Beauty

Beauty gadget | Clinique sonic system purifying cleansing brush

7 oktober 2014

clinique-sonic-system-purifying-cleansing-brush-1
Ik ben al jaren fan van de Clarisonic en ik gebruik de Clarisonic Plus dan ook regelmatig onder de douche voor mijn gezicht en lichaam. Toen Clinique bekend maakte dat ze ook een elektrische gezichtsborstel gingen introduceren was mijn nieuwsgierigheid direct aangewakkerd. Ik deel vandaag meer informatie over deze sonic system purifying cleansing brush èn mijn eerste ervaring.

Clinique staat bekend om haar 3-stappen systeem die bestaat uit reinigen, exfoliëren en verzorgen en voegt met deze gadget een belangrijke aanvulling op de eerste stap toe. Deze sonische gezichtsborstel is dermatologisch ontwikkeld en belooft te zorgen voor een schone, gezonde, gladde en stralende huid met diepgereinigde poriën. Het goed reinigen van de huid is belangrijk aangezien dit de basis is van een mooie en egale huid, maar ook omdat bestanddelen uit crèmes en serums hierna beter opgenomen zullen worden en je zo meer profijt zal hebben van je verzorgingsproducten.

clinique-sonic-system-purifying-cleansing-brush-3
Het borstelkopje heeft een ovale ei-vorm zodat je gemakkelijk langs neus, kin en haarlijn kan komen, de afgeronde haartjes zijn zacht voor de huid waarbij de groene haartjes korter en steviger zijn (gericht op de T-zone) en de witte haartjes zachter en soepeler en zelfs voor de gevoelige huid geschikt zijn, het apparaatje is compact genoeg om mee te kunnen nemen op vakantie en doordat hij volledig opgeladen 3 uur mee gaat en je hem maar 30 seconden per keer gebruikt, hoef je de oplader zeker niet mee te nemen. De Clinique sonic system purifying cleansing brush is volledig waterproof en kan dus ook onder de douche gebruikt worden. Handig: de ingebouwde timer schakelt het apparaatje na de aanbevolen tijd van 30 seconden automatisch uit.

De borstelkop draait dus niet rond, maar geeft een sonische trilling die de huid zachtjes masseert zodat vuil en vet lostrillen en de huidconditie wordt verbeterd.

clinique-sonic-system-purifying-cleansing-brush-2
Mijn eerste ervaring
Bij de allereerste kennismaking dacht ik even te voelen dat deze borstel iets minder zacht was dan die van de Clarisonic voor de gevoelige huid, maar eerlijk is eerlijk: toen ik het thuis vergelijkte kwamen ze toch wel erg dicht bij elkaar in de buurt en lijkt deze van Clinique zelfs nog nèt iets zachter. De body ligt lekker in de hand en is stevig neer te leggen en het geheel ziet er fris en stylish uit.

Mijn eerste ervaring op de huid zorgde voor een zachtjes kriebelend en tintelend gevoel, maar mijn huid voelde achteraf schoon, glad, zacht en niet geïrriteerd aan. Aangezien de borstel echt wordt beschreven als aanvulling op het 3-stappen systeem zal ik hem vanaf eind deze maand gaan testen in combinatie met deze producten voor mijn huidtype. Tot die tijd ben ik nog even andere producten aan het testen, maar ik ben alvast heel benieuwd naar wat het stappensysteem in combinatie met deze borstel voor mijn huid zal doen.

De Clinique sonic system purifying cleansing brush is verkrijgbaar voor €125,- en de borstelkopjes zijn los verkrijgbaar voor €20,- per stuk en er wordt aangeraden deze elke drie maanden te vervangen.

Enjoy your day!

–> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Disclaimer: tenzij anders vermeld bevat dit artikel producten die door een merk of bedrijf zijn toegestuurd. Dit heeft geen invloed op mijn mening over deze producten.

Reacties op dit artikel

  • Avatar van Naomi
    Reply Naomi 6 december 2014 at 19:10

    Ik mocht dit product testen via The Insiders en….
    Woooowwwww wat een fantastisch en vooral onverwacht goed effect. Natuurlijk verwacht je wel dat een product van Clinique kwalitatief goed is, maar dat het werkelijk zo goed zou werken had ik niet gedacht. Dat minuutje per dag maakt echt verschil. Ik gebruikte al het drie stappen plan van Clinique maar hield op wangen en kaaklijn nog wel eens een pukkeltje. Bij gebruik van de Cleansins Brush eerste week wat pukkeltjes extra. Na een week geen helemaal pukkeltjes meer, en een heerlijk zachte en mooi glanzende huid, welke ook de hele dag zacht aan blijft voelen. Supertevreden met dit product! Echt een aanrader!
    Batterijtijd is ook prima. Na een keer opladen kan je hem echt nog heel lang gebruiken zonder te laden.

  • Avatar van Esther00
    Reply Esther00 13 november 2014 at 00:02

    Een kleine DIY gezichtsbehandeling. Je kan iedere maand naar de schoonheidsspecialiste gaan of dit apparaat + stappenplan gebruiken. Via The Insiders mag ik de purifying brush en het 123 stappenplan van Clinique testen. Het zijn geweldige producten. Ik gebruik de purifying brush nu ruim 4 weken met al duidelijk resultaat. Het apparaat is oplaadbaar incl. oplader, makkelijk in gebruik, waterproof compact dus ideaal voor gebruik onder de douche. Je merkt dat de huid goed doorbloed raakt na gebruik. Is niet irriterend maar geeft na gebruik een kalmerend en schoon gevoel. Stap 1 is de facial soap; deze is licht schuimend, licht geurend en reinigt je huid grondig. Het verwijdert het vuil en andere onzuiverheden. Zeker onder de douche of net na het douchen als de poriën wijd openstaan en dus diep gereinigd kunnen worden. Het maakt je na gebruik van stap 2 klaar voor de dag of nacht. Stap 2 de clarifying lotion. Dit is een zachte lotion die niet irriteert en licht geurend is. Het is bedoelt voor na het gebruik van de brush. Deze combinatie bestrijd niet alleen het gevolg maar naar mijn idee ook de oorzaak. Want doordat het de poriën vrij maakt neemt de talgproductie ook af. De finish in touch is stap 3. De Dramatically different moisturizing lotion. We kennen het allemaal wel zo aan het einde van de dag een glimmend gezicht. Niet cool en helemaal niet nodig met deze lotion. Het is licht geurend. Wat ik fijn vind is dat het de droge huid tegen gaat zonder direct het gevoel van een dikke of vette laag op de huid achterlatend. De combinatie van de brush het stappenplan maakt je huid super zacht en geeft het gevoel dat het beschermt is tegen de schadelijke invloeden van buiten af . Zorgt voor een diepe reiniging en zorgt ervoor dat je huid op de lange termijn ook mooi blijft. Voelt aan als een mini doe het zelf, gezichtsbehandeling. Het enige minpuntje wat je zou kunnen denken is de prijs. Ik persoonlijk vind het zeker waard, iedere maand bij de schoonheidsspecialiste ben je veel meer kwijt.

  • Avatar van IABB
    Reply IABB 3 november 2014 at 00:03

    Via the insiders mag ik het Clinique sonic cleansing systeem gratis testen. Ik ben nu een dikke week onderweg en ik ben zwaar fan! Hiervoor had ik nog geen producten van clinique gebruikt (muv een proefmonstertje hier en daar).
    Ik heb van nature een redelijk gevoelige en droge huid. Na het doen van de test op de site van Clinique kwam ik erop uit dat ik huidtype 2 had. Dat verraste me best wel, want ik had type 1 verwacht (gevoelig en droog). Maar ik had de test naar waarheid ingevuld en daar voelde ik me zeker genoeg over om de producten van Clinique in elk geval te proberen. De eerste keer sloeg ik steil achterover, want “hoeveel kan zo’n borsteltje nu doen?”. De eerste keer heb ik de stappen volgens de gebruiksaanwijzing doorlopen: Eerst de borstel een beetje vochtig maken, Clinque facial soap (stap 1) erop en dan borstelen maar. Eerst voorhoofd, neus en kin elk 5 sec. met de groene zijde van de borstel, daarna de wangen elk 15 sec. met de witte zachtere haren van de borstel. Ik had een erg drukke week achter de rug, en dit voelde als een mini-facial. Een heerlijk verwenmomentje. Toen heb ik mijn gezicht drooggedept met een handdoek en met wat Clinique clarifying lotion (stap 2) op een watje over mijn gezicht gegaan. Wow! Alsof alle poriën ineens open gingen staan. Tot slot nog een beetje Clinique moisterizing lotion (stap 3) erop en klaar is kees. Nadat de lotion was ingetrokken was mijn huid zacht als een perzikje. Mijn gezicht heeft de hele avond en nacht heerlijk getinteld, alsof er steeds iemand met een veertje langs streek. De volgende ochtend was mijn huid nog steeds perzikzacht.
    Dagelijks doorloop ik ’s avonds voor het slapen gaan de stappen om mijn gezicht te reinigen. Het is inmiddels onderdeel van mijn dagelijkse routine geworden, net als tandenpoetsen. Langzamerhand bouw ik de duur van de reiniging op tot 2 minuten, zoals in de gebruiksaanwijzing staat. Dat tintelende gevoel na de eerste keer heb ik niet weer gehad. In de eerste paar dagen kreeg ik kleine witte kopjes her en der (niet echt pukkeltjes, maar wel wat onzuiverheden). Er stond in de gebruiksaanwijzing dat dat zou kunnen gebeuren en dat dat van zelf weg zou gaan. Dat klopt, na 2 dagen werd dit al minder en nu na een week is het zo goed als weg. De 3e en de 4e dag had ik ook behoorlijk vieze wattenschijfjes na stap 2, terwijl ik geen make up gebruikt had (weekend). Blijkbaar was het vuil uit mijn huid losgekomen. Nu na een week is mijn huid zachter en hij oogt frisser. Ook heel fijn: de roodheid die ik na mijn zwangerschap op mijn wangen bleef houden is ook wat verminderd (geen psoriasis of rosacea). Het is nu een lekker blosje ipv verhitte wangen. Ben ik heel blij mee!
    De facial soap ruikt lekker fris en schuimt goed. De clarifying lotion heeft niet echt een geur, maar prikt wel in je neus. De moisterizing lotion heeft een beetje een nootachtige geur. Niet heel lekker, maar ook zeker niet vies en heel subtiel. Nadat je het aangebracht heb is de geur snel weg (binnen 10 sec). Wat ik echt heel fijn vind aan dit systeem: je hebt er heel weinig van nodig! Dus je doet echt lang met je potjes!

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 4 november 2014 at 09:27

      Bedankt voor het delen van je uitgebreide ervaring!

  • Avatar van loesonline
    Reply loesonline 28 oktober 2014 at 20:09

    Ik ben ook fan van Clinique’s Sonic System! Ik gebruik de brush nu een maand, ook icm 3 stappen plan van Clinique. Mijn huid voelt schoner, gladder en zachter als na een dieptereinigingsbehandeling, ik heb veel minder facewash nodig. Door die vibrerende borstel wordt mn huid beter doorbloed en kan je reinigingsproduct beter doordringen. Ik vind die groene schuin ingezette haartjes voor je altijd lastige T-zone erg ideaal. Mijn gezichtspieren voelen ontspannen aan naderhand alsof ik een gezichtsmassage heb gehad.De brush is snel opgeladen (met led indicator en oplader!) Ik ben er erg blij mee!

  • Avatar van AKV88
    Reply AKV88 27 oktober 2014 at 20:36

    Sinds enkele weken gebruik ik dit product. Ik heb een gemengde huid met redelijk veel onzuiverheden. Ideaal voor deze gezichtsborstel.
    De borstel is mooi vormgegeven en ligt goed in de hand. Het lijkt bij gebruik alsof de borstel maar weinig beweegt, omdat deze pulseert in plaats van roteert. Het roteren kun je zelf doen met de hand. De 30 seconden zijn zo voorbij, maar dit is ook echt voldoende. In combinatie met stap 1, de facewash van Clinique voelt je huid piekfijn schoon aan. Een heerlijk gevoel! Ik doe eerst een beetje facewash op de borstel en ga dan eerst met de groene haartjes over mijn T-Zone (kin, neus en voorhoofd). Vervolgens ga ik met de witte haartjes over mijn wangen en kaaklijn en dan is de tijd wel voorbij. Mijn huid voelt dan heel glad en schoon aan. Daarna gebruik ik de stap 2 uit het driestappenplan om alle restjes van de facewash weg te halen en ik eindig de routine met stap 3 de hydraterende lotion. Deze trekt supersnel in en mijn huid voelt zacht en gereinigd aan. Ik vind het heerlijk!

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 28 oktober 2014 at 10:04

      Bedankt voor het delen van je ervaring, leuk om te lezen!

  • Avatar van Regina
    Reply Regina 9 oktober 2014 at 00:00

    Ben benieuwd welke je beter gaat vinden….de clarisonic of deze van Clinique

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 9 oktober 2014 at 09:51

      Ik ben zelf ook heel benieuwd of ik echt een voorkeur ga krijgen :)

  • Avatar van Dhini
    Reply Dhini 8 oktober 2014 at 15:43

    Lijkt mij heerlijk product

  • Avatar van Amelie
    Reply Amelie 7 oktober 2014 at 22:54

    Ik vind de borstels zo duur! Maar deze is gelukkig al wat budgetvriendelijker dan de clarisonic of de visapure!

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 9 oktober 2014 at 09:56

      En bij ICI Paris is het weer een stukje goedkoper dan de adviesprijs, misschien een tipje? :)

  • Avatar van Martine
    Reply Martine 7 oktober 2014 at 20:55

    Oeh, ik ben ook gek op de producten van Clinique maar wist niet dat ze ook zo’n schrobborsteltje hadden. Klinkt goed!

  • Avatar van femketje
    Reply femketje 7 oktober 2014 at 20:38

    ben er best benieuwd naar wat het op langere termijn voor je huid doet :)

  • Avatar van Annette
    Reply Annette 7 oktober 2014 at 20:23

    Ziet er goed uit maar ik heb die van Olaz Regenerist (gekocht bij de DM) die was 3 tientjes en de opzetborstels zijn 2 voor een tientje :) Hij bevalt me heel goed, wil uiteindelijk nog wel graag een goede ‘echte’ gezichtsborstel maar weet nog steeds niet welke. Ben dus benieuwd naar je review. Voorlopig doe ik het nog even met mijn budget variant.

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 9 oktober 2014 at 09:57

      Oeh, die ga ik de volgende keer als ik in Duitsland ben eens bekijken. Altijd leuk om zo producten te kunnen vergelijken met elkaar. Tough job.. ;)

  • Avatar van Manon
    Reply Manon 7 oktober 2014 at 13:22

    PFFF zo duur zeg! Ben best wel benieuwd hierna!

  • Avatar van NailTalk
    Reply NailTalk 7 oktober 2014 at 12:47

    Kan ik niet betalen helaas! Lijkt me wel erg fijn! Gister hadden ze er een topic over op Editie NL.

  • Avatar van Linda
    Reply Linda 7 oktober 2014 at 10:59

    Het lijkt me heerlijk om dit te gebruiken en ik ben dan ook benieuwd naar je uiteindelijke review. Nadeel van deze producten vind ik echt de prijs, maar je weet maar nooit. :-)

  • Avatar van Petra
    Reply Petra 7 oktober 2014 at 09:04

    Het ziet er heel erg mooi uit, en ik weet zeker dat het zijn werk ontzettend goed doet.
    Bij een demonstratie van een clenasing brush in een winkel voelde ik dat de borsteltjes echt lekker aan voelen
    Zelf zou ik dit niet zo snel kopen omdat ik het prijskaartje jammergenoeg toch iets te groot vind

  • Avatar van Deniece
    Reply Deniece 7 oktober 2014 at 08:57

    De borstel ziet er heel handig en fijn uit. Ben benieuwd naar je review, het is toch wel een flinke aankoop.

  • Avatar van Marjolein
    Reply Marjolein 7 oktober 2014 at 07:18

    Meh die prijs! Wil wel graag nog eens zoiets proberen, maar de prijs houdt me elke keer tegen. Ben benieuwd naar je uiteindelijke review!

  • Avatar van chucky1012
    Reply chucky1012 7 oktober 2014 at 07:03

    Het ziet er zo handig en goed uit ;-)
    Fijn om hiermee de onzuiverheden op het gezicht te verwijderen en het goed te reinigen.

    Xoxo

  • Avatar van Stephanie
    Reply Stephanie 7 oktober 2014 at 00:54

    Ik ben erg benieuwd naar deze brush i.v.m. mijn onzuivere huid, maar de prijs is veel te hoog voor mijn budget :(

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.