Huis & interieur Mama & Kind

Baby musthave | De kinderstoel (Stokke Steps)

25 oktober 2014

stokke-steps-kinderstoel-5
Op dit moment is Shae alweer bijna 9 maanden oud en zit ze dagelijks meerdere keren in de kinderstoel. Een onmisbaar item voor je baby-uitzet dus! Wij hadden er tijdens de zwangerschap al wel een paar op het oog, maar wilden eigenlijk wachten met de aanschaf tot Shae kon zitten en er dan gewoon enkele uitproberen in de bekende babywinkels zodat we konden zien waar ze het beste in zat. Bovenaan het lijstje stond de bekende Stokke Tripp Trapp die je met enkele uitbreidingen zelfs al vanaf de geboorte zou kunnen gebruiken.

stokke-steps-kinderstoel-6
stokke-steps-kinderstoel-7
Toen ik het nieuwste model, de Stokke Steps, mocht uitproberen was ik hier natuurlijk heel erg blij mee (deze stond namelijk op gedeelde eerste plek als potentiële kinderstoel). We hebben deze stoel nu een flink aantal maanden in gebruik en als je mij via social media volgt heb je hem al verschillende keren ‘in actie’ voorbij zien komen in combinatie met de bijbehorende wipstoel en andere accessoires die verkrijgbaar zijn.

Wat voor ons zo ontzettend leuk is is dat Shae met deze stoel, al voor ze zelfstandig recht kon zitten, toch op dezelfde hoogte aan tafel of naast de bank kon zitten omdat je de wipstoel ook kan bevestigen op het onderstel van de Stokke Steps stoel. Op deze stand kan ze niet meer ‘wippen’ maar er wel lekker bij zitten en zo echt onderdeel zijn van de gezelligheid.

stokke-steps-kinderstoel-4
De Stokke Steps is net als de Tripp Trapp een model kinderstoel wat meegroeit met je kind en welke je kan blijven gebruiken tot het kind 8 jaar is. Op dit moment zit Shae in de Baby Set in de voorste stand en kan ze zo goed rechtop zitten en heeft ze voldoende steun zodat ze niet onderuit kan zakken. Samen met het grote blad kan ze hier zo lekker aan eten maar ook op spelen. Toen onze nichtjes mee op visite kwamen en de jongste hiervan graag aan de eettafel wilde zitten om te kleuren was de stoel binnen een minuutje aangepast zodat ook zij er in kon zitten. Handig!

Wij hebben gekozen voor de variant met de lichte kleur hout en de bekleding van de wipstoel en de Baby Set in de kleur Blue, wat eruit ziet als een stijlvolle combinatie (wij houden van het frisse en minimalistische Scandinavische design) en de jeans-achtige stof staat lekker stoer. De stoel is ook met donker hout verkrijgbaar en de bekleding in drie andere kleuren, dus je kan gemakkelijk een combinatie samenstellen die in jouw interieur past.

stokke-steps-kinderstoel-2
stokke-steps-kinderstoel-3
De stoel stond binnen no-time in elkaar – zelfs zonder het lezen van de handleiding – en alle accessoires klik je er simpel en snel op vast en zijn dus gemakkelijk aan te passen aan de behoefte van je baby/kind. Alle kunststof onderdelen voelen stevig aan en zijn gemakkelijk af te nemen – zelfs worteltjes en pastasaus maken hier geen blijvende vlekken op – en de bekleding is waterafstotend en wasbaar. Mocht ik dan toch één nadeel benoemen: let op waar je de stoel neerzet, want door de ietwat schuine/uitstaande poten neemt het geheel best wat vloerruimte in beslag en je wil niet over de poten struikelen natuurlijk..

stokke-steps-kinderstoel-1
De Stokke Steps kinderstoel is een onmisbaar item geworden in ons huis. Dat het qua design een prachtig product is is natuurlijk mooi meegenomen, maar dat Shae er duidelijk goed in zit, dat de stoel lang mee kan èn ze zo al vanaf erg jonge leeftijd echt mee aan tafel kan is het mooiste ♥

Het complete Stokke Steps systeem bestaat uit de volgende onderdelen/accessoires:
– verstelbare stoel €182,00
– wipstoel €169,00
– Baby Set €89,00
– Baby Set tray €45,00
– Baby Set kussenset €39,00.

Enjoy your day!

–> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Disclaimer: tenzij anders vermeld bevat dit artikel producten die door een merk of bedrijf zijn toegestuurd. Dit heeft geen invloed op mijn mening over deze producten.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Marjo
  Reply Marjo 23 november 2023 at 13:01

  Ik ben een onhandige oma. Kan iemand mij uitleggen hoe ik het tuigje aan de onderzijde van de bouncer kan vastmaken.

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 26 oktober 2014 at 07:23

  Leuke foto’s van jullie mooie dochter!
  Heel handig zo een stoel waar ze blij van wordt als ze erop zit ;-)

  Xoxo

 • Avatar van Mama van Fynn
  Reply Mama van Fynn 26 oktober 2014 at 06:14

  Zoals ik al potje insta reageerde wat baalde ik dat we de babystepp ook niet hebben gekocht maar gelijk vanaf 6 maand hihi , en ik heb echt wel 3 kwartier bezeg geweest met de bekleding om her stoeltje te krijgen

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 26 oktober 2014 at 10:08

   Haha, ja het tuigje erdoorheen halen was even wat werk (maar als je ze zijlings plat drukt dan werkt het wel vlotjes, handig om te weten als je de hoesjes eens gaat wassen!).

 • Avatar van Roxanne
  Reply Roxanne 25 oktober 2014 at 20:53

  De Tripp Trapp heb ik vaak ‘in actie’ gezien op het KDV waar ik uitgeholpen heb. Maar de Steps ziet er ook goed uit! Zeker het onthouden waard voor mochten wij aan kids beginnen

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 26 oktober 2014 at 10:10

   De Tripp Trapp is ook echt op heel erg veel plekken te vinden zoals KDV’s en restaurants, dat zegt eigenlijk al genoeg over de kwaliteit en het gebruiksgemak van de stoel denk ik :)

 • Avatar van Dhini
  Reply Dhini 25 oktober 2014 at 20:34

  wat handig stoeltje! So cute baby girl

 • Avatar van Petra
  Reply Petra 25 oktober 2014 at 19:15

  Het lijkt mij een heel makkelijke fijne stoel, ….misschien is deze ook wel geschikt voor mijn ( hihi nog ongeboren ) kleindochter)

 • Avatar van Angelique
  Reply Angelique 25 oktober 2014 at 15:42

  Lijkt mij een super fijne stoel. Al heb ik die nu niet meer nodig met mijn peuter

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 26 oktober 2014 at 10:11

   Nouja, ook een peuter kan er goed in zitten natuurlijk als je de babyset eruit haalt. Zo zit Keano net wat hoger aan tafel :)

 • Avatar van Kiss & Make-up
  Reply Kiss & Make-up 25 oktober 2014 at 14:50

  Shae is echt een natuurtalent voor de camera :-)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 26 oktober 2014 at 10:12

   Haha klopt wel een beetje ja, maar ze is sowieso een erg goedlachs meisje ♥

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.