Lifestyle Persoonlijk

Personal | Weight Watchers #3

12 augustus 2014

weight-watchers
Whooptiedoo! De tijd vliegt voorbij en nog steeds is het volhouden van Weight Watchers geen enkel probleem voor mij. Elke week dat ik verder ben merk ik dat ik een gezondere relatie met eten begin te krijgen, merk ik dat ik nog veel meer vers kook omdat ik gewoonweg precies wil weten wat waar in zit en maak ik goede keuzes in wat ik eet. En ja, ook daar hoort af en toe wat lekkers bij (wat gemakkelijk binnen deze nieuwe levensstijl met Weight Watchers past) en dit is denk ik wel één van de redenen waarom ik dit zo goed vol te houden vind. Vandaag deel ik weer mijn weegresultaten èn een lekker recept.

Laat ik maar direct beginnen met de resultaten:

Week 1: -1,6kg
Week 2: -0,2kg
Week 3: -0,7kg
Week 4: -0,2kg
Week 5: -0,5kg
Totaal: -3,2kg

Ik ben nu 4,5 week bezig en ik vind het resultaat eigenlijk helemaal prima. Natuurlijk zou het in het lijstje mooi staan als er elke week een kilo of meer af zou gaan, maar ik heb in het verleden gemerkt dat rustig aan doen een stuk beter werkt en een gemiddelde van iets meer dan 7 ons gewichtsverlies per week is erg mooi.

De afgelopen weken waren voor mij qua weer wel pittig, ik merk dat ik met warm en plakkerig weer veel vocht vast hou en daarnaast was het vorige week ook nog eens ‘de tijd van de maand’ waardoor ik helemaal niet had verwacht in de min te komen. Maar yay! Tot nu toe gaat er elke week iets vanaf en ik voel me er zo goed bij :) Mijn doelstellingen voor de afgelopen weken waren meer water te gaan drinken – iets wat ik simpelweg vaak vergeet te doen – en niet boven mijn dagtotaal uit te komen. Ik heb sinds het begin pas 3 dagen gehad dat ik wat punten van het extra weektotaal snoepte en ook het meer water drinken gaat goed. Volhouden dus!

weight-watchers-augustus-2014-1
Eén van mijn favoriete lunchgerechten is toch wel een fluffy eitje met wat groente en het gerechtje van de foto hierboven smaakt net naar foe yong hai, alleen dan een stuk gezonder. Een bord vol maakt samen maar 5 punten en vult flink als lunchgerecht (of als licht diner, als je bijvoorbeeld wat zwaarder geluncht hebt).

Ingrediënten
– thaise groentemix, hoeveelheid naar keuze (0 punten)
– 3 plakjes kalkoenfilet (50g, 1 punt)
– scheutje chilisaus (0 punten)
– 2 eieren (4 punten)
– scheutje magere melk (0 punten).

Wok de groentemix met de kalkoenfilet in plakjes en chilisaus in een antiaanbakpan. Kluts de eitjes samen met de melk en bak deze in een pan met antiaanbaklaag (of zoals ik doe in een Tupperware omeletmaker). Beetje zout en peper over het geheel en je bent klaar in 5 minuutjes!

weight-watchers-augustus-2014-2
Mijn doelstellingen voor de komende periode: me houden aan het dagtotaal (ik heb nogal de neiging om redelijk wat punten op een dag over te houden..), goed water te blijven drinken èn het regelmatig bewegen weer echt op te gaan pakken. Wij wonen aan een groot park waar ik een flink rondje had bedacht om te gaan wandelen en hield dit bij met mijn Polar sporthorloge. Zoals je ziet is het een rondje van 45 minuten wat ik afwissel tussen wandelen, snelwandelen, stevig doorlopen etc. en ik verbrand hiermee 322 kcal (een ProPointswaarde van zo’n 8 punten). Dit rondje wil ik meerdere keren per week gaan lopen en daarnaast wil ik ook langzaamaan de krachttraining weer op gaan pakken. Ik hou jullie op de hoogte of ik me kan houden aan deze doelstellingen..

Weight Watchers artikel #1
Weight Watchers artikel #2

Enjoy your day!

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Disclaimer: ik heb van WeightWatchers een online abonnement gekregen om het programma te kunnen volgen en ervaren, maar verder is dit artikel niet gesponsord en deel ik mijn persoonlijke en oprechte ervaring en mening.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Nicole - Lipstickzone
  Reply Nicole - Lipstickzone 15 augustus 2014 at 20:29

  Wauw Desiree! Wat is dit ontzettend motiverend om te lezen zeg! You go girl! Ik ben zelf een aantal jaren terug zo’n 25/30 kilo afgevallen. Helaas ben ik nog altijd niet op mijn streefgewicht.. Weeg nu 78 (bij een lengte van 1,75) en wil graag naar de 68/70. Ik heb ook veel vet rond de buik (hehe) en dat is ook niet de beste plek om vet te hebben.. Dus yey, dit is ook voor mij super motiverend om te lezen! :)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 18 augustus 2014 at 09:14

   Dankjewel voor je enthousiaste reactie, leuk om te lezen! Wat goed dat je al zoveel kilo’s bent afgevallen, dan lukt die laatste 10 je ook vast nog wel! You go girl ^^

 • Avatar van Imke
  Reply Imke 13 augustus 2014 at 20:14

  Super goed van je en je hebt al een mooi resultaat in een korte tijd. Succes met de komende weken

 • Avatar van Sandy
  Reply Sandy 12 augustus 2014 at 23:25

  dat gaat lekker zeg, goed bezig!

 • Avatar van Donna Luisa
  Reply Donna Luisa 12 augustus 2014 at 15:44

  Wat ben je goed bezig! Knap van je hoor!

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 12 augustus 2014 at 15:03

  Wat doe je het goed! Knap dat je iedere week gewicht verliest en op deze manier weet je ook wel dat het eraf zal blijven omdat je je gewoontes ook veranderd. Beter dan met een crashdieet waarbij je ineens van alles niets meer mag en waarbij je na je dieet weer terug valt op je oude gewoontes. Wat leuk dat je recepten met ons deelt, deze ga ik ook maken, zet het gelijk op mijn boodschappen lijstje.
  Net als jij ben ik bezig om meer te gaan drinken en ik heb eindelijk een manier gevonden waarop dat ook lukt. Succes met je doelen voor deze week, het gaat je vast lukken.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 14 augustus 2014 at 08:53

   Hi Linda, mocht je je tip waarmee het je lukt om voldoende water te drinken willen delen..? Handig voor mij (en andere lezers) wellicht :)

   • Avatar van Linda
    Reply Linda 14 augustus 2014 at 21:32

    Hoi Desierée,
    Natuurlijk wil ik mijn manier om meer te drinken hier delen, al is mijn situatie wel wat anders dan gemiddeld, omdat ik het merendeel van de dag op bed lig.

    Nu dacht ik altijd dat ik best genoeg water dronk, tot ik een keer, vanwege wat gezondheidsproblemen, te horen kreeg dat ik meer moest drinken. Ik heb altijd een flesje water naast me staan, maar toen ik er op ging letten, merkte ik, dat ik daar maar minimaal uit dronk, af en toe een slokje of een paar slokjes en dat was het wel, maar gevoelsmatig voelde het als veel meer en toen kwam ik erachter waarom ik dat dacht…. Omdat ik wel regelmatig een nieuwe flesje naast me neer zette, (ook al was het flesje nog niet leeg) omdat ik dan graag weer vers water wilde ……dacht ik dat ik genoeg dronk, maar de werkelijkheid was dus anders.
    Om meer te gaan drinken, heb ik er toen een behoorlijk glas bij gezet en dat vulde ik tot de helft en ipv dat ik een slokje water nam, moest ik van mezelf iedere keer het halve glas leeg drinken en in het begin heb ik zelfs de kookwekker gezet om mezelf er aan te herinneren dat ik moest drinken en dat werkte heel erg goed.

    Die wekker heb ik niet meer nodig en inmiddels kom ik op ruim anderhalve liter water per dag en drink ik ook nog eens minimaal 4 grote glazen thee.
    Het was even wennen maar nu gaat het vanzelf, al moet ik nog wel alert blijven.
    Het leuke was dat toen mijn vriendin het zag, en ik het vertelde, zij zich ook ineens realiseerde dat ze hetzelfde deed als ik, dus af en toe een slokje, en ook zij heeft het ongeveer op mijn manier aangepakt (zij zette de wekker en liep iedere keer even naar de keuken om water te gaan drinken, ze is thuis)) en ze drinkt nu ook meer dan ze ooit deed.

    wie weet heeft iemand anders hier ook wat aan.

 • Avatar van Jess
  Reply Jess 12 augustus 2014 at 14:27

  Je gaat goed hoor! Langzamer levert inderdaad vaak een beter resultaat en blijvender resultaat op. Zolang er steeds iets vanaf gaat, kom je er vanzelf. Dat fluffy eitje ziet er goed uit trouwens. Yum!

 • Avatar van Kiss & Make-up
  Reply Kiss & Make-up 12 augustus 2014 at 12:22

  Yay, ik ben blij dat het goed gaat en dat het programma werkt! Je favoriete lunch ziet er ook echt suuuuperlekker uit zeg.

 • Avatar van Anita
  Reply Anita 12 augustus 2014 at 12:01

  Wat ben je goed bezig! En het kan er beter wat langzamer af dan te snel. Ik ben vanaf januari bezig en nu 15 kilo afgevallen. Het duurt even maar dan weet je ook dat het er niet snel weer aankomt.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 12 augustus 2014 at 13:33

   Wow, wat een mooi resultaat! Zo zie je maar dat met kleine beetjes per week, je in een paar maanden tijd echt wel een flink resultaat hebt!

 • Avatar van Vlijtig Liesje
  Reply Vlijtig Liesje 12 augustus 2014 at 10:58

  Hé dat horloge ken ik! Die heb ik ook. Ik ren elke dag met mijn Polar hartslaghorloge. Ik vind het fijn om te weten hoeveel calorieën ik heb verbrand na een looprondje.

 • Avatar van NailTalk
  Reply NailTalk 12 augustus 2014 at 10:40

  Wat ben je goed bezig zeg!! En ergens wel blij te zien dat het mooi geleidelijk gaat, het afvallen. Is echt zoveel beter voor je lijf dan ineens enorm afvallen!

 • Avatar van Mariska
  Reply Mariska 12 augustus 2014 at 10:36

  Wat goed bezig! :D

 • Avatar van Lisette
  Reply Lisette 12 augustus 2014 at 10:20

  Super zeg! Mooie resultaten ook! Fijn dat je het zo goed vol te houden vindt :)

 • Avatar van Merin Veronique
  Reply Merin Veronique 12 augustus 2014 at 08:42

  Wat gaat het ontzettend goed. En hoewel het soms frustrerend is (althans, ik kan er behoorlijk de balen van krijgen) is langzaam afvallen écht beter. “Het is er ook niet in één week aangekomen”, hoor ik ze dan altijd om me heen zeggen. En dat motiveert weer. Lekker recept uit de WeightWatchers! Ga ik ook proberen :). Veel plezier in de komende weken!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 12 augustus 2014 at 08:45

   Ja precies, dat zeg ik ook tegen mijzelf. Liever een goede nieuwe levensstijl aanleren waarbij de kilo’s er langzaam af gaan en af blijven dan snel snel en uiteindelijk weer gaan jojo-en.. Fijne dag!

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 12 augustus 2014 at 08:19

  Wat een goed resultaat van jou dat al wat van je gewicht kwijt bent!
  Het gerecht ziet er wel erg lekker uit.
  Ik zal het ook eens gaan maken.
  Zou je hier meer van de gerechten willen delen met ons wat je zoal kookt om af te vallen.
  Volgens mij loop jij toch veel meer? Want telt het wandelen met je dochter in de kinderwagen dan niet mee en met de honden?
  Ik wens je verder hiermee veel succes en ben zo benieuwd hoeveel je afgevallen bent als je het resultaat hebt bereikt.

  Ik wens je een fijne dag Xoxo

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 12 augustus 2014 at 08:39

   Ik zal elke keer een recept meenemen in een Weight Watchers update, leuk om te delen! Natuurlijk kom ik aan meer beweging met gewoon een stukje om, te voet boodschapjes halen etc. maar dat reken ik niet mee met echt het sporten zeg maar :)

   • Avatar van chucky1012
    Reply chucky1012 12 augustus 2014 at 08:46

    Dat is inderdaad heel leuk dat je dan recepten in de update hiervan wilt delen. Het klopt ;-)

 • Avatar van bibian
  Reply bibian 12 augustus 2014 at 07:39

  Super goed resultaat weer! Ik ben een weekendje weg geweest dus ga vanaf vandaag weer beginnen! Liefs

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 12 augustus 2014 at 08:40

   Vol goede moed de boel weer oppakken, good luck! :)

 • Avatar van Denise
  Reply Denise 12 augustus 2014 at 01:40

  Wat een mooi resultaat! Wauw!

 • Avatar van Steph
  Reply Steph 12 augustus 2014 at 00:14

  Go Dees! Good for you ;)
  Gewoon lekker door blijven gaan als jij je daardoor goed voelt.
  Enne, dat receptje ziet er heerlijk uit, moet ik ook eens gaan proberen geloof ik ;)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.