Eten & drinken Reizen & vrije tijd

5 x Culinaire hotspots in Friesland

12 november 2014

lekkernij-dokkum
Een paar weken geleden boekte ik spontaan als verrassing een weekendje weg voor ons drietjes, omdat we er echt even aan toe waren ertussenuit te gaan en even een weekend niet teveel te moeten maar vooral te genieten van tijd samen (met ons tweetjes en ons drietjes) en rust. Friesland was voor ons beide een redelijk nieuw stukje Nederland om te ontdekken en zo maakten we er een heerlijk lang weekend van. We hebben dit hele weekend niet gekookt, we hebben er enorm van genoten en vandaag deel ik 5 culinaire hotspots met je, voornamelijk in en rondom Leeuwarden gelegen.

lekkernij-dokkum-2
lekkernij-dokkum-3
Lekkernij
Deze lunchroom met Fairtrade Certificaat, waar je ook voor je avondeten goed terecht kan, biedt een fijne kaart met verschillende broodjes, soepen, salades en enkele warme gerechten waarvan de saté zeker aan te raden is. Ook kan je hier terecht voor een goedgeorganiseerde high tea. Fijne en gezellige huiskamersfeer!

Waagstraat 9/11
Dokkum

barrevoets-leeuwarden-1 barrevoets-leeuwarden-2
barrevoets-leeuwarden-3
Barrevoets
Een sfeervolle lunchroom van 2 jonge ondernemers die nog geen twee maanden open is met een verrassende en bewuste kaart in een prachtig steegje in het hart van Leeuwarden. Veel keuze uit heerlijke koffiespecialiteiten (vooral de Killer Cappuccino moèt je proberen!), verse smoothies en goedbelegde broodjes waarbij wordt gewerkt met lokale en zelfgemaakte producten.

Kleine Kerkstraat 41
Leeuwarden

het-raadsel-van-de-wadden-anjum
Het raadsel van de wadden
Dit restaurant ligt in de jachthaven van Anjum en is door de gezellige en warme uitstraling vooral na een flinke wandeling (of zeiltocht) goed aan te raden. Het hele jaar door 7 dagen per week open voor een lekker stuk vlees of vis. Vooral het nagerecht ‘het raadsel van de wadden’ was voortreffelijk (we rolden bijna de deur uit, gelukkig was onze thuisbasis voor het weekend weg – Landal Esonstad – op loopafstand dichtbij).

Oostmahorn 31
Anjum

restaurant-eindeloos
restaurant-eindeloos-2

Eindeloos
Dit sfeervolle restaurant in de historische binnenstad van Leeuwarden werkt met biologische en duurzame seizoensproducten van lokale leveranciers waarbij er geen menukaart is. Je kiest uit het aantal gangen en je laat je verrassen door bijzondere en heerlijke amuses en gerechten. De verrassende combinaties van smaken, de prachtig opgediende borden, de sfeer.. Ook de perfecte plek voor jubileumavondjes met je vriend/man.

Korfmakersstraat 17
Leeuwarden

mauritshuis-leeuwarden-dinercafe
mauritshuis-leeuwarden-dinercafe-1
MauritsHuis
Een dinercafé waar alle vlees-, vis- en vegetarische gerechten aan worden geboden voor nog geen €10,00 maar waar je ook de hele dag door terecht kan voor fingerfood en borrelhapjes. De seizoensgebonden menukaart is niet heel erg uitgebreid maar biedt genoeg afwisseling en verandert regelmatig. Ook leuk: er is regelmatig live muziek aanwezig en er hangen kunstwerken van jonge en onbekende kunstenaars als expositie aan de wanden.

Voorstreek 12
Leeuwarden

Wij hebben in ieder geval genoten van ons weekend weg en er zal binnenkort nog een artikel online komen met wat we aan activiteiten zoal gedaan hebben (zoals zeehondjes vrijgezet ♥) Friesland is voor ons zeker voor herhaling vatbaar!

Welk deel van Nederland zou jij eens beter willen ontdekken?

Enjoy your day!

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Therese
  Reply Therese 18 november 2014 at 18:28

  Eindeloos is by far mijn favoriete restaurant in Leeuwarden. Leuk dat je erover geschreven hebt. Het verdient echt de aandacht buiten Friesland. Friesland verdient trouwens sowieso aandacht. En Leeuwarden is gewoon een topstad. Daar mag best eens aandacht voor zijn. Kom je nog eens terug?

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 19 november 2014 at 10:11

   Ik ga zeker nog eens terugkomen, het is ons goed bevallen :) Bedankt voor je enthousiaste reactie!

 • Avatar van Dana
  Reply Dana 12 november 2014 at 19:12

  Ziet er echt fijn uit!

 • Avatar van Sarah
  Reply Sarah 12 november 2014 at 16:55

  Wat leuk dat jullie een weekendje naar Friesland gingen! Ik woon vlakbij Leeuwarden en Dokkum maar ik ken alleen de eerste hotspot.. oeps haha! Wat een super schattige selfie van Shae trouwens! xoxo

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 13 november 2014 at 10:39

   Tijd om eens de andere plekjes te gaan verkennen? Ahww en ja, Shae vind de telefoon maar al te interessant haha ♥

 • Avatar van Annette
  Reply Annette 12 november 2014 at 16:20

  Krijg spontaan trek van die heerlijke foto’s :)

 • Avatar van Petra
  Reply Petra 12 november 2014 at 16:19

  Het ziet er heel erg fijn en gezellig uit, ik hoop dat jullie weer even fijn tot jullie zelf zijn gekomen en hebben genoten van het mooie Friesland en elkaar…soms heb je het gewoon even nodig om de accu’s weer op teladen en dat kan best heel leuk in ons eigen landje…Ik zou zelf graag de waddeneilanden eens wat beter leren kennen…

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 13 november 2014 at 10:40

   Ik ben zelf nog nooit op de Waddeneilanden geweest en voor Paul is het erg lang geleden, dus dit staat ook zeker op ons lijstje om eens te gaan doen (maar dan liever tegen het voorjaar/zomer).

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 12 november 2014 at 15:26

  Leuk dat jullie een paar dagen weggeweest waren!
  Het eten ziet er goed!
  Gezellig en knus restaurant.
  Fijn dat men er ook met kinderen kan eten.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 12 november 2014 at 15:33

   Jep, dit was bij alle restaurants geen enkel probleem. Heel erg fijn inderdaad! :)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.