Beauty

Estée Lauder | Double Wear foundation

16 oktober 2014

estee-lauder-double-wear-stay-in-place-makeup-foundation-1c1-cool-bone-1
Ik ben een foundationjunkie. Altijd als ik denk dat ik de perfecte gevonden heb krijg ik weer kriebels naar een nieuwe te zoeken als het flesje richting het einde gaat. Zo beviel de Max Factor facefinity all day flawless 3-in-1 foundation mij lange tijd heel erg goed en heb ik er zelfs meerdere flacons van leeggemaakt. Toch was er één klassieker waar ik al veel over gelezen had en waar ik heel nieuwsgierig naar was: de Estée Lauder Double Wear stay-in-place makeup. Zou deze foundation het verschil maken? Kijk mee voor meer informatie, foto’s, swatches, een review èn natuurlijk de full face foto’s van het resultaat.

estee-lauder-double-wear-stay-in-place-makeup-foundation-1c1-cool-bone-2
De foundation is in de parfumerieën helaas niet in heel veel kleuren verkrijgbaar, maar het complete assortiment aan kleuren is wel te koop via de Nederlandse Estée Lauder webwinkel. Ik zocht via Google naar foto’s, swatches en reviews en kwam uit op de lichtste kleur die verkrijgbaar is: 1C1 Cool Bone, een lichte foundation met een koele (roze) ondertoon. De foundation wordt met veel beloftes in de markt gezet: 15 uur houdbaarheid, frisse en natuurlijke finish, goede houdbaarheid (zelfs bij vochtig en warm weer), niet oxiderend, vlekkeloos en dat hij niet afgeeft op kleding. Fijn om te weten: de foundation is olievrij, niet-acnegeen en bevat geen parfum.

estee-lauder-double-wear-stay-in-place-makeup-foundation-1c1-cool-bone-3
estee-lauder-double-wear-stay-in-place-makeup-foundation-1c1-cool-bone-4
De foundation komt in een glazen flesje met een inhoud van 30ml en heeft een wat dunnere substantie, maar het loopt niet van je hand af. Het is wel vervelend dat er geen pompje op de foundation zit en je zo al snel teveel kan pakken, maar het los verkrijgbare foundationpompje van MAC schijnt perfect op deze aansluiting te passen en ga ik dus zeker nog even halen want het is zonde om product te verspillen.

De kleur lijkt op mijn hand nog iets aan de donkere en warme kant, maar eenmaal aangebracht is de kleur echt perfect passend bij mijn hals en decolleté. Yes! Je hebt maar een klein beetje product nodig per keer en de dekking is medium tot volledig. Ik vind het zelf het meest prettig om deze foundation aan te brengen over een goed gehydrateerd gezicht en een foundationprimer met een flat top kabuki. Zo kan ik lekker snel werken – de foundation droogt namelijk vlot in – en krijg ik de mooiste dekking.

estee-lauder-double-wear-stay-in-place-makeup-foundation-1c1-cool-bone-6
estee-lauder-double-wear-stay-in-place-makeup-foundation-1c1-cool-bone-5
Bovenstaande foto’s zeggen wel genoeg denk ik. WOW wat een verschil! Dit is de meest dekkende foundation die ik ooit in mijn verzameling gehad heb en toch ziet hij er op de één of andere manier nog wel natuurlijk uit, zonder droogtelijntjes te accentueren of te mat op te drogen. Mijn rode wangen en sproetjes komen door en ook de structuur van mijn huid is nog te zien. Concealer is compleet overbodig geworden want waar ik eventueel nog wat dekking nodig zou hebben kan ik zonder problemen een tweede laagje aanbrengen.

Ik ben enorm verrast door de mooie dekking en het resultaat, zeker in combinatie met de draagbaarheid gedurende de dag. Ik hoef niks bij te werken, hoef me geen zorgen te maken als ik langs mijn gezicht of neus wrijf of snuit of iemand een knuffel geef, want hij blijft op z’n plek en geeft niet af. Ook een beetje regen of wat zweetwerk kan niet op tegen deze foundation. Jep, dit is zeker weten holy grail materiaal ♥

Omdat de foundation zo langhoudend is is het verwijderen wel aan te raden met een olieproduct of een emulgerende reiniger (zo eentje die je op je droge gezichtshuid aanbrengt en hierna met wat water inmasseert waarna de substantie verandert en je het geheel inclusief make-up zo van je gezicht haalt).

Mocht ik dan toch een nadeeltje mogen benoemen, dan is het de prijs. Een flacon van 30ml kost namelijk €42,00, maar voor mij persoonlijk is hij dat zeker waard.

Wat is jouw holy grail foundation? Heb jij ervaring met bovenstaande van Estée Lauder?

Enjoy your day!

–> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Elma Janna
  Reply Elma Janna 27 mei 2016 at 22:11

  Hoelang duurde het bij jou voordat de foundation geleverd was? :-)

 • Avatar van Jill
  Reply Jill 21 oktober 2014 at 11:55

  Prachtige foto’s! Ik heb de ELDW ook al een tijdje, maar ik ben totaal mismatcht, ik heb 2C2 Pale Almond terwijl ik ongeveer zo’n kleur als jou heb. Vind jij de kleur ook nog een beetje een gele indertoon geven?

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 21 oktober 2014 at 14:31

   Ik vind hem aardig neutraal van kleur, misschien kan je ergens een proefje krijgen om eens te proberen? Zonde zo’n verkeerde kleur..

   • Avatar van Jill
    Reply Jill 21 oktober 2014 at 17:16

    Het punt is dat 1C1 Cool Bone en 1W1 Bone nergens in Nederland te krijgen zin behalve de officieel site. Hoe heb jij dat gedaan?

 • Avatar van Evelien
  Reply Evelien 17 oktober 2014 at 21:59

  Aaah, deze is echt heel fijn lijkt me! Zeker een mooie dekking maar zonder dat het lelijk, onnatuurlijk of cakey wordt.

 • Avatar van Annette
  Reply Annette 17 oktober 2014 at 17:18

  Echt heel erg mooi. Resultaat is echt prachtig.

 • Avatar van Lotje
  Reply Lotje 16 oktober 2014 at 21:42

  Wauw wat een mooi resultaat!!

 • Avatar van Marijke
  Reply Marijke 16 oktober 2014 at 20:29

  Wat een mooi resultaat! Die ga ik ook is proberen :-)

 • Avatar van Infinity
  Reply Infinity 16 oktober 2014 at 17:38

  Lijkt me een fijn product! Alleen de prijs houdt me tegen om het te kopen …

  Liefs,
  Eva

 • Avatar van Tania
  Reply Tania 16 oktober 2014 at 16:48

  Die ziet er mooi natuurlijk uit. Deze ga ik ook eens testen.

 • Avatar van Yanna
  Reply Yanna 16 oktober 2014 at 16:42

  Woow wat een amazing resultaat seg!

 • Avatar van Kiss & Make-up
  Reply Kiss & Make-up 16 oktober 2014 at 12:57

  Waauw, kijk dat resultaat eens zeg! Schitterend! Ben zelf ook een EL DW fan. Ben recent overschakeld op de Double Wear Light.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 17 oktober 2014 at 10:55

   Ik ben benieuwd naar het verschil hierin. Zelfde dekking? Zelfde finish? Zelfde houdbaarheid? :)

   • Avatar van Kiss & Make-up
    Reply Kiss & Make-up 18 oktober 2014 at 16:48

    Zelfde houdbaarheid, maar natureller en lichter van finish.

    • Avatar van Desirée
     Reply Desirée 19 oktober 2014 at 17:06

     Bedankt voor je reactie, leuk om eens te gaan vergelijken :)

 • Avatar van Sharona
  Reply Sharona 16 oktober 2014 at 12:10

  Met welke MAC kleur is deze te vergelijken denk je? Ik ben bang dat hij niet licht genoeg is voor mij…

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 17 oktober 2014 at 10:56

   Ik vind hem lichter dan de NW15, maar zou zeker proberen of je ergens een proefje kan krijgen :)

 • Avatar van Willeke de Heus
  Reply Willeke de Heus 16 oktober 2014 at 10:44

  Wauw wat een verschil zeg. Ik heb sinds kort van nideale BB•Creatieve 6 in 1 en omdat ik vrij makkelijk huid heb dat ik niet hoeft te dekken maar net dat kleurtje extra en samen met Max factor doet als ik echt wegga om mooie lijnen in je gezicht te krijgen is deze ook gelijk een dagcrème die erin zit. Ga toch eens kijken naar een proef monster , want kan zo mooie kerst cadeaus opschrijven

 • Avatar van Bianca
  Reply Bianca 16 oktober 2014 at 09:28

  Dit ziet er echt zo mooi en goed uit helaas is de prijs voor mij zelf te hoog x

 • Avatar van Fleur
  Reply Fleur 16 oktober 2014 at 08:09

  Mooie dekking inderdaad. Voor mij is ‘ie alleen wel te prijzig. Ik heb een poos eentje van Clarins gebruikt die ik top vond. Nu gebruik ik Max Factor en ben daar ook erg tevreden over.

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 16 oktober 2014 at 06:41

  Oeps ging iets mis…….mijn laatste zin is nog niet klaar…..maar nu ik dit zie op jouw lichte huid, wat er echt zo mooi iuitziet, ga ik , als ik langs Douglas of iets kom, toch even naar binnen en kijken of er ook één is voor mijn huid.

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 16 oktober 2014 at 06:39

  Wow! Wat ziet dat er mooi uit, wat een geweldige dekking. Ik heb hier al veel goeds over gelezen en ook al is het niet goedkop, ik ga hier toch serieus naar kijken, dit ziet er zo mooi uit.
  Ben nog steeds op zoek naar een foundation met een mooi dekking, zodat het niet lijkt of dat ik een dikke laag op heb, maar de voor mij perfecte foundation heb ik nog niet tegekomen. Maar n ik dit zie, op jou lichte huis, gaar

 • Avatar van Ceetje
  Reply Ceetje 16 oktober 2014 at 05:03

  Bij mij kwam er ook hardop een wauw uit mijn mond. Wat een mooie finish ook. Even de aanbiedingen in de gaten houden. Mijn holy grail is de koreaanse bb cream van Etude House. Deze heeft ook een super dekking en zit heel mooi.

 • Avatar van Dees Barents
  Reply Dees Barents 16 oktober 2014 at 01:16

  Ziet er goed uit…misschien eens proberen. Ik gebruik meestal BE feather finish matte!

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 16 oktober 2014 at 01:15

  Wat geeft dit een egale huid en het dekt zeer goed!
  Ik zal binnenkort even een proefje halen om het te kunnen testen ;-)

 • Avatar van Anita te Gussinklo
  Reply Anita te Gussinklo 16 oktober 2014 at 00:25

  Ja, deze foundation is perfect.
  Ik lees hier veel goeds over.
  Heb zelf 1x een proefje gebruikt en vind hem ook geweldig.
  Mijn holy grail op huidverzorgingsgebied is Philosophy – the Microdelivery Peel

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.