Eten & drinken Persoonlijk

Personal | Weight Watchers #5

9 september 2014

weight-watchers1
Foei, ik had de afgelopen weken voor het eerst wat moeite om me aan de richtlijnen van Weight Watchers te houden. Een drukke agenda, druk thuisleven, onregelmatigheid.. En dat resulteert in te weinig eten gedurende de dag en daardoor ’s avonds net wat teveel eten. Fijn om te weten waar het aan ligt, maar niet leuk omdat het resultaat op de weegschaal daardoor wat tegenvalt. Naast de resultaten deel ik ook vandaag weer een heerlijk en gezond recept met jullie.

Laat ik maar weer direct beginnen met de resultaten:

Week 1: -1,6kg
Week 2: -0,2kg
Week 3: -0,7kg
Week 4: -0,2kg
Week 5: -0,5kg
Week 6: -0,7kg
Week 7: -0,3kg
Week 8: -0,5kg
Week 9: -/+0,0kg
Totaal: -4,7kg

Ik voel me altijd wat oud als ik het zeg, maar wow wat vliegt de tijd voorbij! Ik ben nu alweer 8,5e week met Weight Watchers bezig en het resultaat bevalt me wel. Ik heb er geen moeite mee om me aan mijn punten te houden, enkel moet ik toch binnen deze punten wat betere keuzes maken als ik onregelmatige weken heb. Ik merk dat ik dan toch wat sneller naar makkelijkere maaltijden grijp, in plaats van gerechten maken met lekker veel groente en eiwitten bijvoorbeeld. En dat merk ik dan weer direct in de resultaten, want een halve kilo in twee weken tijd had natuurlijk meer mogen zijn.. Ik heb mijzelf er een flinke schop onder de kont voor gegeven want op zo’n tempo geraak ik er natuurlijk nooit!

weight-watchers-soep-simpel
Recept | Auberginesoep met kerrie
Dit recept is voldoende voor 4 personen, heeft een voorbereidingstijd van 15 minuten en een bereidingstijd van 30 minuten. Helemaal fijn: de soep is best vullend en heeft toch 0 ProPoints per persoon.

Ingrediënten
– 1 gesnipperde ui
– 1 geplette teen knoflook
– 1 eetlepel kerriepoeder
– 1 aubergine in blokjes
– 225g wortelen, geschild en in blokjes
– 850ml groentebouillon
– 400g tomatenstukjes uit blik
– peper en zout
– 1 eetlepel verse koriander

Bereidingswijze
Doe de ui, het teentje knoflook, het kerriepoeder, de aubergine en de wortelen in een grote pan. Voeg de bouillon en de tomaten toe en kruid met peper en zout. Breng aan de kook en laat 25 minuten pruttelen zodat de aubergine zacht wordt. Gebruik een staafmixer om de soep redelijk grof te mixen en verhit opnieuw tot deze goed warm is. Giet in kommetjes en bestrooi met de koriander.

Dit recept komt uit het nieuwe WeightWatchers Soep simpel kookboek met 100 heerlijke soeprecepten, van lichte bouillonsoepjes tot aan hartige maaltijdsoepen. Ik voorspel een soepige herfst.. Love it!

arthlete-nutrition
Het meer water drinken en regelmatiger bewegen zit er nu wel in, nu wordt de volgende doelstelling om in stressvolle en onregelmatige weken mijzelf ook ertoe te zetten juist regelmatig te eten en hierin weer betere keuzes te maken. Moet goedkomen denk ik zo. Even de schouders eronder en doorgaan :)

Weight Watchers artikel #1
Weight Watchers artikel #2
Weight Watchers artikel #3
Weight Watchers artikel #4

Enjoy your day!

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Disclaimer: ik heb van WeightWatchers een online abonnement gekregen om het programma te kunnen volgen en ervaren, maar verder is dit artikel niet gesponsord en deel ik mijn persoonlijke en oprechte ervaring en mening.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 12 september 2014 at 10:02

  Ik neem mijn petje voor je af, dat ondanks dat het wat moeilijker was, je nog zo in dalende lijn vooruit gaat. Het recept lijkt me erg lekker. Vind het zo leuk dat je dat deelt met ons. Succes voor de komende tijd :-)

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 10 september 2014 at 13:50

  Ik heb al een paar keer een poging gedaan maar ik strand steeds :(

 • Avatar van Mariska
  Reply Mariska 10 september 2014 at 13:07

  Goed bezig! :)

 • Avatar van Mama van Vesper
  Reply Mama van Vesper 9 september 2014 at 21:32

  je bent echt goed bezig!

 • Avatar van Mieke
  Reply Mieke 9 september 2014 at 19:20

  Goed zeg! Op deze manier ga je niet te hard, en blijven de kilo’s er af!

 • Avatar van Manon
  Reply Manon 9 september 2014 at 18:56

  Dat soepje ziet er echt lekker uit, wat ben jij goed bezig zeg!

 • Avatar van beautyforgirls
  Reply beautyforgirls 9 september 2014 at 11:20

  Echt super goed van jouw ondanks dat je het de afgelopen weken moeizaam vond gaan.
  Liefs, xxx

 • Avatar van NailTalk
  Reply NailTalk 9 september 2014 at 10:28

  Is toch wel pittig he? Ik begrijp het helemaal!! Zelfdiscipline is ook erg moeilijk. Maar zoals ik al eerder zei, het gaat wel op een mooi, niet schadelijk tempo. Je lijf is je echt dankbaar!

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 9 september 2014 at 07:18

  Ik vindt dat je goed bezig bent met afvallen en niets te overhaast doet.
  Hou dit tempo vol……
  Goed van je dat het water drinken en meer bewegen nu goed in de lift zit.
  De soep ziet er heerlijk uit en is snel en makkelijk te maken.
  Fijn dat je ons weer op de hoogte houdt.
  Ik ben zo benieuwd hoe je dit zal doen als jij een weekje naar het buitenland bent.

  Mooie dag Xoxo

 • Avatar van Suzanne
  Reply Suzanne 9 september 2014 at 06:02

  Heel veel succes en soepje ziet er heerlijk uit :-)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.