Media

Boekentips | Cameron Diaz, Claire Sandy & Jojo Moyes

23 oktober 2014

cameron-diaz-het-body-book-the-body-book
Regelmatig komen er nieuwe boeken binnen, maar ze komen lang niet allemaal voorbij omdat er hier en daar ook zeker een tegenvaller tussen zit. Maar vandaag deel ik drie boeken met je die wèl aan te raden zijn. Gelukkig heb ik hier en daar weer momenten van rust in mijn lijf waardoor ik het lezen weer op wist te pakken en wil ik deze recent gelezen boeken van Cameron Diaz, Claire Sandy en Jojo Moyes graag aan je laten zien.

Cameron Diaz – Het Body Book
“Iedere vrouw is anders; haar lichaam heeft sterke kanten en mindere kanten. We zijn niet allemaal een model of een actrice met mooie haren en hagelwitte tanden, maar we hebben allemaal het perfecte lijf in ons: het voor ons optimale lichaam. Cameron Diaz laat zien hoe je op kunt bloeien als vrouw door gezond te eten, regelmatig te bewegen en van jezelf te houden. Ook zij kende haar onzekerheden zoals ernstige acne in het verleden en spreekt hierdoor ook uit eigen ervaring.”

Dit is echt een goed boek om te lezen als je geïnteresseerd bent in eten en wat welke voedingsstoffen nu echt voor ons lijf doen, een gezonde levensstijl en beter in je vel zitten. Een boek met een mooie boodschap die goed aansluit bij de feel good instelling van Curvacious.nl.

Uitgeverij Kosmos Uitgevers, ISBN 9789021557748, 280 pagina’s, €24,99.

claire-sandy-de-taarten-van-marie
Claire Sandy – De taarten van Marie
“Marie Dunwoody probeert alle bordjes draaiende te houden: haar tandartspraktijk, haar huwelijk, haar tienerzoon en haar negenjarige tweeling. Ondertussen komt ze overal haar buurvrouw tegen, de perfecte Lucy die haar leven in balans heeft en geroemd wordt om haar bakkunsten. Marie voelt dat ze faalt. Voor de zoveelste keer neemt ze zich voor dat ze nu ècht haar leven gaat beteren. Dan krijgt ze het beste bakboek aller tijden in handen en weet de oplossing: als ze de perfecte cake kan bakken, volgt de rest vanzelf!”

Jep, dit is zeker een boek met de boodschap dat je je hart moet volgen. Een roman waarbij de voorkant alles verklapt: het gaat over ((h)eerlijke en wellicht herkenbare) familieperikelen, die irritant perfecte buurvrouw èn de zoektocht naar het ultieme cakerecept. Leuk extraatje: komt nu tijdelijk met een receptenschrift met ruimte voor eigen recepten, maar er staan ook enkele toppers in van Matt Preston, Jamie Oliver en Rachel Khoo.

Uitgeverij De Fontein, ISBN 9789026137501, 399 pagina’s, €19,99.

jojo-moyes-vier-plus-een
Jojo Moyes – Vier plus één
“Jess is een alleenstaande moeder met twee banen. Haar dochter Tanzie is briljant in wiskunde en haar stiefzoon Nicky wordt genadeloos gepest. Maar Jess blijft opgewekt en knoopt de eindjes aan elkaar, zo goed en zo kwaad als het gaat. Als Tanzie mag meedoen aan een wiskundewedstrijd in Schotland weet Jess dat dit een unieke kans is, want als Tanzie wint kan ze naar een betere school gaan. Maar eenmaal op weg begeeft hun auto het al voor ze de stad uit zijn en lijkt ook deze kans verkeken. Tot Ed langsrijdt en hun een lift aanbiedt.”

Een heerlijk feel good boek met een aangrijpend familieverhaal èn natuurlijk kan de nodige romantiek ook niet ontbreken. Als je dacht dat ‘Voor jou’ van dezelfde auteur een prachtig boek was, dan ga je zeker gek worden op deze nieuwste roman van Jojo Moyes.

Uitgeverij De Fontein, ISBN 9789032514716, 399 pagina’s, €19,99.

Welk boek ligt er op dit moment op jouw nachtkastje?

Enjoy your day!

–> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Disclaimer: tenzij anders vermeld bevat dit artikel producten die door een merk of bedrijf zijn toegestuurd. Dit heeft geen invloed op mijn mening over deze producten.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Angelique
  Reply Angelique 23 oktober 2014 at 15:10

  Leuk! de tweede en derde lijken mij erg leuke boeken, ik heb met het eerste niet zo veel

 • Avatar van Susanne
  Reply Susanne 23 oktober 2014 at 10:56

  Die laatste 2 boeken lijken me leuk! Ik ben nu ‘ het Rosie project’ aan het lezen. Echt een geweldig boek waar ik eindelijk weer eens echt omdoet lachen!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 24 oktober 2014 at 10:15

   Bedankt voor het delen van jouw huidige boek, die staat hier op het leeslijstje nu :)

 • Avatar van Karin Bakker
  Reply Karin Bakker 23 oktober 2014 at 10:41

  Superleuke leestips. Met zo’n samenvatting waan ik me al in het boek! *ikmoetechtmeerlezen*

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 24 oktober 2014 at 10:15

   De frisse en grauwe dagen vragen er ook echt om vind ik, ik lees altijd meer in de koudere seizoenen :)

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 23 oktober 2014 at 07:22

  Wat een leuke leestips ;-)
  Ik hou van zulk soort boeken!

  Mooie dag Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.