Beauty Huis & interieur

Love it! | L’Occitane aromachologie

16 september 2014

loccitane-aromachologie-relaxing-perfumed-sachets-pillow-mist-2
De vaste lezers die al wat jaren Curvacious.nl lezen weten vast nog wel dat ik een achtergrond heb qua studies in de wellness-sector en dat ik een enorme interesse heb in alles wat met wellness te maken heeft. Aromatherapie is dan ook één van mijn grote interesses en je kan mij dan ook zeker wel een geurenmens noemen. In de aromachologie productlijn van L’Occitane worden de goede eigenschappen van actieve, botanische ingrediënten gecombineerd met 100% natuurlijke aroma’s in producten met een verkwikkende of juist kalmerende werking. Ik heb twee producten uit deze laatste categorie en wil deze heerlijkheden graag met jullie delen.

Het aromachologie-assortiment van L’Occitane werd voor het eerst in 1976 geïntroduceerd en is gebaseerd op de invloed die geuren hebben op stemming en gedrag. Het avondritueel uit bovenstaande video is onlangs onder toezicht onderworpen aan wetenschappelijke proeven en er kwam uit dat dit ritueel een bewezen kalmerend en positief effect heeft waardoor je sneller en meer ontspannen in slaap valt. Voor mij niks nieuws – ik ben hier al jaren van overtuigd – maar enorm interessant dat het nu eens wetenschappelijk getest is! Aromachologie staat voor de combinatie tussen geur/aroma en ratio/wetenschap en L’Occitane heeft hierin twee geurlijnen: een ontspannende lijn met lavendel, bergamot, mandarijn, zoete sinaasappel olie en geranium en een opwekkende lijn met zoete sinaasappelolie, pomelo, citroen, rozemarijn en pepermunt.

loccitane-aromachologie-relaxing-perfumed-sachets-pillow-mist-1
De relaxing perfumed sachets en de relaxing pillow mist zijn twee producten geworden die hier in huis direct zijn toegevoegd aan ons slaapritueel. De geurzakjes heb ik aan onze nachtlampjes gehangen en de pillow spray spray ik regelmatig even op de gordijnen (lekker als de wind van het open raam erdoorheen komt en zo de kamer subtiel geurt) en na het verschonen van het bed op de lakens. De geur hangt zo subtiel in de ruimte en brengt je gelijk tot rust als je gaat liggen. De geur van lavendel spreekt er het meest bovenuit en hier moet je dus wel fan van zijn, maar ik vind het persoonlijk heerlijk! Ik word er echt rustig van en val hierdoor zeker makkelijker in slaap.

De complete ontspannende lijn bestaat uit de volgende producten:
– pillow mist 100ml, €16,50
– massage oil 100ml, €24,00
– perfumed sachets 2 x 25g, €13,50
– bath salts 300g, €21,00
– body cream 50ml, €10,00
– body cream 200ml, €33,00
– gel 250ml, €14,50
– essential oil blend 10ml, €15,00.

Wat is jouw ritueel voor het slapen gaan om tot een betere nachtrust te komen? Van welke geur wordt jij rustig?

Enjoy your day!

–> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Disclaimer: tenzij anders vermeld bevat dit artikel producten die door een merk of bedrijf zijn toegestuurd. Dit heeft geen invloed op mijn mening over deze producten.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Annette
  Reply Annette 17 september 2014 at 20:57

  De producten van Loccitane zijn echt heerlijk. Ik heb de pillow mist van This Works! die is ook echt heel fijn. Dat filmpje is goed trouwens ga ik ook eens proberen met wat olie s’avonds

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 17 september 2014 at 10:47

  Wat lijken de producten, die je voor het slapen gaan gebruikt, me heerlijk. Ik ben een slechte slaper en vooral de pillow mist lijkt me heerlijk. Lavendel is zo’n heerlijke geur.
  Ben druk bezig om mijn avondroutine te veranderen, ik ben vaak tot laat van alles op mijn tablet aan het doen en ik wil vroeger gaan slapen, ik denk dat de pillow mist me wel eens zou kunnen helpen.

 • Avatar van Merin Veronique
  Reply Merin Veronique 16 september 2014 at 21:24

  L’Occitane lijkt me zo heerlijk! En elke keer weer vergeet ik het mee te nemen als ik in de buurt ben in 1 van hun winkels. Ik krijg nu helemaal zin om zo’n slaapritueel eens uit te proberen. En dan als een roosje in slaap vallen.

 • Avatar van Petra
  Reply Petra 16 september 2014 at 20:44

  Het klinkt heerlijk, zelf probeer ik altijd lekker een stukje te lezen met een kopje thee erbij,…een geluid en geen tv aan ( Ik ben namelijk heel gevoelig voor prikkels van buitenaf)….Ik vind jasmijn erg lekker ruiken, maar ook mandarijn vind ik erg fijn ruiken…

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 16 september 2014 at 10:41

  Het klinkt zo heerlijk! Pure verwennerij om zo fijn te kunnen slapen ;-)

 • Avatar van FabulousHeidi
  Reply FabulousHeidi 16 september 2014 at 09:23

  Wat goed dat het nu wetenschappelijk is aangetoond! Ik ben ook echt een aromatherapie fan :-) klinkt echt super deze lijn! Ik sprinkel weleens wat lavendelolie op mijn het puntje van kussen en spray ook van die mists in huis. Heerlijk!

 • Avatar van Eva | Realitijd
  Reply Eva | Realitijd 16 september 2014 at 07:50

  ziet er goed uit! pure verwennerij :) lijkt me heerlijk

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.