Beauty

Bye, bye droge en vale (winter)huid!

5 november 2014

beauty-tips-droge-vale-winter-huid-1
In de winter wordt je huid vaak wat droger en valer waardoor je letterlijk minder lekker in je vel komt te zitten. Het is daarom echt aan te raden om enkele kleine veranderingen in je dagelijkse routine aan te brengen met producten die meer voeding bieden. Deze producten zijn voor overdag soms net wat te vol, maar als je ze gebruikt als nachtcrème of je lichaam er voor het slapen mee insmeert sta je ’s ochtends op met een zacht huidje zonder droge, jeukerige plekjes en velletjes. Vandaag laat ik je enkele producten zien waarmee je die droge en vale winterhuid zeker kan voorkomen.

beauty-tips-droge-vale-winter-huid-5
Paula’s Choice KP treatment cloths 10doekjes, €8,50 / 60 doekjes, €34,50
Deze doekjes gebruik je als je last hebt van keratosis pilaris, puistjes en een rode huid op je lichaam. Ze bevatten een combinatie van 8% melkzuur (AHA) en 2% salicylzuur (BHA) en het kalmerende Punarnava-extract en zorgen voor een gladde, zachte, gekalmeerde en egale huid. Je kan deze doekjes 1 à 2 keer per dag als kuur gebruiken of zo vaak als nodig is als je wat hardnekkigere problemen hebt. Je gebruikt één doekje per keer en met draaiende bewegingen behandel je de huid en afspoelen is niet nodig. Gebruik naderhand een voedende bodybutter of bodylotion en je wordt wakker met een superzacht huidje die er met de dag beter uit gaat zien.

beauty-tips-droge-vale-winter-huid-2
La Roche-Posay Lipikar Baume AP+ 200ml, €16,95
Dit product is echt geschikt als je last hebt van atopisch eczeem, een (zeer) droge huid met jeuk, irritatie en droge schilfertjes. Er is een goedaardige bacterie aan toegevoegd die atopisch eczeem kan behandelen, jeuk vermindert en de huidbarrière helpt te herstellen. Daarnaast zit er onder andere niacinamide in die de huid kalmeert en karitéboter voor een intens voedend effect. Het product bevat geen parfum en parabenen en kan gebruikt worden op het lichaam èn gezicht bij volwassenen, kinderen en zelfs baby’s. Je hebt maar een klein beetje nodig, het smeert prettig uit en trekt zeker na het douchen lekker vlot in.

beauty-tips-droge-vale-winter-huid-6
Eau Thermale Avène XeraCalm A.D. lipid-replenishing balm 200ml, €20,99
Vorige week liet ik in een artikel al de doucheolie uit deze productlijn zien en vandaag wil ik ook de balm als tip meegeven voor de droge en jeukerige huid die wel wat extra’s kan gebruiken. Deze balm verzacht, kalmeert, vermindert jeuk, herstelt de huidbarrière, vermindert irritatie en verbetert de weerstand van de huid. Er zitten geen conserveringsmiddelen, parfum en parabenen in, komt in een steriele verpakking waarin het product nooit in aanraking kan komen met zuurstof of bacteriën, kan op lichaam en gezicht gebruikt worden en is ook geschikt voor kinderen en baby’s.

beauty-tips-droge-vale-winter-huid-3
Decléor intense nutrition comforting cocoon cream 50ml, €51,45
Deze voedende crème geeft een intense hydratatie aan de huid, versterkt de huidbarrière en maakt ruwe plekjes weer zacht. De fijne wellnessgeur is subtiel aanwezig, de crème is zuinig in gebruik en trekt redelijk vlot in maar laat wel een lekker voedend laagje achter op de huid. Er zit onder andere extract van marjolein, lavendel, mirre, avocado olie, arganolie, cranberry olie, hazelnootolie, shea butter, cacao boter, urea en vitamine E in. Een must have verwenproduct voor de droge huid ♥

beauty-tips-droge-vale-winter-huid-4
Qiriness le wrap nutri-repair extreme comfort balm 75ml, €45,00
Deze balm kan je gebruiken als een masker maar ook als kuur waarbij je hem als nachtcrème gebruikt. De ingrediënten zoals glycerine, katoenolie, olijfolie, sesamzaadolie, appelextract, zeemineralen, proteïnen, vitamine E en hyaluronzuur hebben een herstellende, aanvullende en vochtinbrengende werking en zorgen voor een ideale huidstofwisseling. Is zuinig in gebruik, ruikt lekker fris en zorgt voor een enorm soepel en zacht huidje, zelfs al na één keer gebruik.

Pas jij je verzorgingsproducten aan per seizoen? Wat is jouw ultieme voedende product voor de wintermaanden?

Enjoy your day!

–> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Disclaimer: tenzij anders vermeld bevat dit artikel producten die door een merk of bedrijf zijn toegestuurd. Dit heeft geen invloed op mijn mening over deze producten.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Deniece
  Reply Deniece 5 november 2014 at 14:47

  Fijne tips! Zeker in de winter kan mijn huid altijd wel wat extra’s gebruiken.

 • Avatar van Manon
  Reply Manon 5 november 2014 at 14:41

  Lijken me hele fijne producten, ben benieuwd naa die van La Roche Posay

 • Avatar van Emmy
  Reply Emmy 5 november 2014 at 13:15

  Ik ben gek op gezichtsverzorging van La Roche Posay, maar de volgende keer neem ik ook de Lipikar Baume mee, klinkt namelijk goed!

 • Avatar van NailTalk
  Reply NailTalk 5 november 2014 at 13:10

  Die laatste lijkt me zo fijn! Balm klinkt ook al heerlijk. Ik heb mijn dagcreme nu verruilt voor de Biodermal 30+ creme. Voedt perfect en voor het slapen gaan heb ik een moisturiser van Therme of anti age kruidvat creme. Hoop zo die rode droge plekjes tegen te gaan die ik vaak in de winter heb!

 • Avatar van Petra
  Reply Petra 5 november 2014 at 10:16

  ohhh het product van La Roche -Posay klinkt echt supergeschikt voor mijn huid in de winter…als het erg koud is , gaat de huid op de achterkant van mijn bovenbenen altijd erg pijn doen en daar zou dit producterg goed bij kunnen helpen vermoed ik…

 • Avatar van Diana Carlton
  Reply Diana Carlton 5 november 2014 at 08:16

  Nu het steeds kouder wordt merk ik het gelijk aan mijn huid. Vooral het gedeelte rond mijn mond is extra droog en moet goed verzorgd worden. Fijn artikel.

 • Avatar van Karin | la vie de Karin
  Reply Karin | la vie de Karin 5 november 2014 at 08:13

  Heel fijn artikel, precies wat we nu nodig hebben!

 • Avatar van Beauty Treasures
  Reply Beauty Treasures 5 november 2014 at 08:06

  Qiriness is een van mijn favoriete merken! Leuk overzichtje!

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 5 november 2014 at 07:13

  Fijn artikel.
  Bodybutters, bodylotions en lippenbalms daar kan ik niet zonder ;-)

 • Avatar van Enita
  Reply Enita 5 november 2014 at 06:17

  Ik pas zeker mijn verzorgingsproducten aan naar het seizoen. Ik merk ook dat mijn huid hierom vraagt. Voor het lichaam lekkere bodybutters en voor het gezicht in ieder geval de skin rescuer van Kiehls.

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.