poetswerk etc. is ook een baan het bloggen. Dit is een goed artikel en ik hoop dat velen dit zullen lezen…..

  Mooie dag Xoxo

 • Avatar van Kiss & Make-up
  Reply Kiss & Make-up 24 augustus 2014 at 13:06

  Ghoh, mensen zeggen nogal snel: ‘oh je zal het wel makkelijk hebben want je bent altijd thuis’. Maar dat komt gewoon omdat ze niet beseffen wat er allemaal bij komt kijken. Ik vind het dan ook super dat je het allemaal eens mooi uitlegt in een artikel.

 • Avatar van Angeline
  Reply Angeline 24 augustus 2014 at 10:52

  Ik denk niet dat er nog mensen zijn na het lezen van dit artikel die denken dat je een “bankhanger”bent.
  Ik word al moe als ik het lees wat je allemaal op een dag moet doen.
  Het voordeel is wel dat je de regie in eigen hand kan houden en als ik je blogs altijd lees komt dat bij jou wel goed.
  Er is veel discipline voor nodig maar je weet waar je het voor doet,een dot van een dochter,je man lijkt me ook oké en een leuke baan/hobby in-een.
  Hoop nog heel lang je leuke artikelen te kunnen lezen.

 • Avatar van Roxanne
  Reply Roxanne 24 augustus 2014 at 10:40

  Respect hoe je dit allemaal combineert en doet. Ik geloof je meteen als je zegt dat dit pittig is. Het is wel fijn om Shae zo te kunnen zien opgroeien (dat was anders geweest als je een baan ‘buiten de deur’ had gehad) Maar ik kan me ook voorstellen dat 1 dagje gastouder of opvang wat lucht oor je kan geven. En voor Shae kan het ook positief zijn. Spelen met andere kindjes, nieuwe ervaringen enz. Maar goed, dat is waar jullie je prettig bij voelen natuurlijk. Overal zitten voors en tegens aan ;)

 • Avatar van Beauty Treasures
  Reply Beauty Treasures 24 augustus 2014 at 10:37

  Ik kan geloven dat het pittig is! Ik werk voltijds en ik doe gewoon bloggen als hobby. Maar hoeveel tijd ik er nu al insteek. Daar verschiet ik vaak van. Laat staan moest ik dit voltijds doen.

  Succes ermee!

 • Avatar van Sabine
  Reply Sabine 24 augustus 2014 at 09:46

  Ik herken het wel idd, heb zelf dan geen kinderen maar wel een behoorlijk huishouden wat ik moet onderhouden..
  Zelf stoor ik mij dus vreselijk eraan dat mensen dit tegen mij zeggen, alsof ik de hele dag op mn gat zit en alleen maar leuk artikelen zit te tikken? Er komt zoveel meer bij kijken, en hard work pays of laten we eerlijk zijn.
  Ik ben een half jaar thuis geweest ivm geen werk, dan nog ging er zoveel tijd in zitten.
  Nu werk ik weer zowat fulltime dus de dagen die ik vrij ben, zoals vandaag..dan ben ik bezig met mijn 2e baan: mijn blog!
  Het is pittiger dan mensen denken en ik vind persoonlijke dat daar wel wat meer begrip voor mag komen.

 • Avatar van Petra
  Reply Petra 24 augustus 2014 at 09:25

  Wat een leuk en vooral duidelijk artikel, Eigenlijk zonde dat thuis werken vaak nog steeds onderschat word….Tenslotte is alleen het verzorgen van een kindje al een volledige baan….( ook al doet men toch vaak of het niets voorstelt)

  Het is namelijk de belangrijkste baan die iemand kan hebben, ondanks dat er geen salaris voor betaald word…( Hoe koel het volgende ook kan klinken, zo is het niet bedoeld) Tenslotte is het belangrijk dat een kindje zorg, aandacht en liefde krijgt, zodat hij of zij opgroeit tot een stabiel volwassen persoon die zijn of haar steentje kan bijdragen ( op een verantwoorde manier) aan deze maatschappij..Helaas vraagt men zich vaak niet af wat de kosten zijn van niet opvoeden voor de maatschappij…Eigenlijk kan je hieraan hoe belangrijk jouw taak als moeder daadwerkelijk is voor de maatschappij…

  Zelf was ik een werkende ( helaas alleenstaande )mamma van 3 kinderen en dat was echt druk. Ik kwam nergens aan toe…ik snap het volledige wat je bedoeld en waar je het over hebt in dit artikel…Toch wil ik graag nog iets vanuit mijn hart tegen je zeggen…je taken staan precies in de juiste volgorde voor mij, Mamma zijn op 1!….zo hoort het!
  Groetjes Petra

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 25 augustus 2014 at 09:49

   Mama zijn en mijn relatie staan ook zeker op nr.1! Al zou me-time dat ook moeten zijn, omdat dat weer een leukere, meer ontspannen mama en vrouw maakt ;)

 • Avatar van Nicole
  Reply Nicole 24 augustus 2014 at 09:21

  Respect hoor!
  Je keuze om fulltime bij je dochter zijn is geweldig!
  Toen mijn kids nog klein waren (nu bijna 16 en 13)was ik thuis of mijn man(we werkten beiden onregelmatig)en dat werkte super goed.
  Geen oppas/opvang nodig.En zelfs nog genoeg tijd over om als gezin dingen samen te doen,

  Het nadeel van thuiswerken lijkt me dat alle rollen zo in elkaar over gaan lopen.Maar volgens mij heb jij het prima onder controle!

  Ps : Nog bedankt voor de te gekke prijs van Manc Inbane winactie!!! :-*

 • Avatar van Merin Veronique
  Reply Merin Veronique 24 augustus 2014 at 08:42

  Ik bewonder je keuze om Shae op te zien groeien enorm. Het vraagt wat meer van je, maar dan heb je er ook veel voor terug. Ik kreeg laatst dezelfde vraag van een vriendin: ‘wat doe jij nou eigenlijk de hele dag?’ en stond met een mond vol tanden. Er kwam niks meer uit, ik voelde me een beetje nutteloos. Jij hebt het heel mooi onder woorden gebracht! En ons een fijn kijkje in jouw leven gegeven.

 • Avatar van Kelly caresse
  Reply Kelly caresse 24 augustus 2014 at 08:08

  Wat ontzettend mooi geschreven en knap hoe je dit allemaal combineert, ook hoe je de site zo mooi draaiende houd is bewonderigswaardig. Ik herken je verhaal precies, mijn blog is inmiddels ook mijn baan waar ik mijn inkomen uithaal, ik heb een dochtertje van 10 mnd en een huishouden, om tijd voor mezelf te hebben sport ik 3x per week als mijn vriend thuis is en quality time samen is schaars maar heel belangrijk. Die balans is soms echt lastig, ik wil Lana niet naar kinderopvang brengen maar mijn ouders halen haar wel eens op zodat ik thuis hard kan doorwerken en soms werk ik in de avonden of weekenden, het blijft wel lastig vind ik

 • Avatar van Denise
  Reply Denise 24 augustus 2014 at 02:17

  Wat ontzettend knap hoe jij alles combineert, respect! Ontzettend leuk artikeltje, fijn om eens te lezen hoe jij je dagen indeelt!

 • Avatar van Claudia
  Reply Claudia 24 augustus 2014 at 02:09

  Ik heb hier zo’n bewondering voor mop, ik zou het echt niet kunnen. Misschien is een poets vrouw/man vinden ook nog een optie? Scheelt heel wat klusjes tijd die je weer in leukere dingen kan stoppen waardoor je Shae nog even lekker thuis kan houden :)

 • Avatar van Ceetje
  Reply Ceetje 24 augustus 2014 at 01:01

  Respect hoor! Ik werk 35 uur per week en blog nog ongeveer 24 uur, wat ook best heavy is. Maar wel super leuk gelukkig. Wel fijn dat je door het thuiswerken (bloggen) je kindje kunt zien opgroeien :)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.