Huis & interieur

Interieur inspiratie | Shabby Chic

9 oktober 2014

Westwing - Shabby Chic 3
Liefdevol ingericht met een oog voor detail en prachtige accessoires – shabby chic, zoals gezien bij Westwing, is echt een romantische interieurstijl. Het kleurenschema van de shabby chic stijl is gebaseerd op subtiele kleuren zoals wit en grijs, maar poederige pasteltinten zoals roze, licht blauw en mintgroen moeten ook zeker niet vergeten worden bij deze interieurstijl.

Maar wat maakt de shabby chic stijl zo speciaal? De imperfectie. Krassen op oppervlakken, afgebladerde verf op sommige plekken en kleine deuken zorgen voor een authentieke en unieke look die perfect bij de shabby chic stijl past. Shabby chic is een prachtige interieurstijl met schoonheidsfoutjes.

Westwing - Shabby Chic 2
Westwing - Shabby Chic 1

Decoreren in een shabby chic stijl hoeft niet meteen een make-over van het hele huis te betekenen. Een paar hergebruikte shabby chic accessoires zoals oude familiestukken of doe-het-zelf projectjes en rommelmarktvondsten zorgen al snel voor de juiste sfeer.

Een stuk meubilair kan de hele sfeer in een ruimte veranderen. Een brocante eettafel met brede houten planken zorgt voor een rustieke shabby chic feel in de eetkamer of keuken en banken of metalen stoelen met verschillende kussens geven ook zeker een shabby chic tintje. Accessoires zoals een oude vogelkooi heeft alleen maar een likje pastelgekleurde verf nodig voor een shabby chic make-over. Vintage houten laden kunnen geverfd en aan de muur gespijkerd worden zodat er prachtige flessen en vazen opgezet kunnen worden.

Hou jij van florale patronen, kant en pastelkleuren? Zijn details en accessoires belangrijk voor jouw interieur? En mag het er bij jou soms wel een beetje speels aan toe gaan?

Enjoy your day!

–> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Westwing, een webwinkel waar je tot 70% korting op exclusieve woonaccessoires, meubels, keukenapparatuur, gadgets en meer van high-end merken krijgt. Om te kunnen shoppen is aanmelden (kosteloos) verplicht. Ook leuk: het bijbehorende online magazine vol tips en inspiratie.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 11 oktober 2014 at 21:30

  Vind dit zo mooi en hou hier echt van…..Min huis is een samensmelting van verschillende stijlen en het voelt goed zoals het is, al zal het altijd een beetje met mij mee veranderen/anders worden…kant en oude spulletjes kom je zeker tegen in mijn huisje. Wat een leuk artikel met mooie foto’s.

 • Avatar van NailTalk
  Reply NailTalk 11 oktober 2014 at 13:02

  Vind het zo leuk, vooral die kleuren! En toch als in het praktijk moet brengen vind ik het lastig. Heb het nu wel aardig naar mijn zin in mijn huisje, maar toch mis ik nog steeds wat!

 • Avatar van Willeke de Heus
  Reply Willeke de Heus 10 oktober 2014 at 16:35

  Ik vind het erg mooi. Maar dan moet je geen kleintjes hebben denk ik. Vooral de eerste en de derde vind ik erg mooi. DiE mooie verschillende kleuren roze en met andere zachte tinten erbij . Echt top

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 10 oktober 2014 at 07:10

  Wat mooi ;-)

 • Avatar van Imke
  Reply Imke 9 oktober 2014 at 23:07

  Dit is iets voor mij. Hele mooie foto’s

 • Avatar van femketje
  Reply femketje 9 oktober 2014 at 22:45

  oeh hier hou ik van! ♡

 • Avatar van Jessica
  Reply Jessica 9 oktober 2014 at 21:47

  I love it! Hier in huis overigens een combinatie van heel veel stijlen, maar hier krijg ik wel een ‘doe eens gek en gooi je interieur om’ bui van :-)

 • Avatar van Infinity
  Reply Infinity 9 oktober 2014 at 19:00

  Mooi geschreven!
  fijne inspiratie ook!

  Liefs,
  Eva

 • Avatar van Annelies van der velde
  Reply Annelies van der velde 9 oktober 2014 at 18:20

  Mooi geschreven!! Ik wil mijn huis ook naar het brocante toe inrichten.. Ik heb er alleen ff niet de energie voor om alles te schuren.. miss leuk klusje voor in de herfst vakantie

 • Avatar van Manon
  Reply Manon 9 oktober 2014 at 16:17

  Wat een mooie inspiratie

 • Avatar van Petra
  Reply Petra 9 oktober 2014 at 15:36

  geweldig, ik ben gek op shabby chic…zo gezellig!

 • Avatar van beautyforgirls
  Reply beautyforgirls 9 oktober 2014 at 14:47

  Ik vind het wel wat hebben.
  Liefs, xxx

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.