Beauty

Beauty ingrediënt | Cactusvijgolie

18 september 2014

fazo-cosmetic-cactusvijgolie-1
Is cactusvijgolie the next big thing in beautyland? Dit goudkleurige goedje lijkt ineens overal op te duiken en toen ik een tijdje geleden een flacon ontving ging ik dan ook direct op onderzoek uit. De beloftes zijn namelijk niet mis en dat terwijl ik er persoonlijk nog nooit eerder van gehoord had. Wat is cactusvijgolie nu precies, welke voordelen heeft het voor de huid en wat is mijn eigen ervaring? Kijk mee voor meer informatie, foto’s en een review.

fazo-cosmetic-cactusvijgolie-2
Cactusvijgolie is afkomstig uit Tunesië en Marokko en wordt gemaakt van de pitten die in de vruchten van de cactus zitten. Voor elke liter pure cactusvijgolie is bijna een ton vijgen nodig, zo kan je direct begrijpen waarom dit een erg kostbare olie is. De Fazo cactusvijgolie is ECOCERT gecertificeerd en wordt geproduceerd door middel van koude persing zodat je de beste kwaliteit krijgt. Bomvol vitamine E, vitamine F, plantensterolen en omega 6 en 9 vetzuren heeft het de volgende voordelen voor de huid:

– beschermt tegen vrije radicalen
– hydrateert de huid
– beschermt tegen invloeden van buitenaf
– stimuleert de celvernieuwing
– gaat huidveroudering tegen
– heeft een licht liftend effect
– bevordert de elasticiteit en stevigheid van de huid
– helpt tegen acne, littekens en striae.

fazo-cosmetic-cactusvijgolie-3
fazo-cosmetic-cactusvijgolie-4
Erg fijn is dat de olie eerder aanvoelt als een soort droge olie, waardoor het snel intrekt, niet heel vettig aanvoelt en je snel door kan met je verdere gezichtsroutine en dagelijkse bezigheden. De geur doet me denken aan die van olijfolie, maar deze is niet heel erg aanwezig en blijft ook niet lang op de huid achter. De verpakking van deze olie is erg handig, door de roll-on flacon gaat er geen druppel verloren en pak je niet al snel teveel wat met olie in een schenkflacon snel gebeurt.

Ik breng het in de avond aan over mijn gereinigde gezicht, masseer het lichtjes in en breng vervolgens mijn nachtcrème aan. Echt lekker ook als kuur in de herfst en winter tegen de droge huid, maar omdat de olie niet heel vettig aanvoelt kan je hem gemakkelijk het hele jaar door gebruiken. Ik merk dat mijn huid nu met het wisselen van de seizoenen weer wat droger begint aan te voelen en als ik de olie enkele keren per week in de avond gebruik voelt mijn huid direct weer lekker zacht en soepel aan zonder trekkerig gevoel of velletjes èn krijgt het een mooie glow.

Cactusvijgolie van Fazo Cosmetic is verkrijgbaar voor €39,00 per 15ml. Leuk om te weten: Fazo Cosmetic vindt maatschappelijk verantwoord en Fair Trade ondernemen erg belangrijk. Zo gaat een deel van de winst naar Centre Fiers et Forts, een weeshuis in Marokko, en creëren ze werkgelegenheid voor mensen in Tunesië en Marokko.

Heb jij ervaring met cactusvijgolie of spreekt het je aan om eens te gaan proberen?

Enjoy your day!

–> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Disclaimer: tenzij anders vermeld bevat dit artikel producten die door een merk of bedrijf zijn toegestuurd. Dit heeft geen invloed op mijn mening over deze producten.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Carola
  Reply Carola 18 maart 2015 at 15:35

  Al jaren gebruik ik de echte cactusvijgolie. Er is een verschil tussen diverse cactusvijgolien, net als bij arganolie. Bij “goedkopere” cactusvijgolie wordt de olie chemisch gewonnen. De echte koudgeperste cactusvijgolie wordt van de pitjes geperst, een hele kostbare procedure. Je herkent deze olie aan de wat groen/gelige kleur. Je huid krijgt er echt een boost van. Het wordt meer en meer een trend. Helemaal niet gek, men is zich steeds meer van bewust over het gebruik van natuurlijke producten voor de huid. Je huid is het echt waard!

 • Avatar van Cristel
  Reply Cristel 19 september 2014 at 16:37

  Zelf heb ik t een aantal uitgeprobeerd op een litteken op mijn pols die ik heb overgehouden aan een brandwond. Eerlijk gezegd, merk ik steeds dat mijn litteken steeds samentrekt en vervaagt. Je moet dan wel systematisch de cactusvijgolie aanbrengen. DE olie van de toekomst, denk ik zo!

 • Avatar van Janine
  Reply Janine 19 september 2014 at 15:05

  Super deze olie! ik gebruik het nu al twee weken en ik merk een zichtbaar liftend effect!
  Me huid is mooi soepel en voelt heerlijk aan :)

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 19 september 2014 at 09:53

  Dat klinkt erg goed allemaal. Dit ga ik zeker een keer proberen, maar de prijs houd me nog even tegen. Ik gebruik graag olie. Handig dat het een verpakking met een roller is.

 • Avatar van Madelon
  Reply Madelon 18 september 2014 at 23:08

  Arganolie is mijn grote liefde op het gebied van olie. Dit klinkt ook wel erg interessant. Handig ook die roller.

 • Avatar van Anna
  Reply Anna 18 september 2014 at 20:54

  Ik gebruik die olie nu sinds een paar weken en ik ben fan! Geen droge huid meer en ook minder last van wallen onder mijn ogen :).

 • Avatar van Manon
  Reply Manon 18 september 2014 at 20:17

  Nog nooit van gehoord, maar klinkt goed.

 • Avatar van beautyforgirls
  Reply beautyforgirls 18 september 2014 at 16:25

  Ik heb er nog geen ervaring mee maar zou het graag willen proberen.
  Liefs, xxx

 • Avatar van Merin Veronqiue
  Reply Merin Veronqiue 18 september 2014 at 13:21

  Een vervanger voor de Marokkaanse argan olie misschien? Deze cactusvijgolie klinkt wel goed, en van die argan olie was ik toch al niet zo’n fan. Binnenkort maar eens proberen..

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 18 september 2014 at 13:52

   De twee oliën staan er om bekend in combinatie met elkaar ‘wonderen te kunnen verrichten’.. Wie weet bevalt deze je beter?

 • Avatar van Imke
  Reply Imke 18 september 2014 at 11:05

  Ik had er nog nooit van gehoord, maar sta direct in de rij. Ik ben namelijk gek op olie en gebruik het overal voor. Als haarmasker, voetenmasker, huidverzorging ect. En ik heb zoveel varianten van goedkoop tot duur. En deze nieuwe cactusvijgolie van De Fazo klinkt erg goed. Misschien maar op mijn verlanglijstje voor de feestdagen :-) (Als ik het al zo lang kan volhouden. Waarschijnlijk bestel ik het vanavond al)

 • Avatar van Petra
  Reply Petra 18 september 2014 at 10:41

  Ik had er nooit van gehoord, maar het klinkt wel erg fijn..Ook omdat het doseerbaar is dmv een roller, dat vind ik ook wel fijn. Het feit dat Fazo cosmetics, fair trade ondernemen ondersteund vind ik ook erg aantrekkelijk…..Alleen het prijskaartje wat aan dit product hangtis toch wel iets wat mij behoorlijk tegenhoud om dit product snel uit te gaan proberen..dat is echt wel een beetje boven mijn budget!

 • Avatar van Beauty Treasures
  Reply Beauty Treasures 18 september 2014 at 07:43

  Ik heb er ook nog nooit van gehoord, maar het klinkt wel goed!

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 18 september 2014 at 06:27

  Ik ken dit product niet maar het klinkt zeer goed voor de droge huid.
  Het lijkt me erg zuinig in gebruik door de roller ;-)

  Xoxo

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 18 september 2014 at 09:11

   Juist doordat het een droge olie is zou je deze ook voor andere huidtypes, zelfs de vettere huid, kunnen gebruiken :)

 • Avatar van Felicia Rodrigues dos Santos
  Reply Felicia Rodrigues dos Santos 18 september 2014 at 04:47

  Ik heb nog geen ervaring met deze olie, maar het spreekt me zeker aan om te proberen! Lekker zeg als kuurtje voor in de winter met zo’n droge huid. En altijd fijn om te zien dat ze MVO ondernemen.

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.