Eten & drinken

Melkunie toetjesvariatie!

3 oktober 2014

melkunie-toetjesvariatie-1
Eerlijk is eerlijk: hier in huis zijn toetjes na het avondeten niet de standaard, maar na een etentje – of dit nu buiten de deur is of als ik deze thuis geef – hoort een toetje er toch zeker bij. Ik vind het leuk om hierin te variëren, probeer graag eens wat nieuws uit en vind het leuk om een simpel toetje zoals een vla nèt even anders te serveren. Vandaag deel ik twee van deze receptjes met je.

Kinder-‘tiramisu’
Verkruimel bijna een heel speculaasje onderin een glas, giet hier vla (of zoals ik gebruikte, de Melkunie bolletjes banaan vla) overheen, schep er wat slagroom op en steek de restantjes speculaas in de slagroom om het af te maken. Niet alleen voor kinderen een lekker toetje natuurlijk en de smaak is perfect voor de herfst.

Aarbeien met slagroom en karamel
Begin met een bodempje slagroom, snij verse aardbeien in partjes en maak hiermee een flink laagje bovenop de slagroom, schenk hier Melkunie karamelvla overheen, schep er wat slagroom op en maak het geheel af met een paar partjes aardbei. Het is klaar in no time, smaakt heerlijk en ziet er erg feestelijk uit.

melkunie-toetjesvariatie-2
melkunie-toetjesvariatie-3
Natuurlijk is er nog veel meer te bedenken om het toetjesmoment op te leuken (hou bijvoorbeeld een wedstrijd vlasnorren maken of creëer de perfecte vlaflip) waardoor het afsluiten van het avondeten echt een gezellig  momentje is. Met z’n allen aan tafel, de dag doorspreken, praten, lachen en samen lekker genieten van je toetje!

In het assortiment van Melkunie is in ieder geval veel variatie te vinden als het om toetjes gaat, van gevulde koek-, stroopwafel- of roze koek vla tot aan stracciatella yoghurt, frisse citroenvla en kant-en-klare opgeklopte slagroom toe. Ook fijn om te weten: Melkunie maakt enkel gebruik van weidemelk uit Nederland, deze koeien lopen minimaal 120 dagen per jaar, 6 uur per dag buiten tussen het voorjaar en de winter.

Wat is jouw favoriete toetje?

Enjoy your day!

Dit is een gesponsord artikel.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Anouk
  Reply Anouk 8 oktober 2014 at 08:53

  Jammie ziet er te lekker uit, krijg meteen honger

 • Avatar van FabulousHeidi
  Reply FabulousHeidi 4 oktober 2014 at 12:52

  Leuk artikel!! Ik eet niet vaak toetjes maar vind het wel errug lekker. Leuke tips (vooral die vlasnor ;-)) ik heb meteen trek hihi!

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 4 oktober 2014 at 06:26

  Mmmm, dat ziet er zo lekker uit ;-)

 • Avatar van Barbara
  Reply Barbara 3 oktober 2014 at 22:59

  Vla… dat is láng geleden zeg!

 • Avatar van Joyce
  Reply Joyce 3 oktober 2014 at 21:33

  Wij eten ook niet elke avond een toetje, maar als wij er eentje nemen dan moet het wel een bijzondere zijn. De stroopwafel variant lijkt mij heel erg lekker :)

 • Avatar van Monique
  Reply Monique 3 oktober 2014 at 21:19

  Mmm… hier wel bijna altijd een toetje. Manlief en ik zijn echte zoetekauwen ;) Bij mij geldt eigenlijk ‘als er maar chocolade in zit’, haha!

 • Avatar van Karin
  Reply Karin 3 oktober 2014 at 20:33

  Wat een lekker en eigenlijk simpele recepten! Zo maak je van elke maaltijd een feestje!

 • Avatar van Manon
  Reply Manon 3 oktober 2014 at 20:04

  YUMMY dat ziet er lekker uit

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.