Eten & drinken

Recept | Homemade banaan & noten muesli

13 oktober 2014

homemade-banaan-noten-muesli-recept-1
Door Sanne
– Ik krijg gewoon nooit genoeg van muesli.. Zo makkelijk te maken en je kan blijven combineren. Wat ik alleen nog niet had geprobeerd is grote-aan-elkaar-geplakte brokken muesli te maken. Van die lekkere, knapperige stukken die in je mond uiteen vallen. Dus afgelopen weekend, toen 2 potten opnieuw gevuld moesten worden, heb ik voor het eerste deze crunchy banaan noten muesli/granola gemaakt. Ik moet zeggen.. het is een topper! Mijn vriend neemt elke dag een zakje mee dat hij door zijn kwark mengt (alleen ik ben vegan thuis). Hij vindt het heerlijk tussendoor en het geeft hem genoeg energie om weer even door te pakken. Ik meng deze brokken liever door mijn amandelmelk als ontbijtje s’ochtends óf met een paar stukjes banaan en wat bessen als toetje s’avonds. Either way het maakt je eten een stuk leuker en lekkerder!

homemade-banaan-noten-muesli-recept
Homemade banaan & noten muesli

Ingrediënten
– 3 overrijpe bananen
– 4 eetlepels agave siroop
– 4 eetlepels kokosolie (extra virgin als je van een lekkere kokossmaak houdt)
– 1 eetlepel kokosbloesemsuiker
– 1 eetlepel kaneel
– 5 eetlepels kokosrasp
– 3 eetlepels pompoenzaden
– 175 gram spelt- of havervlokken
– 100 gram boekweit korrels
– 100 gram amandelen (in stukjes gesneden)
– 100 gram walnoten (in stukjes gesneden)

Bereidingswijze
Verwarm je oven voor op 175 graden en leg op je bakplaat een vel bakpapier. Meng in een grote bak de kokosbloesemsuiker, kaneel, kokosrasp, pompoenzaden, speltvlokken, boekweit, de amandelen en de walnoten. Schep alles goed door elkaar. In een ander bakje meng je de (geprakte) banaan, de agave siroop en de kokosolie. Kneed vervolgens de inhoud van de 2 bakken door elkaar tot alles goed gemengd is. Leg alles op de bakplaat en zet deze in het midden van de oven. Bak 25 minuten (roer na 15 minuten alles even om). Laat de granola goed afkoelen en eet daarna met vers fruit, door amandelmelk of door zelfgemaakt ijs!

Liefs,
Sanne
http://livingthegreenlife.nl/

Sanne van Rooij is 24 jaar en heeft een passie voor het bedenken en maken van gemakkelijke en gezonde veganistische gerechten. Op haar foodblog deelt ze de kleurrijkste gerechten. Sanne deelt 2 keer in de maand een exclusief recept met de lezers van Curvacious.nl. Enjoy!

Reacties op dit artikel

  • Avatar van Madelon
    Reply Madelon 15 oktober 2014 at 01:06

    Klinkt heerlijk! Ik vind het in de koude maanden altijd lekker om muesli te knabbelen.

  • Avatar van Imke
    Reply Imke 14 oktober 2014 at 16:15

    Dat ziet er heerlijk uit Mmmmm

  • Avatar van chucky1012
    Reply chucky1012 14 oktober 2014 at 06:34

    Dat klinkt heerlijk ;-)

  • Avatar van Petra
    Reply Petra 13 oktober 2014 at 19:18

    oowowow het water loopt uit mijn mond ik ben zo ontzettend gek op muesli…jammiejammie!

  • Avatar van Linda
    Reply Linda 13 oktober 2014 at 19:01

    oeh dat klinkt goed! Ik ben de laatste tijd veel bezig met mijn voeding. Deze komt zeker bij mijn recepten te staan :)

  • Avatar van beautyforgirls
    Reply beautyforgirls 13 oktober 2014 at 15:36

    Lijkt mij wel erg lekker.
    Liefs, xxx

  • Avatar van NailTalk
    Reply NailTalk 13 oktober 2014 at 15:15

    Oh dit lijkt me echt goddelijk! Heerlijk en je weet wat je eet. Kan ik de kokosbloesemsuiker ook vervangen door palmsuiker? (dat heb ik wel in huis nl) Moet dit echt eens proberen!

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 13 oktober 2014 at 15:43

      Je kan dit vervangen door elke suiker die je maar wil natuurlijk (aan je voorkeur welke).

  • Avatar van Manon
    Reply Manon 13 oktober 2014 at 14:46

    klinkt goed

  • Avatar van Willeke de Heus
    Reply Willeke de Heus 13 oktober 2014 at 14:45

    Uh, ben nooit van dit geweest. Zelfs niet toen ik 2 jaar terug ruim 60 kilo ben afgevallen. Dus voor mij niet , sorry

  • Avatar van femketje
    Reply femketje 13 oktober 2014 at 14:21

    oeh klinkt delish :D

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.