Beauty

Skincare love | Peelen / exfoliëren

26 oktober 2014

peeling-exfolieren-REN-collistar-dermalogica-novexpert-madara-2
Ik ben gek op producten met een peelende/exfoliërende werking en ik gebruik producten als deze met mijn ietwat gevoeligere en droge huid zo’n twee keer per week. Je verwijdert zo dode huidcellen waardoor een gladdere, stralendere en zachtere huid zichtbaar wordt, oppervlakkige rimpels worden erdoor verzacht en het heeft ook een positieve werking op littekentjes (van bijvoorbeeld acne) en pigmentvlekjes. Je kan behandelingen als deze met een meer intensieve werking ondergaan in een salon, maar er zijn ook fijne producten in deze categorie voor thuisgebruik waarvan ik vandaag enkele tips geef.

peeling-exfolieren-REN-collistar-dermalogica-novexpert-madara-3
REN Clean Skincare – Flash rinse 1 minute facial 75ml, €38,00
Ik heb jullie al eerder verteld over mijn liefde voor vitamine C en dit product zit er vol mee. Verder zit er ook zuur van serrata extract en magnesium in wat een ondersteunende werking heeft. Je activeert de vitamine C hierin door het met water te activeren, oftewel: je masseert het product met microscrubdeeltjes zachtjes in op de schone en droge huid, pakt er met je vingertoppen wat water bij en brengt het aan het schuimen en spoelt het hierna van je gezicht. Ruikt trouwens heel fris en citrus-achtig. (Niet geschikt voor de hypergevoelige huid.) REN Skincare is verkrijgbaar bij Skins Cosmetics en De Bijenkorf.

peeling-exfolieren-REN-collistar-dermalogica-novexpert-madara-6
Collistar Pure Active – Glycolic acid perfect skin peeling 30ml, €39,95
Deze is wellicht het makkelijkst in gebruik, want je brengt enkele druppels na het reinigen van je gezicht aan op je huid en als het opgedroogd is kan je gewoon verder met je verdere verzorgingsproducten. Glycolzuur is een AHA en zorgt voor een boost in de celvernieuwing. Verdere AHA’s die eraan toegevoegd zijn zijn amandelzuur en gluconzuur wat gezamenlijk zorgt voor een effectieve maar zachte peeling. (Niet geschikt voor de hypergevoelige, reactieve, beschadigde of geïrriteerde huid of de huid met rosacea.)

peeling-exfolieren-REN-collistar-dermalogica-novexpert-madara-5
Dermalogica – AGE smart multivitamin thermafoliant 75ml, €61,90
Deze citrusruikende exfoliant combineert een microscrub met een chemische exfoliatie en dit geeft een verwarmend gevoel op de huid. Je masseert dit zachtjes in op de schone en vochtige huid voor een zachtere werking, maar je kan hem ook af en toe voor een intensieve werking op de droge huid aanbrengen. Na beide methodes wel goed je gezicht met voldoende water afspoelen. In dit product zit onder andere retinol, vitamine C en vitamine E, salicylzuur, witte thee, zoethout en sojaboonextract.

peeling-exfolieren-REN-collistar-dermalogica-novexpert-madara-7
Novexpert – The expert exfoliator mask & scrub 50ml, €34,95
Je brengt dit product aan op een schone en droge huid, laat het 3 tot 5 minuutjes intrekken, masseert het vervolgens met vochtige handen in en spoelt het hierna af met water. De geur is heel zacht en wat zoetig romig. Er zitten heel fijne scrubdeeltjes in van abrikozenpitten, bamboe-kiezelaarde en jojoba-micro-elementen in, peelende gluconzuur en papaya-extract en verschillende actieve bestanddelen en vitamines voor een stralende en zachte huid. Dit nieuwe cosmeceutical merk op basis van 100% natuurlijke ingrediënten is enkel bij ICI Paris XL verkrijgbaar.

peeling-exfolieren-REN-collistar-dermalogica-novexpert-madara-4
Mádara – Brightening AHA peel mask 12,5ml, €5,50 / 60ml, €20,00
Verschillende actieve fruitzuren en vitamine C is gecombineerd met hydraterend melkzuur en rustgevend vlierbloesem. De substantie is wat gel-achtig en de geur is ‘groen’ en lijkt je midden in de natuur te brengen. Je brengt het aan op de droge, schone huid en laat het maximaal 10 minuutjes intrekken waarna je het verwijdert met voldoende water en/of een vochtig washandje. (Niet geschikt voor de hypergevoelige huid.)

peeling-exfolieren-REN-collistar-dermalogica-novexpert-madara-1

Ik wissel deze producten allemaal gewoon lekker af met elkaar zodat ik telkens weer even een net andere behandeling ervaar en ik merk echt dat dit mijn huid een boost geeft. Je hebt er maar weinig van nodig en ik merk echt verschil als ik het een tijdje niet doe (omdat ik bijvoorbeeld een bepaald product of een gehele verzorgingslijn aan het uitproberen ben waar peelen/exfoliëren niet bij kan/mag). Naderhand breng ik een lekkere gezichtsolie of serum aan en een wat vollere crème en sta ik ’s ochtends op met een heerlijk zacht huidje.

Als je regelmatig peelende/exfoliërende producten gebruikt is het aan te raden overdag een verzorging met redelijke SPF te gebruiken. Je huid wordt er namelijk wat gevoeliger voor de zon van. Ook is het aan te raden de oogcontour te vermijden tijdens het gebruik.

Gebruik jij wel eens peelings of exfoliërende producten?

Enjoy your day!

–> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Disclaimer: tenzij anders vermeld bevat dit artikel producten die door een merk of bedrijf zijn toegestuurd. Dit heeft geen invloed op mijn mening over deze producten.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Amelie
  Reply Amelie 29 oktober 2014 at 09:47

  Lekker allemaal! Ik ben nog steeds op zoek naar een goedkopere variant, dus als iemand tips heeft voor een voordelige thuispeeling: laat het me weten!!

 • Avatar van Merin Veronique
  Reply Merin Veronique 26 oktober 2014 at 17:50

  Heerlijk, ik hou er echt enorm van om mijn huid met enige regelmaat te exfoliëren. Voelt gelijk weer helemaal fris aan daarna. Deze producten lijken me ook erg fijn.

 • Avatar van NailTalk
  Reply NailTalk 26 oktober 2014 at 12:34

  Klinkt fijn! Gebruik wel een peeling, maar heb het idee dat dat soms niet voldoende is voor mijn droge huid. Die van Madara spreekt me wel aan, mede door de prijs!

 • Avatar van Sharona
  Reply Sharona 26 oktober 2014 at 07:49

  Nog een vraag, waar wordt Madara verkocht? Ik heb er nog nooit van gehoord!

 • Avatar van Sharona
  Reply Sharona 26 oktober 2014 at 07:48

  Ik gebruik een chemische peel van Clarins (exfoliating toner) en de microdelivery exfoliating facial wash (wat een naam!) van Philosophy. Sinds ik met name de chemische exfolianten heb ontdekt is mijn huid zo ontzettend opgeknapt. Mijn ervaring is dat de chemische varianten vooral mijn huidtextuur gladder maken, poriën minder zichtbaar worden en over het algemeen minder onzuiverheden krijg. De microdelivery variant (met micro korreltjes) is vooral fijn voor die irritante droge plekjes waar dan m’n foundation zo heerlijk aan gaat hangen. Ik wissel ze af naar de behoefte van m’n huid, dat werkt voor mij prima.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 26 oktober 2014 at 10:07

   Je noemt ook zeker twee heerlijke producten op die jij nu gebruikt. Ook fijn is de The Microdelivery Peel van philosophy, deze maakt ook een chemische combinatie als de twee stappen worden samengebracht en doet wonderen voor een doffer huidje! :)

 • Avatar van Angelique
  Reply Angelique 26 oktober 2014 at 07:35

  Nog nooit gebruikt eerlijk gezegd. Toch maar eens in verdiepen.

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 26 oktober 2014 at 07:26

  Goed artikel en duidelijke advies.
  Ik gebruik niets van deze producten en nu ik van middelbare leeftijd ben is het heel belangrijk om iets aan huidveroudering te gaan doen!
  Ik moet een stappenplan maken zodat de producten op een shoplist staan ;-)

  Xoxo

 • Avatar van Seren
  Reply Seren 26 oktober 2014 at 01:28

  Wat een heerlijk artikel weer Desiree! Ik gebruik momenteel even geen exfolierende producten, maar zou t wel weer moeten/willen. Maar ik kan dan natuurlijk weer niet kiezen. En het liefst zou ik weer silky peeling powder van Sensai willen, maar de centjes he. Heb jij een voorkeur voor een van deze peelings?

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.