Eten & drinken

Recept | Amandel chia pudding

30 augustus 2014

amandel-chia-pudding
Door Sanne – Velen kennen het wel: s’ochtends is altijd druk, druk, druk. Douchen, tandenpoetsten, aankleden, spullen pakken en dan ook nog eten. Dit alles terwijl je het liefst nog 5 minuutjes langer blijft liggen. Vooral het ontbijt schiet er dan snel bij in. Zonde, want je ontbijt is de belangrijkste maaltijd op de dag. Hier moet je alle energie uit halen om de dag lekker te beginnen. Ik heb in de afgelopen jaren al veel verschillende ontbijtjes de revue laten passeren; havermout, birchermuesli, fruitsalades, sapjes en smoothies. Heerlijk allemaal maar het kost wel wat tijd! Daarom ben ik de afgelopen week verliefd geworden op chia pudding. Een supergezond, vullend én lekker ontbijtje dat je de avond van tevoren klaar kan maken én je maar 2 minuten tijd kost. Klinkt goed toch?

Ik ga het nog leuker maken.. want weet je wat chia zaadjes allemaal voor goeds doen voor de gezondheid? VEEL! Chia zaad zit boordevol vezels, eiwitten, calcium, omega 3 en magnesium. Dit zaadje werd vroeger door de Azteken ‘loopvoeding’ genoemd omdat het enorm veel energie gaf en het uithoudingsvermogen opkrikte. Vandaag de dag wordt het ook wel voeding voor de hersenen genoemd dit mede door het hoge gehalte aan omega-3. Benieuwd geworden naar dit makkelijke, powerfood recept?

Ingrediënten
– 150ml (ongezoete) amandelmelk
– 4 eetlepels chia zaadjes
– 4 eetlepels kokosrasp
– 2 eetlepels havermout
– 1 banaan in plakjes gesneden
– handjevol bosbessen
– 3 eetlepels gepofte quinoa.

Bereidingswijze
Meng de amandelmelk met de chiazaadjes, kokosrasp en de havermout in een grote beker. Schud goed zodat alles gemengd is. Zet de beker in je koelkast (laat deze een nachtje staan). De volgende ochtend voeg je de banaan, de bosbessen en de gepofte quinoa toe. Natuurlijk kan je nog veel meer lekkers toevoegen; denk gojibessen, bijenpollen, moerbeien, hennepzaad etc. That’s it! Super lekker, super makkelijke en megagezond! Eet het nog voor je de deur uitgaat of neem je beker en een lepel mee en schep lekker terwijl je op weg bent.

Liefs,
Sanne
http://mybeautyblends.blogspot.nl/

Sanne van Rooij is 24 jaar en heeft een passie voor het bedenken en maken van gemakkelijke en gezonde veganistische gerechten. Op haar foodblog deelt ze de kleurrijkste gerechten. Sanne deelt 2 keer in de maand een exclusief recept met de lezers van Curvacious.nl. Enjoy!

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Mama van Vesper
  Reply Mama van Vesper 3 september 2014 at 16:51

  zou ik wel eens willen proberen!

 • Avatar van Meta
  Reply Meta 31 augustus 2014 at 20:16

  Lijkt me lekker, maar waar koop ik gepofte quinoa?

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 1 september 2014 at 09:01

   Hallo Meta, dit kan je zelf maken door quinoa in een hete pan te doen, het vuur lager te zetten met het deksel erop, af en toe even de pan heen en weer bewegen zodat de quinoa niet aanbakt en na maximaal 2 minuutjes is de gepofte quinoa klaar :)

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 30 augustus 2014 at 21:04

  Het klinkt erg lekker……toch even opslaan.

 • Avatar van Carlien
  Reply Carlien 30 augustus 2014 at 18:59

  Klinkt echt super lekker en ideaal voor mijn altijd drukke en gehaaste ochtenden!

 • Avatar van Donna Luisa
  Reply Donna Luisa 30 augustus 2014 at 17:39

  Oeh klinkt heel lekker!

 • Avatar van Denise
  Reply Denise 30 augustus 2014 at 14:22

  Wat een heerlijk gerecht, ideaal dat ‘ie binnen 2 minuutjes klaar is!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.