Door Sanne – Ik krijg gewoon nooit genoeg van muesli.. Zo makkelijk te maken en je kan blijven combineren. Wat ik alleen nog niet had geprobeerd is grote-aan-elkaar-geplakte brokken muesli te maken. Van die lekkere, knapperige stukken die in je mond uiteen vallen. Dus afgelopen weekend, toen 2 potten opnieuw gevuld moesten worden, heb ik voor het eerste deze crunchy banaan noten muesli/granola gemaakt. Ik moet zeggen.. het is een topper! Mijn vriend neemt elke dag een zakje mee dat hij door zijn kwark mengt (alleen ik ben vegan thuis). Hij vindt het heerlijk tussendoor en het geeft hem genoeg energie om weer even door te pakken. Ik meng deze brokken liever door mijn amandelmelk als ontbijtje s’ochtends óf met een paar stukjes banaan en wat bessen als toetje s’avonds. Either way het maakt je eten een stuk leuker en lekkerder!
Homemade banaan & noten muesli
Ingrediënten
– 3 overrijpe bananen
– 4 eetlepels agave siroop
– 4 eetlepels kokosolie (extra virgin als je van een lekkere kokossmaak houdt)
– 1 eetlepel kokosbloesemsuiker
– 1 eetlepel kaneel
– 5 eetlepels kokosrasp
– 3 eetlepels pompoenzaden
– 175 gram spelt- of havervlokken
– 100 gram boekweit korrels
– 100 gram amandelen (in stukjes gesneden)
– 100 gram walnoten (in stukjes gesneden)
Bereidingswijze
Verwarm je oven voor op 175 graden en leg op je bakplaat een vel bakpapier. Meng in een grote bak de kokosbloesemsuiker, kaneel, kokosrasp, pompoenzaden, speltvlokken, boekweit, de amandelen en de walnoten. Schep alles goed door elkaar. In een ander bakje meng je de (geprakte) banaan, de agave siroop en de kokosolie. Kneed vervolgens de inhoud van de 2 bakken door elkaar tot alles goed gemengd is. Leg alles op de bakplaat en zet deze in het midden van de oven. Bak 25 minuten (roer na 15 minuten alles even om). Laat de granola goed afkoelen en eet daarna met vers fruit, door amandelmelk of door zelfgemaakt ijs!
Liefs,
Sanne
http://livingthegreenlife.nl/
Sanne van Rooij is 24 jaar en heeft een passie voor het bedenken en maken van gemakkelijke en gezonde veganistische gerechten. Op haar foodblog deelt ze de kleurrijkste gerechten. Sanne deelt 2 keer in de maand een exclusief recept met de lezers van Curvacious.nl. Enjoy!
Reacties op dit artikel
Klinkt heerlijk! Ik vind het in de koude maanden altijd lekker om muesli te knabbelen.
Dat ziet er heerlijk uit Mmmmm
Dat klinkt heerlijk ;-)
oowowow het water loopt uit mijn mond ik ben zo ontzettend gek op muesli…jammiejammie!
oeh dat klinkt goed! Ik ben de laatste tijd veel bezig met mijn voeding. Deze komt zeker bij mijn recepten te staan :)
Lijkt mij wel erg lekker.
Liefs, xxx
Oh dit lijkt me echt goddelijk! Heerlijk en je weet wat je eet. Kan ik de kokosbloesemsuiker ook vervangen door palmsuiker? (dat heb ik wel in huis nl) Moet dit echt eens proberen!
Je kan dit vervangen door elke suiker die je maar wil natuurlijk (aan je voorkeur welke).
klinkt goed
Uh, ben nooit van dit geweest. Zelfs niet toen ik 2 jaar terug ruim 60 kilo ben afgevallen. Dus voor mij niet , sorry
oeh klinkt delish :D