Beauty

Bourjois | Enchanting Nightbird kerstcollectie

31 oktober 2014

bourjois-enchanting-nightbird-kerst-2014-1
Bourjois heeft de Enchanting Nightbird kerstcollectie voor dit jaar gelanceerd en de producten zullen vanaf november bij Douglas en Etos verkrijgbaar zijn. Een collectie geïnspireerd op een klassieke feestelijke look waarbij vooral de ogen in de spotlight komen te staan met een donkere smoky eye gecombineerd met een opvallende shimmer. De collectie is niet heel erg uitgebreid, maar bestaat uit basisproducten waarmee iedereen uit de voeten kan. Kijk mee voor meer informatie, foto’s, swatches, reviews èn natuurlijk een full face look die ik maakte met bovenstaande producten.

bourjois-enchanting-nightbird-kerst-2014-7
bourjois-enchanting-nightbird-kerst-2014-4
bourjois-enchanting-nightbird-kerst-2014-5
Mascara volume 1 seconde – ultra black €15,99
Deze mascara komt in een mooi glanzende metallic huls met goudkleurige opdruk en sluit met een extra klikje (vind ik toch prettig als je zeker weet dat de mascara goed sluit en dus minder snel zal uitdrogen). Het kunststof borsteltje bevat kleine haartjes en kleine bolletjes en ondanks dat het borsteltje redelijk groot is en er flink wat product aan blijft zitten, werkt hij wel prettig, zonder klontjes en houdt hij de krul van de wimperkruller goed vast.

Color edition 24H cream to powder eyeshadow – marron givré €11,99
Bourjois heeft al eerder een hele collectie van dit product uitgebracht en voegt daar met deze kerstcollectie 2 kleuren aan toe, waarvan deze donkerbruine met een diepe glans en een warme ondertoon er één is. Als je er niet teveel van gebruikt blijft hij de hele dag op z’n plek zonder in de lijntjes te kruipen, je kan hem ook goed als basis onder oogschaduw gebruiken en zelfs als eyeliner met een fijn kwastje.

Mega liner – ultra black €11,99
Een eyeliner in stiftvorm is mijn favoriet en met deze ben ik dan ook erg blij. Het puntje lijkt wat op die van een smalle arceerstift waardoor je smalle en brede lijntjes kan trekken, de kleur is intens zwart en blijft de hele dag zitten. Helaas overleeft hij niet een regenbuitje of een traanoog..

bourjois-enchanting-nightbird-kerst-2014-2
bourjois-enchanting-nightbird-kerst-2014-3
Smoky Stories palette – Upside Brown €13,99
Deze paletten (of is het nu palettes?) zijn nieuw in het assortiment van Bourjois en verkrijgbaar in 8 kleuren. Ergens vind ik het jammer dat Bourjois is afgestapt van de bekende ronde doosjes en ronde oogschaduws en de verpakking doet me een beetje gedateerd en ‘goedkoop’ aan, maar het gaat om de inhoud nietwaar? De kleuren in dit palette zijn allemaal redelijk gepigmenteerd, hebben een subtiele satijnglans en de middelste kleur is meer een transparante basis met hierin een opvallende goudkleurige shimmer. Leuk om een feestelijk detail aan je look te geven! Ik heb de kleuren hierboven zonder oogschaduwbasis en op een droge hand geswatched.
bourjois-enchanting-nightbird-kerst-2014-8

Alle producten die eerder in dit artikel zijn benoemd heb ik in deze look gebruikt. Zoals je ziet kan je er zeker een intense smoky eye mee creëren en is de look feestelijk te noemen. Door de goudkleurige glitter ook zeker geschikt voor de feestdagen zonder direct over te komen als een discobal. Al met al vind ik de producten zeker geslaagd en denk ik dat deze kleuren bij veel verschillende huidtypes mooi zullen staan. Ik combineerde de donkere ooglook met een subtiele lipgloss om het geheel wat in balans te brengen.

bourjois-enchanting-nightbird-kerst-2014-6
Als laatste heeft Bourjois ook nog 2 nieuwe kleuren Vernis 1 seconde nagellak (€8,49) in de collectie gestopt. Deze donkergrijze Grey to meet you dekt in 2 laagjes, droogt redelijk vlot en vind ik echt prachtig (maar ik ben dan ook een grijsfan). Als bijpassende lak is er ook de Glitterizer uitgebracht, een transparante basis met chunky zilverkleurige glitters die hier mooi overheen zal staan.

Spreekt deze kerstcollectie van Bourjois jou aan? Welk product vind jij het mooist?

Enjoy your day!

–> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Disclaimer: tenzij anders vermeld bevat dit artikel producten die door een merk of bedrijf zijn toegestuurd. Dit heeft geen invloed op mijn mening over deze producten.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van PinkFairy
  Reply PinkFairy 31 oktober 2014 at 21:23

  Ooooh die crème oogschaduw…. ik heb een zwak voor dit soort tinten :)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 4 november 2014 at 09:34

   Hij is ook echt prachtig en zo makkelijk om te gebruiken met enkel een eyeliner en mascara voor een snelle intense look :)

 • Avatar van Manon
  Reply Manon 31 oktober 2014 at 18:29

  Wat een mooie collectie. Dat lakje vind ik echt super!

 • Avatar van Amelie
  Reply Amelie 31 oktober 2014 at 16:18

  Ik vind de paletjes er juist wel leuk uitzien!!

 • Avatar van Kiss & Make-up
  Reply Kiss & Make-up 31 oktober 2014 at 13:43

  Ik heb ondertussen drie van die Smoky Stories quads, vind ze erg mooi. Deze hier heb ik nog niet. De pigmentatie is wel minder sterk dan bij mijn quads. De nagellak vind ik wel erg leuk.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 4 november 2014 at 09:35

   Oh, dan ben ik toch zeker benieuwd naar de andere quads. Eens bekijken in de winkel!

 • Avatar van femketje
  Reply femketje 31 oktober 2014 at 12:57

  ik vind die lak wel erg mooi!

 • Avatar van Petra
  Reply Petra 31 oktober 2014 at 10:26

  wat zonde dat de mega liner , geen buitje of een traanoog overleefd,…echt jammer, hij ziet er zo intens zwart uit, dat sprak mij heel erg aan…

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 4 november 2014 at 09:36

   Ja, qua intensiteit en gebruiksgemak (een strak lijntje zetten is zò gedaan!) is hij top, alleen dat traanoog-dingetje.. Zeker in de herfst met de frisse wind en regenbuien zou dat een verbeteringspunt zijn!

 • Avatar van Angelique
  Reply Angelique 31 oktober 2014 at 09:40

  Wat een prachtige collectie! Wauw

 • Avatar van Dagmar
  Reply Dagmar 31 oktober 2014 at 08:49

  Waauw wat een mooie collectie, dat palette is echt een plaatje maar ik ben ook helemaal weg van de nagellak. Grey to meet you is echt een leuke naam, maar ook zeker een geweldige kleur! Love it!

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 31 oktober 2014 at 07:01

  De palette is mijn favoriet!
  Van dit merk had ik wel wat meer verwacht.

  Happy Halloween Xoxo

 • Avatar van Enita
  Reply Enita 31 oktober 2014 at 06:08

  Een mooie collectie, maar erg feestelijk vind ik deze niet, niet bepaald kerstachtig zeg maar.

 • Avatar van Seren
  Reply Seren 31 oktober 2014 at 01:53

  Ik weet niet of ik het het mooiste product vind, maar ben wel heel benieuwd naar de mascara! En de eyeliner

 • Avatar van Annemarie
  Reply Annemarie 31 oktober 2014 at 00:25

  Mooie collectie en kleuren, maar ik vind het meer wat voor elke dag dan voor kerst.

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.