Beauty

Mijn top 5 haaroliën

10 oktober 2014

top 5 haarolie 1 - Mijn top 5 haaroliën
Als er één haarproduct is wat geen enkele dag wordt overgeslagen in mijn haarroutine, dan is het wel haarolie. Ik en mijn haar zijn er dol op en ik ben van mening dat er voor elk haartype wel een passende haarolie is. Ik heb over de afgelopen jaren enorm veel verschillende merken kunnen uitproberen, maar de haaroliën die ik vandaag met je deel in deze ‘mijn top 5’ zijn hiervan toch echt wel mijn favorieten. Lees verder voor meer informatie over deze toppers èn drie manieren waarop je haarolie kan gebruiken.

top 5 haarolie 2 - Mijn top 5 haaroliën
Alterna Bamboo kendi oil dry oil mist 125ml, €22,95
Deze droge olie wordt door de spraydop fijn vernevelt waardoor deze goed te doseren is en je er niet snel teveel van gebruikt. De olie heeft een heerlijke, zachte, luxe ‘kappers’ geur en er zit onder andere zonnebloemolie, jojoba olie, bamboe extract, kemirinootolie, vitamine E, passiebloemextract, glycerine, druivenpitolie, avocado olie en olijfolie in.

top 5 haarolie 3 - Mijn top 5 haaroliën
Fuente rhassoul oil 100ml, €39,95
Ook deze olie komt in een flacon met spraydop, enkel vernevelt deze niet maar doseert hij een klein beetje olie per keer dat je drukt. De olie heeft een zachte en romige typische wellnessgeur en bevat onder andere arganolie en duindoornolie met een hoog gehalte aan vitaminen en mineralen.

top 5 haarolie 4 - Mijn top 5 haaroliën
Orofluido beauty elixir 100ml, €26,50
Dit is een nieuwe fles van deze heerlijke olie die ik al meerdere keren in huis heb gehad. Het nadeel aan de verpakking is dat deze van glas is (valt dus zeker kapot op je badkamervloer) en dat er geen pompje op zit, maar de inhoud maakt dit meer dan goed. Een heerlijk ruikende olie (vanille en amber) en bevat onder andere arganolie, aardamandelolie en lijnzaadolie. (Nu trouwens tijdelijk met gratis perfumed body cream in cadeauverpakking te koop.)

top 5 haarolie 5 - Mijn top 5 haaroliën
Dove pure care dry oil 100ml, €9,99
Ik heb al meerdere keren over deze haarolie geschreven en het is echt een blijvertje, en dat van een betaalbaar drogisterijmerk! Ook een glazen verpakking (nadeel) maar wel weer een handige pompflacon. De geur is warm en zoet en er zit onder andere macadamolie olie, kokosnootolie, zoete amandelolie, zonnebloemolie en granaatappelolie in.

top 5 haarolie 6 - Mijn top 5 haaroliën
O’right Recoffee hair oil 100ml, €33,50
Een heerlijke, rijke haarolie met de geur van karamel en koffie in een handige kunststof pompflacon. Dit is mijn eerste ervaring met dit ecologische merk, maar ik ben zeker benieuwd naar meer! De olie bevat voornamelijk ‘recoffee oil’, koffieolie uit hergebruikt koffiedik wat vol zit met antioxidanten wat onder andere het verouderingsproces vertraagt.

Alle haaroliën hebben als voordelen dat ze pluizend haar onder controle houden, het haar laten glanzen, een herstellende werking biedt, beschermt tegen de warmte van stylingapparaten en het haar voedt. Wel is het heel erg belangrijk dat je niet teveel product gebruikt omdat je haar dan sneller vet wordt en/of oogt en je haar er wat slapjes bij kan gaan hangen en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Haarolie is ook nog eens superzuinig in gebruik, dus met een flacon kan je echt een hele tijd vooruit. Ik gebruik haarolie op 3 verschillende manieren:

1. als pre-wash door het aan te brengen op droog haar, even in te laten trekken en vervolgens uit te wassen
2. als leave-in na het wassen op handdoekdroog haar
3. als finishing product op droog haar voor meer glans, een lichte hold en om pluis tegen te gaan.

Enjoy your day!

–> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Disclaimer: tenzij anders vermeld bevat dit artikel producten die door een merk of bedrijf zijn toegestuurd. Dit heeft geen invloed op mijn mening over deze producten.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Jaleesa
  Reply Jaleesa 11 februari 2015 at 20:15

  Ik gebruik zelf de haarolie van Syoss. Ben er heel erg tevreden over.

 • Avatar van Willeke Christina Willemina
  Reply Willeke Christina Willemina 13 oktober 2014 at 23:10

  Ik heb de Dove laten halen door mijn dochter en ga eerst goed lezen en morgen doen, voor mij betaalbaar , want zie het niet in winkel , hoewel bij Kruidvat kan je tegenwoordig gewoon online veel kopen, vooral aanbiedingen.
  Ben echt super benieuwd en lekker met masseren hmm

 • Avatar van Beauty Treasures
  Reply Beauty Treasures 13 oktober 2014 at 12:28

  Ik gebruik regelmatig een haarolie zowel als treatment, voor het wassen en als finishing touch. Ik wissel af tussen verschillende merken. Ik heb niet meteen een absolute favoriet.

  Leuk overzichtje!

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 11 oktober 2014 at 21:38

  Oh wat een leuk artikel, wat een bijzonder producten gebruik je, leuk om te lezen…haarolie is zo lekker. Ik heb arganolie en dat vind ik echt heerlijk, heb er ook één van Andrelon en die bevalt ook erg goed. Ook heb ik een haarolie van Yves Rocher, dat gebruik ik meestal als een masker. Die van Dove ga ik zeker een keer halen.

 • Avatar van NailTalk
  Reply NailTalk 11 oktober 2014 at 12:18

  Ik gebruik een serum van John Frieda. Doet mijn haar wel goed, wordt het niet zwaar en lekker zacht van. De Dove olie lijkt me fijn, al heb ik wel wat de neiging tot vet haar dus ben wel voorzichtig met oliën !

 • Avatar van Madelon
  Reply Madelon 10 oktober 2014 at 21:56

  Is pure arganolie niks voor jou? Maakt het haar ook dikker (verklap ik zo maar m’n geheim xD). Ik doe elke dag een paar drupjes in mijn eigenwijze haar waardoor het plots perfect zit.

 • Avatar van Infinity
  Reply Infinity 10 oktober 2014 at 16:12

  Zelf gebruik ik nooit haarolie … oeps!

  Liefs,
  Eva

 • Avatar van seren
  Reply seren 10 oktober 2014 at 15:36

  Ik ben zelf helemaal weg van Moroccanoil. Ik kan echt echt niet zonder. maar ik ben wel benieuwd naar die van Dove, misschien is dat wel een goedkoper alternatief.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 10 oktober 2014 at 16:22

   Oeh ja, Moroccanoil is ook zo heerlijk. De geur ook ♥

 • Avatar van Peet
  Reply Peet 10 oktober 2014 at 13:03

  Kruitvat eigen merk is lekker voordelig, ik doe altijd een paar pompjes er bij als ik een haarmasker neem .

 • Avatar van Kiss & Make-up
  Reply Kiss & Make-up 10 oktober 2014 at 11:43

  Leuke selectie. Ze zien er allemaal op en top luxueus uit :-D Zelf gebruik ik nochtans geen haarolie. Wordt mijn haar te slap en te vet van.

 • Avatar van Mariska
  Reply Mariska 10 oktober 2014 at 10:33

  Die van Orofluido is lekker, die heb ik ook! :)

 • Avatar van Petra
  Reply Petra 10 oktober 2014 at 08:48

  Zelf gebruik ik niet echt haarolie, ben er ook helemaal niet zo heel erg bekend mee, maar ik moet zeggen,….ik vind het wel heerlijk klinken, misschien moet ik toch ook maar eens serieus overwegen om aan te schaffen.
  Leuk om dit eens te lezen, daar leer ik weer behoorlijk wat van…

 • Avatar van Nicole
  Reply Nicole 10 oktober 2014 at 08:30

  Prachtige producten!
  Momenteel gebruik ik de serum olie van Andrelon : happy highlights.
  Ook echt heerlijk!

 • Avatar van Imke
  Reply Imke 10 oktober 2014 at 08:00

  Ze zien er erg fijn uit. Ik ben gek op olie en gebruik het af en toe als haarmasker voor het wassen. Love it

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 10 oktober 2014 at 07:09

  Dit is een goed artikel!
  De producten ken ik niet.
  Het ziet er zo goed uit!
  Fijn dat een haarolie wonderen verricht voor een kapsel en dat het na het gebruik hiervan weer gaat glanzen en zacht wordt.
  Ik wil nog je zeggen dat je heel goed kan zien dat je veel bent afgevallen en ga zo door!

  Happy Friday Xoxo

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 10 oktober 2014 at 10:27

   Dankjewel voor je compliment! Al sta ik op dit moment alweer eventjes stil, dit geeft wel moed om door te gaan :) Fijne dag!

 • Avatar van Willeke Christina Willemina
  Reply Willeke Christina Willemina 10 oktober 2014 at 01:00

  Ik ken het helemaal niet, maar is olie ook goed voor je haren, om met een lichte massage mijn haar iets sneller laat groeien?

  Weet iemand dat en dat het betaalbaar blijft, maar ook goed natuurlijk, heb zelf weg gauw nu sneller vetter haar , maar dat komt omdat ik al bijna een jaar op bed lig , maar nu mag ik weer opzitten en dan ga je weer meer ook al zit ik in een rolstoel je leuker opdoffen dan dat je niet weg kan,

  Hoor het graag van wie dan ook

  Groetjes Willeke

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 10 oktober 2014 at 10:32

   Er bestaan verschillende ‘speciale’ hoofdhuidoliën/lotions hiervoor, zoals van Kiehl’s en Hairwonder. Met beide ervaring en erg prettig voor de hoofdhuid en de massage en ingrediënten kunnen de haargroei iets bevorderen, maar verwacht hiermee geen wonderen ;) Succes!

   • Avatar van Willeke de Heus
    Reply Willeke de Heus 10 oktober 2014 at 16:05

    Dank je wel en ga het opzoeken wat ze allebei goed of voor mijn haar niet doen.Dit is wel een goede onderwerp waarmee velen wat kunnen en helpen als ze ervaring mee hebben.
    Ik ga het laten halen . Djw Fijn weekend allemaal

 • Avatar van Angeline
  Reply Angeline 10 oktober 2014 at 00:08

  Toevallig vandaag Kruidvat eigen merk hairtherapy oil gekocht,in de aanbieding €1.99.
  Zal wel niet kunnen tippen aan een duurder merk maar ik vind het niet tegenvallen.Ik heb een enorme bos lang dik haar.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 10 oktober 2014 at 10:37

   Bedankt voor het delen van deze budgettip! Als haaroliefan ga ik deze zeker eens proberen :)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.