Fashion

Plussize tip | Anita lingerie (fitting & weetjes)

17 september 2014

anita-active-rosa-faia-1
Ik ben een liefhebber van mooie lingerie, maar met een grotere omvangsmaat en cupmaat is het best lastig om mooie, comfortabele èn kwalitatief goede beha’s te vinden. Vaak blijft het toch een beetje hangen bij de witte, zwarte of huidskleurige t-shirtbh’s en zijn er boven een bepaalde maat maar weinig leuke gekleurde of beprinte beha’s of echt goed ondersteunende sportbeha’s te vinden. Toen ik een tijdje geleden werd benaderd door het van oorsprong Duitse lingeriemerk Anita of ik kennis wilde maken met het merk was ik direct enthousiast. Je kan hier namelijk terecht voor onder andere lingerie, sportbh’s, shapewear en zwemkleding tot in de flink grote (cup)maten.

anita-active-rosa-faia-4
Waarom een specifieke sportbeha?
De borst bestaat uit vet-, huid- en bindweefsel, niet uit spieren. Daardoor helpen ook oefeningen niet meer om ze in oorspronkelijke vorm te herstellen. Door langdurig te sporten zonder goede ondersteuning ontstaan er scheurtjes in het huid- en bindweefsel (striae) wat nooit meer te herstellen valt. Sporten is dus een belasting voor de borst waarbij deze bij bijvoorbeeld joggen bij iedere stap ongeveer 9 centimeter heen en weer beweegt. Een sportbeha zorgt ervoor dat je borst nauwelijks meer beweegt, biedt een goede ondersteuning en zorgt ervoor dat transpiratievocht snel wordt afgevoerd waardoor de huid droog blijft. Zo heb je zelfs met de extreemste sporten geen last van schurende of afzakkende bandjes, oververhitte borsten, schuurplekken en last van je schouders en/of rug. Het is aangetoond dat een goede sportbeha het bewegen van de borst voor 74% opvangt, waar een normale beha de beweging slechts met 38% reduceert. Je kan je voorstellen dat dat na het sporten, zeker met een grotere cupmaat, voor een erg fijn gevoel zorgt.

Anita-active-sport-bh-grote-maten-3
Anita-active-sport-bh-grote-maten-1
Omdat je behamaat nog wel eens veranderd vanwege een wisselend gewicht, zwangerschap en dergelijke heb ik een uitgebreide fitting gehad bij Bodywear Superstore in Westervoort, een grote lingeriewinkel met een enorm assortiment waar je zeker eens langs moet gaan als je in de buurt bent. Na 45 minuten passen kwamen we erachter dat ik voorheen toch echt de verkeerde maat droeg en ik merk het direct in de beha’s die ik sindsdien heb aangeschaft: wat zitten die lekker en wat staan ze mooi! Ik heb tijdens de fitting veel Anita en ROSA FAIA (het modieuze(re) zusje) bh’s in handen gehad en het eerste wat mij opviel was de mooie kwaliteit, de prachtige afwerking en de leuke printjes en kleuren die verkrijgbaar zijn. Wist je trouwens dat 70% van alle vrouwen haar juiste behamaat niet kent?..

Omdat ik nu vooral bezig ben met regelmatiger bewegen en fitter worden ging ik naar huis met twee verschillende sportbeha’s van Anita uit de Active lijn om deze de komende tijd te gaan uitproberen. De beha’s bieden beide een maximale ondersteuning en dat is wel nodig! Eerlijk gezegd sportte ik hiervoor altijd in een normale bh omdat ik een sportbh gewoonweg niet zo lekker vond zitten. Toch is het dragen van een speciale sportbeha aan te raden. Ik was even huiverig voor het harnasgevoel en of ze wel de juiste ondersteuning zouden bieden zo zonder beugels, maar ik ben tot nu toe aardig verrast. Ik ga jullie binnenkort zeker op de hoogte houden van mijn ervaring met de 2 verschillende Anita Active sportbeha’s (èn ga dan ook een professionele fitting inclusief passende sportbeha als winactie weggeven!).

Ik test op dit moment een witte Momentum sportbeha die in 2011 de reddot design award won en de zwarte/petrolkleurige Extreme Control sportbeha die beide verkrijgbaar zijn t/m cupmaat 105H.

Op de website van Anita kan je terecht voor meer informatie, het assortiment en verkoopadressen.

Enjoy your day!

–> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Disclaimer: dit is een gesponsord artikel.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Geraldine
  Reply Geraldine 24 september 2014 at 21:31

  Helaas ben ik zelf ook niet geschapen met de ideale maten om kleding maar vooral lingerie te vinden. Via een vriendin van mij ben ik terecht gekomen bij Van Beek Mode in Voorthuizen (www.vanbeek-mode.nl). Zij staat daar in de buurt om een camping. Daar verkopen ze niet alleen kleding t/m maar 56 maar ook badmode tot maat 56 en bh’s zelfs tot cupmaat O !!! Ik wist niet eens dat dat bestond maar zij hebben het wel.

  Ik ben daar ook erg prettig geholpen door een dame die wel raad wist met mij buste, wat een engelen geduld hebben ze daar. Bijna niets is te gek en ik bleek ook al jaren met een verkeerde maat bh rond te hebben gelopen maar nu heb ik de juiste. Ik wist ook niet dat het beter was om het bijv. elke 1 á 2 jaar goed op te laten meten omdat borsten evengoed nog kunnen veranderen. Zo zie je maar weer dat je altijd nog wat kan leren. En daar verkochten ze ook Anita bh’s en bikini’s. Echt een aanrader om zelf eens te gaan kijken.

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 19 september 2014 at 07:03

  Wat een mooie collectie is dit, omdat ik niet meer kan sporten heb ik nu geen sportbeha meer nodig. Wel ben ik altijd op zoek naar fijne beha’s die je amper voelt en dat valt nog niet mee.

 • Avatar van Petra
  Reply Petra 17 september 2014 at 22:57

  Zelf draag ik een ook een sportbeha met het hardlopen, anders dan gaat het, bij mij echt erg gevoelig worden….ik ben erg benieuwd hoe deze sportbeha je bevalt…
  groetjes Petra

 • Avatar van andrea
  Reply andrea 17 september 2014 at 22:35

  Goede BH’s, ik ontdekte ze toen ik borstvoeding gaf, alléén zoals altijd bij grote cupmaten: niet bepaald goedkoop :/ *zucht*

 • Avatar van Mama van Vesper
  Reply Mama van Vesper 17 september 2014 at 21:38

  lijkt me super!

 • Avatar van Edith
  Reply Edith 17 september 2014 at 21:09

  Klinkt goed, heb zelf een hele kleine omvang en grote cupmaat dus een goede bh vinden is voor mij erg moeilijk. Ben erg benieuwd hoe ze je bevallen!

 • Avatar van Emy
  Reply Emy 17 september 2014 at 19:06

  Goede tips….dank! :)

 • Avatar van Iris
  Reply Iris 17 september 2014 at 17:11

  Klinkt goed! Ik heb zelf nooit in een normale bh gesport. Het kan mij echt niet strak genoeg zijn hahaha

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.