Beauty

Mijn top 5 beauty ingrediënten

15 oktober 2014

top 5 beauty ingrediënten 2 - Mijn top 5 beauty ingrediënten
Ik heb al vanuit mijn jeugd een enorme interesse in alles wat met beauty te maken heeft en hiermee groeide ook mijn nieuwsgierigheid naar de ingrediënten in huidverzorgingsproducten. Ik mag voor mijn werk een heleboel nieuwe producten uitproberen en zo kom ik pareltjes van ingrediënten tegen waarvan er enkele zijn waar ik zo enthousiast over ben dat ze een vermelding waard zijn. Vandaag deel ik mijn top 5 beauty ingrediënten die voor mijn drogere en gevoeligere huid met hier en daar een beginnend lijntje/rimpel, roodheid en enkele pigmentvlekjes het beste werken. Wellicht haal je er zo handige tips uit als jouw huid overeen komt?

Vitamine E
Dit ingrediënt vind je terug in enorm veel verzorgingsproducten vanwege zijn werking op de huid, maar ook omdat het een natuurlijk conserveringsmiddel is. Het is een sterke antioxidant die de huid beschermt, de microdoorbloeding stimuleert, de lipidefilm van de opperhuid versterkt waardoor de huid beter haar vocht kan vasthouden, het heeft een verstevigend effect en is een zogenoemde vrije-radicalenvanger waarbij het zorgt voor een goede zuurstofwisseling en het gaat zelfs celverlies tegen.

top 5 beauty ingrediënten 4 - Mijn top 5 beauty ingrediënten
Vitamine A (retinol)
Dit is het zo ongeveer enige bewezen ingrediënt wat huidverjongend kan werken, maar heeft nog meer fijne eigenschappen. Vitamine A zuur (tretinoïne) kan worden ingezet bij acne en retinol zorgt voor een verbeterde huidstructuur, minder opvallende rimpels, een vermindering van pigmentvlekken, een gladdere, egalere en stevigere huid, een sneller herstel van wondjes, minder opvallende littekentjes, fijnere poriën en een verbetering van de doorbloeding van de huid.

top 5 beauty ingrediënten 3 - Mijn top 5 beauty ingrediënten
Hyaluronzuur
Dit huideigen ingrediënt verbetert de bloedcirculatie van de huid en is erg belangrijk in de vochthuishouding van de huid. Het kan tot 1.000 keer zijn gewicht aan water aan zich binden waardoor het op de huid vocht aantrekt en vasthoudt als een spons. Het vult zo lijntjes en rimpeltjes op en is ook aan te raden na een acnebehandeling, stress en na veel blootstelling aan de zon. Voor de droge huidtypes echt een musthave!

top 5 beauty ingrediënten 5 - Mijn top 5 beauty ingrediënten
Vitamine C
Het is in huidverzorging een lastig ingrediënt omdat het redelijk instabiel is en als het niet in de juiste combinatie wordt toegevoegd verliest het al snel zijn kracht, waardoor je in een product na korte tijd al weinig meer zal merken van de toegevoegde vitamine C. Gelukkig slagen veel cosmeticafabrikanten er steeds beter in om een stabielere vorm van vitamine C te creëren waardoor je optimaal kan genieten van de voordelen. Het zorgt namelijk voor een frissere, egalere en zachtere huid en helpt deze om meer collageen te gaan produceren wat de huid soepel en veerkrachtig houdt. Ook is het heerlijk voor de drogere huid, beschermt het tegen vrije radicalen, helpt het je huid sneller te genezen na een wondje of puistje en versterkt het de huidbarrière.

top 5 beauty ingrediënten 1 - Mijn top 5 beauty ingrediënten
Shea boter
Tsjah, what’s not to love? Als je een droge huid hebt dan is dit echt een aanrader qua ingrediënt en doet het in lichaamsproducten veel voor de schilferige en jeukerige huid. Voor het gezicht is het vaak net te vol voor overdag, maar in een nachtcrème of puur op de echt droge plekjes verricht het wonderen. Het zorgt voor een betere elasticiteit van de huid, hydrateert, beschermt tegen gure weersomstandigheden en voorkomt vochtverlies in de huid. Het wordt ook aangeraden als basis voor producten tegen gewrichtspijn, bij genezing van wondjes en verstuikingen en wordt ook veel gebruikt in producten voor nagelriemen en lippen.

Zijn er bepaalde ingrediënten waarvoor jij voor jouw huid een voorkeur voor hebt?

Enjoy your day!

–> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 17 oktober 2014 at 11:25

  Wat een goed artikel en een duidelijke uitleg, fijn. Shea boter is met mijn droge velletje echt noodzakelijk, ook op vit E en A let ik op als ik wat koop. Maar zie dat ik ook die andere dingen wel mag gaan onthouden en toepassen.

 • Avatar van Annette
  Reply Annette 15 oktober 2014 at 20:56

  Fijn artikel Desiree duidelijk geschreven ook.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 16 oktober 2014 at 09:14

   Dankjewel, fijn om te horen! :)

 • Avatar van Amelie
  Reply Amelie 15 oktober 2014 at 16:36

  Handig artikel! Ik ga deze in mijn telefoon zetten, dan kan ik er op letten de volgende keer dat ik iets koop!

 • Avatar van beautyforgirls
  Reply beautyforgirls 15 oktober 2014 at 16:32

  Ik vind Shea Boter zo fijn in producten.
  Liefs, xxx

 • Avatar van Fleur van Vos
  Reply Fleur van Vos 15 oktober 2014 at 14:30

  Handig artikel, wat fijn om dit allemaal te weten .

 • Avatar van Willeke de Heus
  Reply Willeke de Heus 15 oktober 2014 at 11:18

  Ik kon de shea boter niet moet ik toegeven. Maar lijkt me een geweldige ingrediënt. Die lijkt me voor veel goed te zijn. Vooral voor mijn botten en soort exeem op de been. Heb wel geen diabetes meer . Maar mijn dystrofie doet ook de wondjes slecht genezen en vitamine C gebruik ik al daarvoor.
  Heb nu nivea dagcreme met Minerale Pigmenten en B erin met licht vleugje foundation erin. Dan zie je er gelijk niet zo wit eruit. Maar een paar kon ik zeker niet . Fijne tips …

 • Avatar van Petra
  Reply Petra 15 oktober 2014 at 10:07

  Wat een interessant artikel, ik moet heel eerlijk bekennen dat ik hier nog zo weinig van af weet, dat ik er geen duidelijk antwoord op kan en durf te geven…ik denk dat bij mij een combinatie met een gezondere levenstijl en een betere verzorging een hoop voor mijn huid heeft gedaan en deze combinatie is wel goedzichtbaar aan mijn huid geworden ondertussen…fijn artikel, ik heb er veel van opgestoken…

 • Avatar van femketje
  Reply femketje 15 oktober 2014 at 09:32

  jaaa shea butter is zo nice :3

 • Avatar van Marijke
  Reply Marijke 15 oktober 2014 at 09:04

  Salicylzuur heeft me van m’n acné verlost! En niacinamide is een echte mooimaker, zit in hoge mate in dagcrème van Olaz

 • Avatar van Deniece
  Reply Deniece 15 oktober 2014 at 08:31

  Handig artikel! Voor mij zijn de vitamines ook heel belangrijk en i just love shea butter

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 15 oktober 2014 at 06:59

  Hier ook vitamine C en E!
  Omdat ik graag mijn huid van het gezicht soepel en elastisch wil houden en voor de goede doorbloeding van de huid!
  De Shea boter klinkt ook heel goed voor een droge huid ;-)

  Xoxo

 • Avatar van Enita
  Reply Enita 15 oktober 2014 at 06:31

  Mijn favorieten zijn Vitamine E en C en Aloe Vera vind ik ook geweldig.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 15 oktober 2014 at 08:54

   Oeh, ja. Aloe Vera is ook zo’n heerlijk ingrediënt, vooral in de zomermaanden gek er op ♥

 • Avatar van Madelon
  Reply Madelon 15 oktober 2014 at 00:21

  Vitamine E en C zijn hier geliefd. En ik geloof dat hyaluronzuur in mijn geliefde dagcreme van La Roche Posay zit. De enige waar mijn zwaar gedehydreerde eczeemhuid erg happy van wordt.

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.