Beauty

Mijn top 5 | Tips voor herfstproof haar

20 september 2014

herfst-haar-tips-1
Meteorologisch gezien is de herfst op 1 september al begonnen, maar astronomisch gezien zal deze komende dinsdag officieel in gaan. Bij het wisselen van de seizoenen merk ik dit altijd aan mijn huid (droger, jeukerig en sneller vaal) en aan mijn haar (droger, sneller pluizig en het valt net wat minder lekker in model). Tijd om je routine wat aan te passen om ook het nieuwe seizoen met een mooie en gezonde bos haar door te komen. Vandaag deel ik 5 tips qua producten die ik zeker kan aanraden voor herfstproof haar èn geef ik 5 x mijn favoriete product weg!

GUHL Pluiscontrole & Veerkracht
Deze nieuwe haarverzorgingslijn van GUHL temt pluizig, onhandelbaar en rebels haar en zorgt voor zacht, veerkrachtig en glanzend haar. Er zit onder andere Awapuhi afkomstig van het tropische eiland Bora Bora in wat een heerlijke geur en gladmakend effect heeft vanwege de micro-lipiden en keratine wat bekend staat om het haar te versterken en elasticiteit en veerkracht mee te geven. De lijn zorgt inderdaad voor zachter en glanzender haar en het lijkt sterker aan te voelen (nog even goed doortesten dus, want ik heb vanwege wat stress best wat haarverlies en haarbreuk gehad de laatste tijd..) Oh, en de geur is echt hemels! ♥

Shampoo 200ml, €6,40
Conditioner 200ml, €6,40
Repair masker 180ml, €7,99
Leave-in treatment 180ml, €7,99

herfst-haar-tips-4
Hairwonder hair repair cream 100ml, €6,49
Dit product gebruik ik al af en aan sinds mijn tienerjaren en ik blijf er maar bij terug komen als fijnste leave-in product voor mijn haar. Op handdoekdroog haar aanbrengen en het zorgt voor minder klitten en makkelijker doorkambaar haar, herstelt, verzorgt en beschermt het haar en je haar wordt er niet vet van. Er zit onder andere provitamine B5, phytokeratine, jojoba olie, glycerine, vitamine E, proteïnes, rooibosextract, thee-extract, kamille, hop, ginseng en rozemarijn in. Echt een heerlijk product wat het hele jaar door te gebruiken is.

herfst-haar-tips-3
Dove nourishing treatment 100ml, €9,99
Nog niet zo heel erg lang verkrijgbaar, maar zeker een blijvertje in mijn haarverzorgingsroutine. Deze olie is enorm zuinig in gebruik, houdt pluis op afstand, maakt mijn haar heerlijk zacht en ruikt ook nog eens heerlijk. Ook lekker om ’s nachts in te laten trekken als masker en vervolgens uit te wassen in de ochtend als intensieve treatment, maar kan ook op handdoekdroog haar als leave-in en op droog haar als finishing product gebruikt worden. Er zit onder andere macadamia olie, kokosnootolie en amandelolie in. Love it!

herfst-haar-tips-2
Alterna Bamboo summer sunshine spray 125ml, €24,20
Je zal wel denken, wat doet dit zomerse product nu tussen de herfst-tips? Maar, ook in de herfst kan de zon nog flink schijnen en met een spray als deze bescherm je je haar en haarkleur tegen de schadelijke invloeden van de zon. Daarnaast gaat het ook nog eens pluis tegen, laat het je haar mooi glanzen en is de geur heerlijk zomers. Lekker om die summervibe nog even vast te kunnen houden.

herfst-haar-tips-5
Aveda smooth infusion naturally straight styling crème 150ml, €28,00
Last but not least… Dit heerlijke product van Aveda (één van mijn lievelingsmerken) ben ik nu al een flinke tijd aan het testen en ik ben er echt enorm van onder de indruk. Het is bedoeld voor krullend haar en je brengt het aan op handdoekdroog haar. Direct maakt het iedere krul losser, creëert het een barrière tegen pluizig haar en zorgt het ervoor dat het enorm snel steil gemaakt kan worden met de föhn of stijltang. Het is geen chemische straightener, maar zorgt er juist voor dat je haar gevoed wordt en na ieder gebruik zal de werking toenemen. De heerlijke bekende Aveda geur is ook nog eens erg prettig en geeft echt zo’n wellnessgevoel ♥ Zoals jullie weten ben ik een permanent aan het uitgroeien en dit product zorgt er echt voor dat mijn haar er nog enigszins handelbaar uitziet en aanvoelt, de stugge krul is zachter en losser, glanst meer en lijkt na langer gebruik ook echt een stuk minder intens. Als ik dan ook nog eens de stijltang gebruik blijft mijn haar dagenlang superglad.

Winactie
Ik mag van Aveda 5 tubes van deze bijzondere stylingcrème weggeven en meedoen is easy: laat een reactie achter onder dit artikel met jouw haartype èn jouw persoonlijke tip voor herfstproof haar. De actie loopt tot en met 26 september 2014, de winnaars krijgen persoonlijk bericht.

Good luck & enjoy your day!

–> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Disclaimer: tenzij anders vermeld bevat dit artikel producten die door een merk of bedrijf zijn toegestuurd. Dit heeft geen invloed op mijn mening over deze producten.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Irene
  Reply Irene 29 september 2014 at 16:32

  Pluizend haar

  Ik heb zelf in de herfst vooral last van pluizend haar (uiteraard vooral als ik het los draag, en als het regent).
  Mijn gouden tip is de combinatie van haarlak-na-de-stijltang! Just try!

 • Avatar van Alinda Bikker-Kooyman
  Reply Alinda Bikker-Kooyman 25 september 2014 at 16:40

  Ik heb best dik, ruw haar met slag. Snel dode punten en bij de wortels snel vet. Ik heb al veel producten geprobeerd om mijn haar gladder en mooier te krijgen, maar alle producten die ik gebruikt heb hadden ook nadelen voor mijn haar. Ik was mijn haar nu ongeveer om de dag. Na het wassen spray ik er wat appelazijn overheen, laat het even inwerken en spoel het dan uit met koud water. Goed tegen pluizen en mijn haar wordt er heel zacht van!

 • Avatar van Marrie den Oudsten
  Reply Marrie den Oudsten 23 september 2014 at 14:46

  Mijn herfsttip is: Zorg goed voor je haar en behandel je haar met liefde en een goede verzorging. Mijn kapsel is kort tot iets halflang en met een kleine slag. Ik krul mijn haar 1 keer in de 2 dagen met kleefkrullers zonder hitte van föhns, krultangen etc. Zo kan ik toch elke dag met een verzorgd kapsel lopen zonder dat ik mijn haar beschadig. In de herfst verzorg ik mijn haar altijd extra met een masker 1 keer per week voor droog haar om zo mijn haar wat extra te voeden.

  Ik zou erg blij zijn met dit product van aveda.

  Groetjes Marrie.

 • Avatar van Jan van der Waal
  Reply Jan van der Waal 23 september 2014 at 14:23

  Ik zal hier vast de prijs niet mee winnen maar mijn tip is: Was je haar niet te vaak omdat je dan elke keer je eigen opgebouwde talglaagje eraf wast met shampoo en dan kun je een droge hoofdhuid krijgen.
  Gebruik een shampoo die goed bij je haar past en die je ook lekker vind ruiken en verder laat ik de natuur zijn werk doen met mijn kapsel ;).

  Mijn haartype is normaal, maar uiteraard doe ik mee met deze leuke winactie voor mijn vriendin. Haar haartype is normaal tot droog.

  Groetjes Jan.

 • Avatar van Ineke Twigt
  Reply Ineke Twigt 23 september 2014 at 14:19

  Wat een leuke actie!!!
  Mijn herfst tip is:
  Ik gebruik iedere week een goed verzorgend masker wat past bij mijn haartype, namelijk: Droog tot pluizig. Daarnaast moet ik een paar keer per week mijn haar in model föhnen anders zit mijn kapsel helemaal niet goed naar wens dus vandaar dat ik het hele jaar door extra aandacht besteed aan mijn haar.

  Extra tip: Je kunt ook een maskers zelf maken van natuurlijke producten.

  Nu maar heel hard duimpjes draaien en hopen op geluk want dit product van Aveda lijkt mij geweldig!!

  Groetjes Ineke.

 • Avatar van Tanja Kuijer
  Reply Tanja Kuijer 21 september 2014 at 21:52

  Wauw wat een leuke actie! Ik waag dol graag een kans en ben zeer benieuwd naar deze nieuwe producten. Ik heb pluizend en krullend haar, wat moeilijk te temmen is. Wat mijn herfst tip is, hoe ik mijn haar mooi en pluisvrij houd in de herfst zelfs met de wind: Voor het douchen een klein kopje olijfolie even opwarmen in de magnetron in je haar smeren, 10 min laten intrekken en gewoon je haar wassen zoals je gewend bent, uiteraard met conditioner! En je haar is mooi, glanzend, pluisvrij en blijft mooi in model zitten! Probeer maar eens je zult verstelt staan! Nu ga ik snel duimen!!

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 21 september 2014 at 10:28

  Leuk om te lezen wat jou favoriete producten zijn. Die hair repair cream ga ik zeker een keer proberen. Ik heb krullend en droog haar, wat graag pluist. Mijn tip is om het haar niet te vaak te wassen, ik laat het altijd aan de lucht drogen en gebruik regelmatig wat olie, de ene keer Argan olie, de andere keer een herstellende olie en op die manier kan ik mijn haar de herfst wel door helpen…maar oh de regen, wind en het vochtige weer, maakt dat mijn krullenbos, ondanks al mijn goede zorgen, toch ontembaar is. Ik doe graag mee aan de actie, het lijkt me een heel fijn product

 • Avatar van Chantal vd Berg
  Reply Chantal vd Berg 21 september 2014 at 01:53

  Mijn tip voor herfstproof haar is: Wat meer aandacht besteden aan je haar, zeker als je afgelopen zomer veel in de zon of het water heb gezeten. Ik doe voordat ik mijn haar was een olie in mijn haar zodat het wat meer gevoed word en de resterende olie was je er daarna toch uit. 1 keer per week combineer ik dat met een haarmasker. Mijn haartype neigt naar droog.

  Nu maar heel hard duimen en hopen op dit geweldige haarproduct van aveda!!!! Het lijkt mij een heerlijk en fijn product.

  Liefs Chantal.

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 20 september 2014 at 21:08

  Leuk ;-) Mijn kapsel is droog en met krullen.. Een tip is om om de dag wat babyolie in het kapsel aan te brengen en het haar wordt dan zacht, soepel en gemakkelijk doorkambaar is.
  Ik ben dan ook eer benieuwd naar de Aveda smooth infusion naturally straight styling crème .

  Xoxo

 • Avatar van Nynke
  Reply Nynke 20 september 2014 at 20:30

  Tja, wat is mijn tip. Ik heb net mijn haar geverfd in een herfstig donkerder kleurtje passend bij het seizoen. Ik heb droog krullend haar. Ik doe graag mee.

 • Avatar van Mayo
  Reply Mayo 20 september 2014 at 20:17

  Ik heb dik makkelijk haar in een bob. ’t Springt een beetje en ik goud t graag glad en stijl. Ik houd mijn haar gezond door het met henna te verven. Kijk eens op de geweldige (amerikaanse) site http://www.hennaforhair.com voor foto’s, recepten, vragen en noem maar op. Mijn henna bestel ik, supervoordelig, in Frankrijk, http://www.aromazone.fr. Is in t frans maar met Google Translater kom je een heel eind. Dat is sowieso een fijne webshop voor olietjes en ander spul om je eigen cosmetica en dergelijke te maken. Ze verkopen onder meer voordelige arganolie en etherische olie en dergelijke. Arganolie is ook fijn voor in je haar.

 • Avatar van Linda Achterb erg
  Reply Linda Achterb erg 20 september 2014 at 19:20

  Heel graag, gr. pluisje, zéér droog haar na metamorfose van zwart naar donker, echt stro momenteel!!! Mijn herfsttip: Doe iedere morgen even klittenrollers in! Dit helpt wel wat tegen het pluizen!!!

 • Avatar van tamara
  Reply tamara 20 september 2014 at 17:11

  Ik heb fijn, droog en krullend haar wat snel pluist. Omarm vooral je krullen in de herfst want met dat vochtige weer valt het bijna niet stijl te krijgen. Mijn tip: niet te veel wassen en lekker vertroetelen met leave in conditioner en haarmaskers. Ik ben erg benieuwd naar aveda want ik ben zelf nog steeds zoekende naar het ideale product voor mijn krullen!

 • Avatar van Ling
  Reply Ling 20 september 2014 at 16:45

  Nu de herfst nadert krijg ik vaker statisch haar en dat is zeker niet leuk. Ook wordt mijn haar droger. Ik waag daarom dolgraag een kans op dit mooi pakket!

 • Avatar van Petra
  Reply Petra 20 september 2014 at 15:50

  Wat een heerlijke producten staan er in dit lijstje wat je hier hebt laten zien…Zelf heb ik, een beetje droog krullend haar wat neigt naar pluizen,….Zelf was ik het met een milde shampoo, gebruik een conditioner en een haarmasker……mijn tip is niet te vaak wassen, . het droog deppen met een handdoek ….liever zo min mogelijk drogen met een fohn, en als je toch hairstylers zoals een krul of stijl tang gebruikt, een hitte bestendige spray gebruiken…heel soms gebruik ik een paar klein druppeltjes olijfolie op mijn handen en kneed het in mijn haar, maakt het ietsjes zachter en geeft wat mooiere krullen…..

  groetjes Petra

 • Avatar van Marieke Dorenbos
  Reply Marieke Dorenbos 20 september 2014 at 14:02

  Mijn haar is wat futloos en pluizig en wordt best snel vet!

  Tips:
  Na het wassen aan het eind even de ijskoude sproeier er op, dat sluit de haarschubben en geeft glans.
  Nog eentje: Zoutspray is een heerlijk product, maakt het stylen makkelijk en je ziet er niets van, het haar wordt ook niet sneller vet zoals het geval is met gel.

 • Avatar van Freya de keyzer
  Reply Freya de keyzer 20 september 2014 at 11:17

  Oh super. Lijken me interessante producten van Aveda. Ik heb enorm dun en sluik haar, kan er niets mee aanvangen. Mijn tip is dus m’n haar lang genoeg laten zodat ik altijd een staartje kan maken. Hopelijk win ik zo’n tube, misschien is dat dan m’n tip voor in de toekomst… :)

 • Avatar van Sarah
  Reply Sarah 20 september 2014 at 10:43

  Ik heb dik droog en krullend haar.

  Mijn tip is voor het wassen een haarmasker indoen met een extra druppels argan olie!

 • Avatar van Angelique
  Reply Angelique 20 september 2014 at 10:03

  Ik heb ook droog, weerbarstig lang haar en zet bij het uitspoelen de douche ook op koude stand, ik gebruik shampoo, conditioner en leave-in product. Ik wissel vaak van merk, maar gebruik wel de drie van hetzelfde merk dan (zou beter zijn?) Kèrastase vind ik heel goed, net als L’Oréal Professionel…Maar in de herfst durft mijn haar ook wel alle kanten op te schieten :-\ Vooral nu het deze dagen nog vrij vochtig is, is het een ramp :-)

 • Avatar van Anita
  Reply Anita 20 september 2014 at 09:11

  Het klinkt misschien heel gek maar ik was mijn haar met lauw water en als ik klaar ben met douchen zet ik hem nog op koud om met koud water af te sluiten maar mijn haren zijn een stuk minder pluizig en niet op de warmste stand fohnen dat doet voor mijn haar wonderen

 • Avatar van Yan
  Reply Yan 20 september 2014 at 08:13

  Mijn type: droog haar
  Herfst-haar-tip: naast het regelmatig gebruiken van haarmaskers en hair repair leave-in spul heb ik in de herfst en winter vaak een mini flesje hairserum of hair repair (vakantie size) bij me. Het kwam namelijk vaak voor dat door het weer mijn haar ineens ging pluizen of een pluk haar besloot rechtop te staan! Een miniflesje is dan mijn superpraktisch en past in elk toilettasje.

 • Avatar van Marit
  Reply Marit 20 september 2014 at 07:57

  Droog haar

  vaker een haarmasker nemen en geen mutsen dragen ;-)

 • Avatar van Biancie
  Reply Biancie 20 september 2014 at 07:56

  Ik heb dik en droog haar.
  Mijn Herfst Tip is Spuit een beetje Haarlak op de Styling Gel/Creme voor de Finishing of Touch.
  En je bent Herfst Proof :D

 • Avatar van corry de vos
  Reply corry de vos 20 september 2014 at 07:40

  droog haar

  hadsikidee…natuurlijk loot ik voor die leuke prijs (Y) gezellig mee :) :) en lieve <3 vriendinnen kom ook maar even delen en promoten :) dan kan je voor die leuke prijs gewoon mee loten :) gooi mij maar in de Hoge hoed……en <3 lieve tovenaar zeg sim….sala….bim…..Kunt U echt ? toveren dat ik win :) :) :)

 • Avatar van elisabeth
  Reply elisabeth 20 september 2014 at 07:31

  mijn favoriete merk

 • Avatar van Dagmar
  Reply Dagmar 20 september 2014 at 02:39

  Wauw wat een fijne toppers op een rij. Nu ben ik echt heel nieuwsgierig geworden naar Hairwonder hair repair cream, klinkt echt ideaal als je het al zolang gebruikt! Heel leuk artikel om te zien en te lezen, dankjewel voor het delen van deze tips!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.