Beauty

Personal | Haarafbreuk en haaruitval..

18 oktober 2014

haarafbreuk en haaruitval
Ik heb de laatste twee maanden echt enorm veel last van haaruitval en ik word hier aardig onzeker van. Natuurlijk moet ik in mijn achterhoofd houden dat het door stress en deels door het ontzwangeren en de wisselende hormonen hierdoor te maken heeft en dat het schijnbaar de tijd van het jaar is hiervoor, maar toch word ik verdrietig als ik zie hoeveel haar er op mijn kleding, de vloer, de meubels, in de haarborstel en in het doucheputje ligt. Tijd voor een plan van aanpak en daarbij heb ik jouw hulp nodig!

Ik had mijn haar een tijdje geleden in een soft ombre effect laten ontkleuren/kleuren, maar dit had nog een sessie nodig voor een echt goed resultaat (in meerdere delen ontkleuren zou minder schadelijk zijn). Maar bij de laatste sessie schrok de kapper zo van de haarafbreuk en dat het dunner werd, dat we besloten hebben om het ombre weg te knippen en sinds die tijd heb ik een schouderlange bob die aan de achterkant iets korter is. Dit bevalt me wel, want zo ben ik gelijk in één klap (knip) bijna al het oude permanent kwijt. Yes! De foto bovenaan dit artikel is van een flinke tijd terug, hier zou ik erg graag naar terug willen!

haarafbreuk-haaruitval-tips-2
Als actieplan om mijn hoofdhuid en haar weer de oude te krijgen heb ik zelf enkele beslissingen/maatregelen genomen.
– Ik ga weer terug naar mijn oude haarkleur, een diepere/koelere bruintint en kleur het enkel nog met zachte en voedende spoelingen.
– Ik ga het gebruik van de föhn, krultang en stijltang zoveel mogelijk vermijden.
– Ik ga voedende haarproducten gebruiken die echt gericht zijn op het herstel van het haar en hoofdhuid.
– Ik ben begonnen met reverse washing, dit schijnt erg goed te zijn voor droog en beschadigd haar en de hoofdhuid. Dus; haar nat maken, conditioner/masker in laten trekken, beetje nat maken en uitwassen met shampoo waarna je klaar bent.
– Ik ben begonnen met een hooggedoseerd vitamine B complex te slikken.
– Ik ben een andere haarborstel gaan gebruiken die zachter is voor het haar en de hoofdhuid positief zou stimuleren.

haarafbreuk-haaruitval-tips-1

Welke producten gebruik ik op dit moment?
– Conditioner, masker, shampoo, leave-in, serum en hoofdhuidlotion van Hairwonder* (verkrijgbaar bij onder andere De Tuinen)
– vitamine B complex van Kruidvat
Rock & Ruddle haarborstel* (wordt zelfs vergeleken met de bekende Mason Pearson brushes) met een combinatie van varkenshaar en nylonharen. (Verkrijgbaar bij onder andere Skins Cosmetics vanaf €34,75.)

Ik ben dit nu enkele weken aan het doen en er lijkt wat verbetering in te zitten. Mijn haar is qua dikte, glans en gevoel nog lang niet de oude maar het lijkt wel aan de betere hand te zijn en ook mijn hoofdhuid voelt weer wat prettiger aan. Nu is het een kwestie van doorzetten en even doorbijten, want ik heb vanwege de afbreuk allemaal kortere plukjes en dergelijke waardoor ik enorm de neiging heb mijn hele haar af te knippen..

Welke tips heb jij nog voor mijn haarprobleem? Je zou me er enorm mee helpen :)

Liefs,
Desirée

–> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Disclaimer: tenzij anders vermeld bevat dit artikel producten die door een merk of bedrijf zijn toegestuurd. Dit heeft geen invloed op mijn mening over deze producten.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Ingrid
  Reply Ingrid 23 oktober 2014 at 23:22

  Ik heb hier ook een tijd last van gehad. Ik ben de shampoo en tonic van Plantur een tijdje gaan gebruiken, ik nam magnesium en een vitamine B complex waar alle B vitamines in zitten. Het is nu weer goed en wat nu precies heeft geholpen is nog steeds een raadsel voor me. Ik weet wel dat ik het ook heel vervelend vond.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 24 oktober 2014 at 10:13

   Bedankt voor het delen van je tips!

 • Avatar van Denise
  Reply Denise 21 oktober 2014 at 18:26

  Wat ik je echt kan aanraden zijn de tabletten van orthica hair kare! Mijn hele hoofd zit vol met mini haartjes sinds ik dit gebruik dus zeer tevreden! Ik kan je ook zeker aanraden om een masker te kopen op basis van proteinen dat zorgt voor sterker haar! Ook kun je eens kijken of het misschien aan jou anticonceptie ligt als je dat gebruikt! Maak je er alsjeblieft niet teveel druk over er is altijd een oplossing en stress maakt het alleen maar erger! Ik heb er een jaar last van gehad en er zeker over gestresst nu ik dat minder doe kan ik echt zeggen dat ik verbetering zie!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 22 oktober 2014 at 09:38

   Hi Denise, bedankt voor je reactie en je tip. Ik ga deze zeker onthouden voor als ik wat andere dingen eerst de tijd heb gegeven, moet natuurlijk geen wonderen verwachten in een paar weekjes tijd :)

 • Avatar van Liever anoniem
  Reply Liever anoniem 20 oktober 2014 at 22:34

  Hoi Desiree, ik zat op Google wat reviews te zoeken totdat ik op jouw site terecht kwam. Ik klikte naar je homepage en ik zag dat je een probleem hebt dat ik zelf ook heb gehad, namelijk haaruitval. Dit kwam doordat ik heel ziek ben geweest waardoor ik geen eetlust meer had. Doordat ik vrijwel niks at, begonnen mijn haren heel snel uit te vallen. Ik herken je onzekerheid en verdriet, ook ik heb dit gehad. Na een tijdje ben ik hiermee naar de huisarts gegaan, die mij doorverwees naar de dermatoloog.

  Als eerste ben ik gestopt met het bleken en verven van mijn haar en heb ik er een stuk af laten knippen. Vervolgens heb ik een shampoo gekocht die mijn dermatoloog mij aan had geraden. De shampoo is van het merk Vichy, en heet Dercos Energie shampoo tegen haaruitval. Ook ben ik begonnen met het slikken van Phital Multi Haar, Huid en Nagels. Beide producten heb ik gehaald bij de apotheek. Wat mij opviel was hoe ontzettend goed de Phital pillen werken. Mijn haar en nagels begonnen inderdaad in een hoog tempo te groeien. Dit kon ik vooral heel goed zien doordat ik geverfde haren had, en zeer snel last van uitgroei had.

  Nu valt mijn haar nog wel uit, maar niet meer zoveel dat het abnormaal is. Het is niet meer zo dat ik als ik mijn hand door mijn haren doe, ik meteen een hele pluk mee kan nemen, hooguit een paar haren. Ik slik nog steeds dagelijks de Phital pillen, en was heel af en toe mijn haar nog met Vichy, maar dat is vooral omdat ik de fles leeg wil maken. Ik was mijn haar nu met van alles, maar het liefste met iets dat zo natuurlijk mogelijk is, zoals de nieuwe Puur Natuur lijn van Andrelon of iets speciaal voor mijn haartype, omdat ik toch het idee heb dat dit beter is. Ik bleek en verf mijn haar weer, maar dan eens in de 3 maanden. De uitgroei neem ik dan maar voor lief, ik ben dan alleen maar blij als ik zie hoe snel mijn haar weer groeit. Ik wou mijn ervaring met je delen, omdat ik zelf weet hoe onzeker en verdrietig ik was en ik hoop dat je hier wat aan hebt. Ik wens je heel veel succes en geluk toe en ik hoop over een tijdje te lezen dat alles goed is gekomen!

  Veel liefs.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 21 oktober 2014 at 09:10

   Bedankt voor je uitgebreide reactie en je tips. Ik ben heel benieuwd naar de Phital tabletten en ga deze zeker proberen!

 • Avatar van Barbara
  Reply Barbara 20 oktober 2014 at 11:36

  Hier flinke bossen haar op mijn kussen en overal door het huis. Tsjaad, na de zwangerschap….. zolang ik geen kale plekken spot maak ik me er nog niet druk om. Vertrouw er nu nog op dat het een tijdelijk hormonen dingetje is.

 • Avatar van FabulousHeidi
  Reply FabulousHeidi 19 oktober 2014 at 12:43

  Wat vervelend Desirée! Tijdens de zwangerschap houdt je wel je haren “vast” dus het is logisch dat ze daarna uitvallen, het is inderdaad van tijdelijke aard vaak. Koffie schijnt er te helpen maar dan moet je zo’n hoge dosis nemen, wellicht in een haarmasker? Ik zal persoonlijk niet teveel kleuren en ’s kijken naar een satijnen sloop om je hoofdkussen. En ja, niet teveel stressen erom, maakt het alleen maar erger, goed makkelijker gezegd dan gedaan dat wel. Succes meis! x

 • Avatar van Seren
  Reply Seren 18 oktober 2014 at 23:08

  Ik heb ooit geleerd dat dit vaak gebeurd na een zwangerschap, omdat je haarzakjes in eens een reset krijgen en ongeveer gelijk gaan uitvallen. Normaal gesproken loopt geen 1 cyclus waarin een haar groeit tot aan loslaten gelijk, maar eens krijg je een ‘reset’. Ik zou ook sowieso langs de dokter gaan om je ijzer en schildklier te laten checken. Ik las in de commenrs wat tips over de redken set. Vriendin van me had/heeft ook last van extreem haaruitval en zij vind dat setje ook fantastisch. Het is speciaal bedoeld voor ‘jullie’ haarprobleem. Lief, ik begrijp wel dat je het vervelend vind, het is gewoon niet leuk. Na een tijdje zul je merken dat je allemaal korte haartjes hebt van nieuwe haartjes. Dikke knuf

1 2

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer in Beauty
loccitane whipped shea butter body cream hand cream 1 - L’Occitane whipped shea butter producten
L’Occitane whipped shea butter producten

Dat shea butter (karité boter) één van mijn favoriete beauty ingrediënten is dat wist je al wel. Met zijn hydraterende,...

Sluiten