Mama & Kind Persoonlijk Reizen & vrije tijd

Weekendje weg | Reünie, Haarlem, Noordwijk & Avifauna

5 september 2014

weekendje-weg-nh-leeuwenhorst-noordwijk-augustus-2014-13
Als gezinnetje was het alweer eventjes geleden dat we er lekker tussenuit geweest waren met z’n drietjes, dus we keken flink uit naar het afgelopen weekend. Na een gezellige reünie met een nicht van Paul die hij al zo’n 15 jaar niet hadden gezien, haar vriend en hun dochtertje (die 6 weekjes ouder is dan Shae) in een pannekoekenhuis vertrokken we richting de kust om er lekker even tussenuit te gaan via Weekendjeweg.nl. Het weer zat niet heel erg mee, maar daar lieten wij ons niet door tegenhouden.. Op naar de kust!

weekendje-weg-nh-leeuwenhorst-noordwijk-augustus-2014-1
We besloten om eerst naar Haarlem te gaan, een stad waar ik een beetje verliefd op aan het worden ben. Er zijn leuke winkels te vinden, het centrum doet erg gezellig aan en de stijl van de huizen in- en rondom het centrum spreekt mij ook erg aan. De combi van ouderwets en nieuwerwets doet het hem denk ik. We hebben er lekker rondgewandeld, wat gegeten en gedronken en wat gewinkeld. We kochten voor Shae een herfst/winterslaapzak en een nieuwe drinkfles met speentjes waarmee ze binnenkort makkelijker zelf wat water of diksap kan drinken vanwege het handige gat erin waar ze haar handjes goed doorheen krijgt. Jaja, alweer een stapje dichterbij zelfstandigheid haha! Ik kocht een mooie warme shawl voor mijzelf bij Pieces en we stopten ook nog even bij Lush voor twee fijne badproducten: dreamtime bath melt en floathing island luxury bath melt. We wisten namelijk dat we een heerlijk bad tot onze beschikking zouden hebben in het hotel.

weekendje-weg-nh-leeuwenhorst-noordwijk-augustus-2014-11
weekendje-weg-nh-leeuwenhorst-noordwijk-augustus-2014-2
weekendje-weg-nh-leeuwenhorst-noordwijk-augustus-2014-3
Na Haarlem zijn we naar NH Hotel Leeuwenhorst gereden, wat echt perfect centraal gelegen ligt in het hart van de bollenstreek en op 10 minuutjes rijden van het strand. We kregen een nachtje plus ontbijt aangeboden van Weekendjeweg.nl en daar zei ik natuurlijk geen nee tegen :) Haarlem, Amsterdam, Leiden, Noordwijk, Zandvoort en Bloemendaal liggen allemaal op maximaal een half uurtje rijden: perfect dus voor een fijne combi strand en stad. NH Leeuwenhorst is een viersterren congreshotel met enorm veel kamers, meerdere restaurants en bars, een zwembad, sauna, whirlpool, sauna en solarium en fijne standaardkamers die ruim genoeg waren om een kinderbedje bij te laten plaatsen. Nadat we geïnstalleerd waren en ons opgefrist hadden hebben we hier lekker gegeten, gebadderd, wat televisie gekeken en zijn we op tijd naar bed gegaan (waar je niet echt onderuit komt met een baby in dezelfde kamer, maar eerlijk is eerlijk: we konden de slaap goed gebruiken!).

weekendje-weg-nh-leeuwenhorst-noordwijk-augustus-2014-6
weekendje-weg-nh-leeuwenhorst-noordwijk-augustus-2014-14
weekendje-weg-nh-leeuwenhorst-noordwijk-augustus-2014-5
Na een goede nachtrust en een heerlijk uitgebreid ontbijtbuffet zijn we vertrokken naar Noordwijk aan Zee voor een frisse ochtendwandeling. Telkens als we aan de kust zijn krijgen we een bepaald soort rust over ons heen waardoor we zelfs eraan zitten te denken in de toekomst meer naar die kant van het land te gaan.. Ah well, we wonen helemaal prima in Arnhem maar toekomstdromen kan altijd he?!

weekendje-weg-nh-leeuwenhorst-noordwijk-augustus-2014-10
weekendje-weg-nh-leeuwenhorst-noordwijk-augustus-2014-15
Paul is helemaal gek van vogels en we zijn op de terugweg naar huis dan ook nog naar Avifauna gegaan. Bij binnenkomst even een lekker kopje chocolademelk en een fruithapje met liga voor Shae en toen kwam zowaar het zonnetje meer door. We hebben een paar uur in het park rondgelopen, nog wat gedronken en een vogelshow bekeken en toen was het tijd om naar huis te gaan. Altijd weer lekker om dan de boel even snel uit te pakken, een wasje aan te zetten, relaxkleding aan te trekken en lekker de bank op met z’n tweetjes en ukje in haar eigen bedje.

Het was een heerlijk weekendje en het is fijn om te merken dat Shae het ook met wat onregelmatigheid qua slaapjes en niet haar eigen bedje, het zo goed doet! Lekker mee uit eten en gewoon de dingen doen als een compleet gezinnetje wat we zo leuk vinden om te doen ♥

We hebben in ieder geval een heerlijk weekendje gehad met z’n drietjes. Volgende week ga ik naar Noorwegen voor een mediareis/persreis (zonder Paul en Shae.. spannend!) en eind van de maand gaan we ook nog een lang weekend weg met de schoonfamilie. Genoeg leuks weer op de planning dus ^^

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Roxanne
  Reply Roxanne 13 september 2014 at 00:16

  Klinkt als een heerlijk weekend! En nog leuke dingen op de planning, heerlijk :)

 • Avatar van Mama van Vesper
  Reply Mama van Vesper 8 september 2014 at 23:05

  prachtige foto’s van jullie!

 • Avatar van Imke
  Reply Imke 7 september 2014 at 00:09

  Dat ziet er heel gezellig uit. En uitwaaien op t strand is zoooo heerlijk

 • Avatar van Manon
  Reply Manon 5 september 2014 at 16:28

  Ahw wat een super leuk weekendje!

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 5 september 2014 at 15:01

  Wat een leuke foto’s. Wat heerlijk dat jullie een weekendje weg zijn geweest en zo genieten hebben. Uitwaaien aan het strand is ook zo lekker. Avifauna is een mooi park en je foto van de ara’s is super mooi. Fijn weekend.

 • Avatar van Vlijtig Liesje
  Reply Vlijtig Liesje 5 september 2014 at 11:22

  Dat lijkt me een heerlijk uitje! Lekker uitwaaien aan het strand en ook de geneugten van de stad. En wat een fijne ruime hotelkamer had je!

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 5 september 2014 at 09:56

  Prachtige foto’s!
  Heerlijk om een paar daagjes weggeweest te zijn met het gezin. Fijn dat je jullie dochter zo snel laat wennen aan uitstapjes zoals dit. Dat is heel indrukwekkend en kan ze andere dingen van buiten leren kennen.
  Jullie dochter is een prinsesje en heeft zo een mooie lach.
  Fijn dat je binnenkort zelf een week naar het buitenland gaat voor je werk. Ik ben zo benieuwd wat dat met je doet. Het zal wel wennen zijn om alleen te zijn. Leuk zo een familie weekend weg.

  Ik wens je een mooie dag Xoxo

 • Avatar van Tineke
  Reply Tineke 5 september 2014 at 09:17

  Hele leuke foto`s, wat is Shae een schatje!
  Liefs

 • Avatar van Merin Veronique
  Reply Merin Veronique 5 september 2014 at 08:30

  Gezellig weekendje! Mooie foto ook van die papegaaien!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 5 september 2014 at 08:33

   Het was ook echt een heerlijk weekendje, quality time als gezinnetje is zo belangrijk ♥

 • Avatar van Anita te Gussinklo
  Reply Anita te Gussinklo 5 september 2014 at 01:01

  Wat een heerlijk weekend, leuk hoor Avifauna, ben er pas ook nog geweest,
  Wat een mooie en leuke foto’s Desirée.
  Shae lijkt echt op jouw.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 5 september 2014 at 08:33

   Ik kon geen groter compliment krijgen als trotse mama, dankjewel!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.