Beauty

The Body Shop | Wild argan oil body butter & miracle solid oil

19 augustus 2014

the-body-shop-wild-argan-oil-body-butter-miracle-solid-oil-1
Alweer een flinke tijd geleden schreef ik een uitgebreid artikel over het beauty-ingrediënt arganolie. Het was toen echt een hype om dit in beautyproducten voor haar, lichaam en gezicht te verwerken. De hype is voorbij en het moge duidelijk zijn: argan olie is een blijvertje! The Body Shop introduceert een nieuwe lijn verzorgingsproducten met deze ‘queen of oils’: de Wild Argan Oil collectie. Vandaag laat ik twee van de in totaal negen nieuwe producten aan je zien. Kijk mee voor meer informatie, foto’s en reviews over de body butter en miracle solid oil.

the-body-shop-wild-argan-oil-body-butter-miracle-solid-oil-2
Wild Argan Oil body butter 200ml, €16,00
Deze bodybutter bevat onder andere shea boter, cacao boter, glycerine, babassu olie, bijenwas en arganolie. Wat mij betreft had de arganolie wel iets hoger in de ingrediëntenlijst mogen staan omdat er dan meer van in zou zitten, maar het geheel maakt een heerlijke, voedende bodycrème die geschikt is voor de (erg) droge huid.

Wild Argan Oil miracle solid oil 50g, €12,00
Deze vaste olie die vloeibaar wordt door de warmte van je huid bevat onder andere kokosnootolie, carnaubawas, bijenwas, shea boter, arganolie en vitamine E. Ook in dit product had een wat hoger percentage arganolie mogen hebben, zeker omdat het hier in deze lijn om draait. Deze oliebalsem kan je gebruiken als haarserum en voor de erg droge plekjes op je lichaam. Voor het gezicht wordt hij niet aangeraden, maar voor op de droge lippen dan weer wel.

Beide producten bevatten community fair trade wilde arganolie uit de uitlopers van het Atlasgebergte in Marokko, de enige plek op aarde waar de arganboom in de natuur gedijt. Lokale Berbervrouwen selecteren de beste noten, kraken deze met de hand en persen de pitten van de noten langzaam tot de pure en heldere olie overblijft. Door dit werk te verschaffen zorgt The Body Shop er voor dat honderden lokale Berbervrouwen een stabiel inkomen verdienen voor hun gezinnen en er sociale projecten zoals klaslokalen, crèches en microkredietleningen worden opgezet. Mooi!

the-body-shop-wild-argan-oil-body-butter-miracle-solid-oil-3
De geur van beide producten is echt heerlijk en bezorgt je een luxe wellnessgevoel, alsof je een hammam in je eigen huis hebt. Na het douchen of badderen gewoon even de ogen sluiten en je lichaam met aandacht insmeren met deze producten. De body butter is al een goed voedend product, maar de solid oil verzorgt nog even net wat meer voor de ultieme droge plekjes zoals hielen, knieën en ellebogen, maar bijvoorbeeld ook droge nagelriemen en lippen. In mijn haar vind ik een echt vloeibaar product toch net even wat fijner, maar het laatste restje wat ik nog aan mijn vingers heb wrijf ik alsnog in de haarpunten waardoor ze lekker zacht aanvoelen en mijn haar net zo lekker gaat ruiken.

De producten trekken redelijk vlot in als je niet teveel gebruikt, maar laten wel een voedend laagje achter op de huid. Ikzelf vind dit wel prettig omdat ik een drogere huid heb en mijn huid er zo gelijk wat zachter uit ziet en er een mooi glansje van krijgt, maar snel aankleden na het insmeren is minder prettig hierdoor.

Ik vind beide producten echt heerlijk in gebruik en zet ze voor nu even aan de kant voor de komende herfst- en wintermaanden waarin mijn huid droger wordt en ze deze rijke verzorging beter kunnen gebruiken. Naast bovenstaande producten zitten er ook een shower gel, radiant oil, bubbling bath, rough scrub, massage soap en een kleinere solid oil lips in de collectie.

Spreken deze nieuwe producten van The Body Shop jou aan om eens uit te proberen?

Enjoy your day!

–> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Disclaimer: tenzij anders vermeld bevat dit artikel producten die door een merk of bedrijf zijn toegestuurd. Dit heeft geen invloed op mijn mening over deze producten.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Angelique
  Reply Angelique 24 augustus 2014 at 19:46

  Klinkt toch wel goed was zelf bij TBS en ik weet niet zo goed wat ik er van moet vinden de geur vind ik niet vies maar ook niet lekker ofzo, werd niet direct verliefd op een product uit deze lijn dus ik heb het maar gelaten.

 • Avatar van Imke
  Reply Imke 23 augustus 2014 at 14:28

  Ik vind ze ook heerlijk. En de geur vind ik ook fijn, al hoorde ik van de verkoopsterscdat veel mensen het niet lekker vinden ruiken.

 • Avatar van Manon
  Reply Manon 19 augustus 2014 at 16:44

  Oeh deze producten lijken me erg lekker

 • Avatar van Vlijtig Liesje
  Reply Vlijtig Liesje 19 augustus 2014 at 11:43

  Ah, argan olie! Ik beschouw arganolie als mijn grote vriend! Dankzij arganolie heb ik nu nog steeds lang haar. Na 10 jaar laten groeien. Vroeger had ik het dan allang in wanhoop weer afgeknipt omdat het zo droog was.

 • Avatar van beautyforgirls
  Reply beautyforgirls 19 augustus 2014 at 11:02

  Ik ben heel benieuwd naar deze collectie.
  Liefs, xxx

 • Avatar van Liesbeth
  Reply Liesbeth 19 augustus 2014 at 09:26

  Ook ik ben heel benieuwd naar deze nieuwe lijn van The Body Shop.
  Ga .’m zeker testen. Op dit moment is de Vineyard Peach ( Scrub)
  mijn favoriet!

 • Avatar van Beauty Treasures
  Reply Beauty Treasures 19 augustus 2014 at 09:10

  Klinkt heerlijk!

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 19 augustus 2014 at 08:44

  Dat ziet er goed uit! Fijne review. Een goede voorbereiding om met een
  goed verzorgde huid de herfst in te gaan is heel goed.

  Xoxo

 • Avatar van Dagmar
  Reply Dagmar 19 augustus 2014 at 07:56

  Hmmm sounds good! Ik ben heel erg benieuwd naar de werking en de geur, maar je review klinkt ontzettend fijn! Leuk om te lezen!

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 19 augustus 2014 at 07:13

  Ben een groot fan van deze producten, vind ze zo lekker ruiken en fijn in gebruik. Heb inmiddels de zeep en de bodylotion gekocht en die zijn zo fijn, Ik ga deze week nog even terug voor de solid oil, of de vloeibare variant, maar ook de douchegel en de bodybutter staan op mijn lijstje. Welke het gaat worden beslis ik in de winkel :-) maar het liefst nam ik alles van deze lijn….maar ja dat word een beetje te prijzig. ;-)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.