Beauty

Mijn top 5 | Tips voor herfstproof haar

20 september 2014

herfst haar tips 1 - Mijn top 5 | Tips voor herfstproof haar
Meteorologisch gezien is de herfst op 1 september al begonnen, maar astronomisch gezien zal deze komende dinsdag officieel in gaan. Bij het wisselen van de seizoenen merk ik dit altijd aan mijn huid (droger, jeukerig en sneller vaal) en aan mijn haar (droger, sneller pluizig en het valt net wat minder lekker in model). Tijd om je routine wat aan te passen om ook het nieuwe seizoen met een mooie en gezonde bos haar door te komen. Vandaag deel ik 5 tips qua producten die ik zeker kan aanraden voor herfstproof haar èn geef ik 5 x mijn favoriete product weg!

GUHL Pluiscontrole & Veerkracht
Deze nieuwe haarverzorgingslijn van GUHL temt pluizig, onhandelbaar en rebels haar en zorgt voor zacht, veerkrachtig en glanzend haar. Er zit onder andere Awapuhi afkomstig van het tropische eiland Bora Bora in wat een heerlijke geur en gladmakend effect heeft vanwege de micro-lipiden en keratine wat bekend staat om het haar te versterken en elasticiteit en veerkracht mee te geven. De lijn zorgt inderdaad voor zachter en glanzender haar en het lijkt sterker aan te voelen (nog even goed doortesten dus, want ik heb vanwege wat stress best wat haarverlies en haarbreuk gehad de laatste tijd..) Oh, en de geur is echt hemels! ♥

Shampoo 200ml, €6,40
Conditioner 200ml, €6,40
Repair masker 180ml, €7,99
Leave-in treatment 180ml, €7,99

herfst haar tips 4 - Mijn top 5 | Tips voor herfstproof haar
Hairwonder hair repair cream 100ml, €6,49
Dit product gebruik ik al af en aan sinds mijn tienerjaren en ik blijf er maar bij terug komen als fijnste leave-in product voor mijn haar. Op handdoekdroog haar aanbrengen en het zorgt voor minder klitten en makkelijker doorkambaar haar, herstelt, verzorgt en beschermt het haar en je haar wordt er niet vet van. Er zit onder andere provitamine B5, phytokeratine, jojoba olie, glycerine, vitamine E, proteïnes, rooibosextract, thee-extract, kamille, hop, ginseng en rozemarijn in. Echt een heerlijk product wat het hele jaar door te gebruiken is.

herfst haar tips 3 - Mijn top 5 | Tips voor herfstproof haar
Dove nourishing treatment 100ml, €9,99
Nog niet zo heel erg lang verkrijgbaar, maar zeker een blijvertje in mijn haarverzorgingsroutine. Deze olie is enorm zuinig in gebruik, houdt pluis op afstand, maakt mijn haar heerlijk zacht en ruikt ook nog eens heerlijk. Ook lekker om ’s nachts in te laten trekken als masker en vervolgens uit te wassen in de ochtend als intensieve treatment, maar kan ook op handdoekdroog haar als leave-in en op droog haar als finishing product gebruikt worden. Er zit onder andere macadamia olie, kokosnootolie en amandelolie in. Love it!

herfst haar tips 2 - Mijn top 5 | Tips voor herfstproof haar
Alterna Bamboo summer sunshine spray 125ml, €24,20
Je zal wel denken, wat doet dit zomerse product nu tussen de herfst-tips? Maar, ook in de herfst kan de zon nog flink schijnen en met een spray als deze bescherm je je haar en haarkleur tegen de schadelijke invloeden van de zon. Daarnaast gaat het ook nog eens pluis tegen, laat het je haar mooi glanzen en is de geur heerlijk zomers. Lekker om die summervibe nog even vast te kunnen houden.

herfst haar tips 5 - Mijn top 5 | Tips voor herfstproof haar
Aveda smooth infusion naturally straight styling crème 150ml, €28,00
Last but not least… Dit heerlijke product van Aveda (één van mijn lievelingsmerken) ben ik nu al een flinke tijd aan het testen en ik ben er echt enorm van onder de indruk. Het is bedoeld voor krullend haar en je brengt het aan op handdoekdroog haar. Direct maakt het iedere krul losser, creëert het een barrière tegen pluizig haar en zorgt het ervoor dat het enorm snel steil gemaakt kan worden met de föhn of stijltang. Het is geen chemische straightener, maar zorgt er juist voor dat je haar gevoed wordt en na ieder gebruik zal de werking toenemen. De heerlijke bekende Aveda geur is ook nog eens erg prettig en geeft echt zo’n wellnessgevoel ♥ Zoals jullie weten ben ik een permanent aan het uitgroeien en dit product zorgt er echt voor dat mijn haar er nog enigszins handelbaar uitziet en aanvoelt, de stugge krul is zachter en losser, glanst meer en lijkt na langer gebruik ook echt een stuk minder intens. Als ik dan ook nog eens de stijltang gebruik blijft mijn haar dagenlang superglad.

Winactie
Ik mag van Aveda 5 tubes van deze bijzondere stylingcrème weggeven en meedoen is easy: laat een reactie achter onder dit artikel met jouw haartype èn jouw persoonlijke tip voor herfstproof haar. De actie loopt tot en met 26 september 2014, de winnaars krijgen persoonlijk bericht.

Good luck & enjoy your day!

–> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Disclaimer: tenzij anders vermeld bevat dit artikel producten die door een merk of bedrijf zijn toegestuurd. Dit heeft geen invloed op mijn mening over deze producten.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Irene
  Reply Irene 29 september 2014 at 16:32

  Pluizend haar

  Ik heb zelf in de herfst vooral last van pluizend haar (uiteraard vooral als ik het los draag, en als het regent).
  Mijn gouden tip is de combinatie van haarlak-na-de-stijltang! Just try!

 • Avatar van Alinda Bikker-Kooyman
  Reply Alinda Bikker-Kooyman 25 september 2014 at 16:40

  Ik heb best dik, ruw haar met slag. Snel dode punten en bij de wortels snel vet. Ik heb al veel producten geprobeerd om mijn haar gladder en mooier te krijgen, maar alle producten die ik gebruikt heb hadden ook nadelen voor mijn haar. Ik was mijn haar nu ongeveer om de dag. Na het wassen spray ik er wat appelazijn overheen, laat het even inwerken en spoel het dan uit met koud water. Goed tegen pluizen en mijn haar wordt er heel zacht van!

 • Avatar van Marrie den Oudsten
  Reply Marrie den Oudsten 23 september 2014 at 14:46

  Mijn herfsttip is: Zorg goed voor je haar en behandel je haar met liefde en een goede verzorging. Mijn kapsel is kort tot iets halflang en met een kleine slag. Ik krul mijn haar 1 keer in de 2 dagen met kleefkrullers zonder hitte van föhns, krultangen etc. Zo kan ik toch elke dag met een verzorgd kapsel lopen zonder dat ik mijn haar beschadig. In de herfst verzorg ik mijn haar altijd extra met een masker 1 keer per week voor droog haar om zo mijn haar wat extra te voeden.

  Ik zou erg blij zijn met dit product van aveda.

  Groetjes Marrie.

 • Avatar van Jan van der Waal
  Reply Jan van der Waal 23 september 2014 at 14:23

  Ik zal hier vast de prijs niet mee winnen maar mijn tip is: Was je haar niet te vaak omdat je dan elke keer je eigen opgebouwde talglaagje eraf wast met shampoo en dan kun je een droge hoofdhuid krijgen.
  Gebruik een shampoo die goed bij je haar past en die je ook lekker vind ruiken en verder laat ik de natuur zijn werk doen met mijn kapsel ;).

  Mijn haartype is normaal, maar uiteraard doe ik mee met deze leuke winactie voor mijn vriendin. Haar haartype is normaal tot droog.

  Groetjes Jan.

 • Avatar van Ineke Twigt
  Reply Ineke Twigt 23 september 2014 at 14:19

  Wat een leuke actie!!!
  Mijn herfst tip is:
  Ik gebruik iedere week een goed verzorgend masker wat past bij mijn haartype, namelijk: Droog tot pluizig. Daarnaast moet ik een paar keer per week mijn haar in model föhnen anders zit mijn kapsel helemaal niet goed naar wens dus vandaar dat ik het hele jaar door extra aandacht besteed aan mijn haar.

  Extra tip: Je kunt ook een maskers zelf maken van natuurlijke producten.

  Nu maar heel hard duimpjes draaien en hopen op geluk want dit product van Aveda lijkt mij geweldig!!

  Groetjes Ineke.

 • Avatar van Tanja Kuijer
  Reply Tanja Kuijer 21 september 2014 at 21:52

  Wauw wat een leuke actie! Ik waag dol graag een kans en ben zeer benieuwd naar deze nieuwe producten. Ik heb pluizend en krullend haar, wat moeilijk te temmen is. Wat mijn herfst tip is, hoe ik mijn haar mooi en pluisvrij houd in de herfst zelfs met de wind: Voor het douchen een klein kopje olijfolie even opwarmen in de magnetron in je haar smeren, 10 min laten intrekken en gewoon je haar wassen zoals je gewend bent, uiteraard met conditioner! En je haar is mooi, glanzend, pluisvrij en blijft mooi in model zitten! Probeer maar eens je zult verstelt staan! Nu ga ik snel duimen!!

1 2

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer in Beauty
sally hansen miracle gel review 1 - Sally Hansen miracle gel nagellak
Sally Hansen miracle gel nagellak

Gelnagellak is al een tijd erg populair en ik begrijp wel waarom: het is relatief goedkoop om aan te laten...

Sluiten