Eten & drinken

Recept | Homemade banaan-amandel yoghurt

14 september 2014

homemade-banaan-amandel-yoghurt
Door Sanne – Heerlijk, yoghurt op de vroege morgen! Fris, gezond maar niet te heftig op je maag wanneer je net wakker bent plùs het is een geweldig ontbijtje als je van plan bent daarna lekker te gaan sporten. Ik at het vroeger heel vaak, gemengd met mijn favoriete vruchten of gemixte noten. Een echte oppepper! Toen ik een jaar geleden erachter kwam dat ik lactose intolerant was, was dit fijne goedje het eerste dat ik moest laten staan en ben ik over gestapt op kokosyoghurt. Deze is alleen behoorlijk prijzig én maar weinig winkels verkopen het. Je zou bijvoorbeeld sojayoghurt kunnen eten maar deze variant zit vaak boordevol suikers, iets wat ik liever laat staan..

Noten worden vaak bestempeld als calorieënbommen (ik houd me daar niet zo mee bezig) maar voor de mensen die zich hier zorgen over zouden kunnen maken.. NERGENS voor nodig! Amandelen zijn rijk aan proteïnen en heel erg vullend, daarom zal je minder zin hebben om te snacken tussendoor. Verder geven noten je enorm veel energie, zijn ze rijk aan vitamines en mineralen, zijn ze goed voor het hart, de hersenen en de spijsvertering én studies wijzen uit dat het eten van noten het risico tot gewichtstoename afneemt.. Klinkt goed toch?!

Ingrediënten
– 1 rijpe banaan
– 200 gram amandelen
– 200 gram dadels
– 1 lepel chia zaad
– snufje kaneel
– 400 ml water.

Bereidingswijze
Doe de amandelen in een grote kom, vul deze met water en laat de amandelen ongeveer 4 uur weken. Na de 4 uur laat je het water eruit lopen en doe je ze in de keukenmachine. Meng de dadels, het kaneel, het water en de banaan erbij en zet de keukenmachine aan. Laat deze 15 minuten draaien tot je een gladde yoghurt hebt. Als je de yoghurt te dik vindt kan je nog een beetje water toevoegen. Schep de yoghurt vervolgens in 2 bakjes en bestrooi met je favoriete fruit en superfoods. Je zal nog wat overhouden, deze kan je in een afgesloten bakje in je koelkast bewaren.

Liefs,
Sanne
http://mybeautyblends.blogspot.nl/

Sanne van Rooij is 24 jaar en heeft een passie voor het bedenken en maken van gemakkelijke en gezonde veganistische gerechten. Op haar foodblog deelt ze de kleurrijkste gerechten. Sanne deelt 2 keer in de maand een exclusief recept met de lezers van Curvacious.nl. Enjoy!

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 14 september 2014 at 20:59

  Dit lijkt me erg lekker. Ik begin mijn ochtenden altijd met yoghurt maar dit ga ik zeker een keer proberen en sla het recept gelijk even op :-)

 • Avatar van Simone
  Reply Simone 14 september 2014 at 19:45

  Ik heb nog nooit va kokosyoghurt gehoord. Lijkt me heerlijk.Echt een prachtige foto trouwens. Ik zal het recept eens uitproberen :-)

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 14 september 2014 at 15:41

  Wat een goed recept om dit eens zelf te maken.
  Lijkt me een heerlijk ontbijt ’s ochtends.
  Nooit geweten van stevia was. Totdat ik het net had opgezocht.

 • Avatar van Petra
  Reply Petra 14 september 2014 at 12:05

  Hmmm, als ik naar de foto kijk, krijg ik gelijk trek….Ik ben gek op zulke ontbijtjes of lunches…lekker!

 • Avatar van Dagmar
  Reply Dagmar 14 september 2014 at 11:25

  Hmmm delicious! Heerlijke tip en fijn recept!

 • Avatar van Lisette
  Reply Lisette 14 september 2014 at 11:22

  Oeh dit ga ik een keer proberen! Ontbijtideetjes zijn altijd meer dan welkom :)

 • Avatar van Daphne
  Reply Daphne 14 september 2014 at 10:25

  Dit ziet er erg lekker uit!

 • Avatar van Manon
  Reply Manon 14 september 2014 at 10:12

  Dat ziet er lekker uit.

 • Avatar van NailTalk
  Reply NailTalk 14 september 2014 at 10:08

  Klinkt fantastisch!! Moet ik eens proberen!
  Heb je overnight oats ook geprobeerd. Lekker, al moet ik wat wennen aan het “karton” smaakje van de oats, dus heb wat extra stevia toegevoegd.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 14 september 2014 at 11:57

   Ik vind persoonlijk dat een beetje kaneel hier ook tegen helpt :)

   • Avatar van NailTalk
    Reply NailTalk 14 september 2014 at 12:12

    Het probleem is dat ik kaneel echt heel vies vind. Jammer want weet ook wat voor goede eigenschappen het heeft!

    • Avatar van Desirée
     Reply Desirée 14 september 2014 at 12:24

     Ahhh jammer! Ach, als je stevia geen probleem vindt en lekker vindt dan is dat ook prima toch? Of eens proberen met fruit toevoegen, noten, honing..

    • Avatar van NailTalk
     Reply NailTalk 14 september 2014 at 12:25

     Ik denk dat ik idd maar fruit ga toevoegen voor wat extra smaak en nootjes lijkt me ook lekker! Goede tip, dank je :-)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.