Beauty

CND Vinylux weekly polish | Tinted Love

14 oktober 2014

cnd-vinylux-weekly-polish-top-coat-tinted-love-1
Na de gellak die je aan kon laten brengen bij nagelsalons zoals OPI GelColor en de thuiskits inclusief lamp zoals SensatioNail zijn er ook gelnagellakken die beloven om een flinke tijd mooi op de nagels te blijven zonder lamp. Na mijn ervaring met de Sally Hansen miracle gel werd mijn interesse in dit soort producten groter en zo bedacht ik me onlangs een minisetje van CND (Creative Nail Design) te hebben ontvangen met hierin een ScrubFresh en een kleurtje Vinylux weekly polish (#153 Tinted Love) inclusief een topcoat die op dezelfde manier werkt. Tijd om te testen en te vergelijken! Kijk mee voor meer informatie, foto’s, swatches en de review.

cnd-vinylux-weekly-polish-top-coat-tinted-love-2
Ik vind de kleur Tinted Love er eentje om van te houden, maar ik heb dan ook een grote persoonlijke voorkeur voor fuchsiakleurige nagellakken en zo’n diepe variant als deze is perfect voor de herfst. Of het aan de grootte van het flesje ligt waardoor het kwastje ook kleiner is – of dat dezelfde kwastjes misschien ook in de fullsize variant zitten weet ik niet – maar ik vond het kwastje niet heel erg prettig lakken. Met een beetje meer moeite dan het lakken me normaal kostte kreeg ik de nagellak er alsnog redelijk op. Je moet er een week tegenaan kijken en dan moet het wel netjes zitten natuurlijk :)

Je maakt van tevoren je nagels schoon en vetvrij met de CND ScrubFresh, brengt de weekly polish aan in het aantal laagjes totdat deze dekt en als laatste de weekly top coat. Deze kleur dekt in twee laagjes die redelijk vlot droogden en na het aanbrengen van de topcoat duurde het ongeveer een kwartiertje voor het volledig hard was en ik mijn normale dagelijkse activiteiten kon hervatten.

cnd-vinylux-weekly-polish-top-coat-tinted-love-3
Hierboven zie je het resultaat na 5 dagen dragen, waarna ik het gewoonweg van mijn nagels wilde halen omdat ik het er persoonlijk niet meer fraai vond uit zien. Er is nog niet eens zo heel erg veel tipwear, maar het viel me vooral op dat de glans best snel wat doffer werd waardoor de kleur ineens wat vlekkerig oogde. Heel erg vreemd en vooral heel erg jammer. Last but not least: na het verwijderen bleek de nagellak gestained te hebben en bleef ik achter met een lichte roze waas over mijn nagels. Mehhhh!

Ik had best hoge verwachtingen van de CND Vinylux Weekly Polish, omdat de nagellakken van dit merk die ik in het verleden had getest een erg goede kwaliteit hebben en ik over dit product veel positieve reviews kon vinden. De prijs in achting nemend (ScrubFresh vanaf €7,95 en nagellak en topcoat à €14,95) ben ik flink teleurgesteld. Ik hoop van harte dat het aan dit travelkitje lag of aan de kleur, maar ik voel me nu niet geroepen meerdere kleurtjes uit te gaan proberen..

Heb jij ervaring met gellak voor thuisgebruik zonder lamp? Wat vind jij van het systeem en welk merk zou je me eventueel aan kunnen raden om ook eens te proberen?

Enjoy your day!

–> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Disclaimer: tenzij anders vermeld bevat dit artikel producten die door een merk of bedrijf zijn toegestuurd. Dit heeft geen invloed op mijn mening over deze producten.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van casey073
  Reply casey073 21 september 2015 at 14:49

  heb je de nagels 2maal daags ook geolied met solar oil? Zo niet, dan weet je de conclusie waarom de nagellak doffer is geworden.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 21 september 2015 at 15:07

   Jazeker heb ik dit gedaan, ik smeer mijn handen en nagel(riemen) sowieso regelmatig in met een handcrème en/of olie.

 • Avatar van Bianca
  Reply Bianca 14 oktober 2014 at 22:13

  Het is een mooie kleur alleen jammer dat de kwaliteit dan zo tegen valt x

 • Avatar van femketje
  Reply femketje 14 oktober 2014 at 19:53

  ik heb het zelf nog nooit gebruikt eigenlijk, van die gel lak!

 • Avatar van Imke
  Reply Imke 14 oktober 2014 at 16:15

  Voor die prijs zou je inderdaad meer mogen verwachten. Jammer. Ik blijf mijn nagels nog maar lakken met gewone nagellak :-) En ik vind het leuk om te doen, zelf het schoonmaken.

 • Avatar van Manon
  Reply Manon 14 oktober 2014 at 14:46

  Aaaaah echt balen zeg, ik vind die kleur zo mooi!

 • Avatar van Kiss & Make-up
  Reply Kiss & Make-up 14 oktober 2014 at 12:45

  Spijtig zeg…. Probeer die van Revlon eens, die bevallen me echt heeeeel goed!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 14 oktober 2014 at 14:36

   Ik heb denk ik wat dit betreft onder een steen gelegen, ik wist helemaal niet dat Revlon ook zulke lakken in het assortiment had! ^^

 • Avatar van beautyforgirls
  Reply beautyforgirls 14 oktober 2014 at 11:34

  Wooh, echt balen. Vooral dat de glans al gauw wat doffer werd en het daardoor vlekkerig leek.
  Liefs, xxx

 • Avatar van NailTalk
  Reply NailTalk 14 oktober 2014 at 10:11

  Ik begon net zo enthousiast te lezen als jij was toen je het ging proberen… Wat een tegenvaller. Erg jammer! De kleur is fantastisch, dat wel! Hopelijk komt er nog iets voorbij (wellicht een ander merk) wat wel goed zijn werk doet en vooral niet staint :-(

 • Avatar van Dionne
  Reply Dionne 14 oktober 2014 at 10:02

  Hmm, dat is jammer. Ik heb er zelf geen ervaring mee.

 • Avatar van Petra
  Reply Petra 14 oktober 2014 at 08:40

  Wat jammer dat je flink teleurgesteld bent, want de kleur is echt onwijs mooi en warm.Dit had ik niet verwacht in het begin van je artikel. Ik heb heel eerlijk gezegd helemaal geen ervaring met gellak,( heb ze echt nog nooit gebruikt) dus ik kan je ook niet goed adviseren. …
  groetjes Petra

 • Avatar van FabulousHeidi
  Reply FabulousHeidi 14 oktober 2014 at 07:03

  Ik zie het inderdaad echt zo vaak die gel lakken maar mij trekt het niet zo.. (te lang gel nagels gehad denk ik :-)) vooral als het niet eens echt zo lang blijft zitten. De kleur is op zich wel mooi maar als ik jouw review zo lees laat ik dit wel even aan me voorbij gaan. Vind het merk altijd wel heel goed.

 • Avatar van Willeke de Heus
  Reply Willeke de Heus 14 oktober 2014 at 01:44

  Nee ik heb dat niet. Ja gewone nagellak en een paar onder de lamp, maar krijg bultjes op mijn handen als ik het probeer en als ik het bij anderen doet niet. Maar had van CND dit niet verwacht ook al heb ik geen dure nagellak. Maar van nail bloggers hoor je toch genoeg en dat het goede nagellak is maar ook andere dingen voor je nagels tips enz . Ik had dit nog niet gezien, jij ben de eerste maar verder nog bij niemand. Ben benieuwd voor je of andere er ook last van hebben. Het was wel een hele mooie kleur … Echt jammer

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.