Beauty

REN Skincare | Rosa centifolia hot cloth cleanser

7 september 2014

REN-skincare-rosa-centifolia-hot-cloth-cleanser-1
Afgelopen dinsdag was ik aanwezig bij de persdag van Skins Cosmetics in het prachtige Conservatorium Hotel in Amsterdam. Skins heeft tien vestigingen in Nederland, eentje op Ibiza èn een eigen webwinkel waar enkel nichemerken verkocht worden op het gebied van parfum, make-up en huidverzorgingsproducten. REN Clean Skincare is één van die prachtige merken op het gebied van huidverzorging waarvoor je bij Skins terecht kan. Dit Engelse merk staat voor pure producten zonder chemische, belastende ingrediënten en heeft al vele awards gewonnen. Ik probeerde de rosa centifolia hot cloth cleanser uit.

REN-skincare-rosa-centifolia-hot-cloth-cleanser-3
REN-skincare-rosa-centifolia-hot-cloth-cleanser-2
Het product komt in een minimalistisch vormgegeven pompflacon en wordt geleverd in combinatie met een vierkant, zacht katoenen handdoekje. Het is een reinigingsproduct wat het gevoel van een SPA reiniging at home moet geven, de huid verfrist, opwekt, voedt, zuivert en laat stralen. Klinkt goed! De ingrediënten maken me in ieder geval direct enthousiast; je vindt er onder andere rozenwater, cacaoboter, bijenwas, glycerine, vitamine E, rozenolie en rozenextract in terug. Er zitten in ieder geval geen parabenen, sulfaten, minerale oliën, synthetische kleur- en geurstoffen, vaseline en siliconen in en het is geschikt voor alle huidtypes.

Het rozenextract-complex heeft naast de reinigende ook nog een verzachtende en kalmerende werking en er zijn verschillende reinigingsproducten in deze lijn te vinden, maar net wat je voorkeur heeft; een cleansing foam, 3-in-1 cleansing water, make-up removing milk, cleansing balm, cleansing gel, exfoliating polish en deze hot cloth cleanser.

REN-skincare-rosa-centifolia-hot-cloth-cleanser-4
Het product breng je aan op je droge huid en is mild genoeg om ook op en rondom de oogleden te gebruiken. Je masseert het zachtjes met ronddraaiende bewegingen in waarna je het bijgeleverde doekje onder de warme kraan nat maakt en ietwat uitwringt. Je legt deze vervolgens op je gezicht zodat de poriën worden geopend en verwijdert hierna met zachte, vegende bewegingen alle onzuiverheden, losse huidcellen en make-up. Naderhand even naspoelen met koud water en je gezicht is schoon en fris.

De geur van het product is lekker kruidig en je ruikt de rozen er zeker in terug. De textuur is vol en crèmig en laat zich fijn inmasseren, prikt niet in de ogen en laat achteraf geen trekkerige, geïrriteerde of jeukende huid achter. Ik heb zelf een drogere en gevoeligere huid en ben hier erg tevreden over omdat mijn huid naderhand echt goed schoon is, maar niet direct schreeuwt om een crème zoals veel reinigingsproducten die je met water gebruikt wel vereisen.

De REN Skincare rosa centifolia hot cloth cleanser is verkrijgbaar bij Skins Cosmetics en De Bijenkorf voor €22,00 (150ml).

Enjoy your day!

–> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Disclaimer: tenzij anders vermeld bevat dit artikel producten die door een merk of bedrijf zijn toegestuurd. Dit heeft geen invloed op mijn mening over deze producten.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Petra
  Reply Petra 7 september 2014 at 11:56

  Dit klinkt heel erg aantrekkelijk…ik ga snel eens hiernaar kijken bij de bijenkorf….

 • Avatar van laralaurentia
  Reply laralaurentia 7 september 2014 at 10:43

  Ren is zo’n mooi merk. Al ruim een jaar kwijl ik bij hun producten in de webshop, maar no steeds niets aangeschaft. Toch maar eens doen :)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 8 september 2014 at 08:53

   Ik kijk alvast uit naar je bevindingen, mijn ervaring tot nu toe is zeker positief :)

 • Avatar van Jessica
  Reply Jessica 7 september 2014 at 10:03

  Ik ken dit merk niet, maar ik ben nu wel nieuwsgierig geworden!

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 7 september 2014 at 06:26

  Het klinkt heel goed en ik ben dan ook erg benieuwd naar de geur!
  Goede review.

  Fijne dag Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.