Beauty

Concoction (customized shampoo)

4 november 2014

concoction-1
Op een perspresentatie maakte ik kennis met het merk Concoction waarbij je zelf een shampoo kan samenstellen aangepast op jouw haartype en haarkleur. Dit is de eerste keer dat ik hiervan gehoord heb en ik vind het echt heel erg slim bedacht. Het past zo helemaal binnen de custimizing-trend die de laatste tijd zo in opkomst is.

concoction-2
De shampoos zijn verrijkt met een complex van peptiden uit natuurlijke zijde, essentiële oliën, glycerine, panthenol en vitamine E maar helaas zit er wel de ietwat harde reiniger SLES in. Daarnaast zit er een ionisch systeem in de shampoos wat je haar ontklit, antistatisch maakt en pluis voorkomt. Er zijn 4 verschillende geuren waaruit je kunt kiezen (Bakhour, Black Pepper & Citrus, Lemon & Verbena en Rosemary & Mint) en ik koos voor de bloemige en zoete Bakhour met onder andere essentiële oliën van jasmijn, ylang ylang, mimosa en geranium. Alle shampoos beschermen gekleurd haar en zijn silicoon- en parabeenvrij.

Er zijn vervolgens 8 Super Serums Shots waarvan je er twee kiest en toevoegt aan je shampoo.
– Beautiful Brunette
– Thermo Straight
– Ravishing Red
– High-Definition Blonde
– Gimme More Moisture
– Back To Your Roots
– Curl Me Up
– Turn Up The Volume.

Ik heb hierbij gekozen voor Beautiful Brunette (met walnoot extract om bruin haar een boost te geven) en Back To Your Roots (een detox voor de wortels en de hoofdhuid met aloë vera en acai extract). Je giet de inhoud van deze twee verpakkingen in de shampoo, draait de dop erop en schud deze een minuutje waarna deze klaar is voor gebruik.

Als laatste is er nog een ultra moisturising cashmere & white lily conditioner verkrijgbaar die voor elk haartype geschikt is en ook weer gekleurd haar beschermt en parabeenvrij is. Er zitten verschillende hydraterende ingrediënten en essentiële oliën in en heeft een zachte bloemengeur.

concoction-3

Je hebt van beide producten niet veel nodig en ze zijn dus zeker zuinig in gebruik. Ik heb niet het idee dat mijn hoofdhuid er anders op reageert dan de producten die ik hiervoor gebruikte, maar deze zijn al erg zacht in verband met mijn gevoelige hoofdhuid, haarafbreuk en haaruitval. Mijn haar voelt achteraf lekker zacht aan en glanst mooi zonder dat het plat valt. Oftewel: de conditioner voedt goed, maar niet tè: yay! Ook de combinatie van deze twee producten zijn prettig om te gebruiken als je de reverse-washing techniek toepast (eerst conditioner op vochtig haar en deze uitwassen met shampoo), dit gaat namelijk niet met alle shampoos en conditioners even lekker.

De shampoo (230ml) is verkrijgbaar voor €17,00, de Super Serum Shots (10ml) kosten €3,00 per stuk en de conditioner (250ml) kost €23,00. Concoction is onder andere verkrijgbaar bij Soap Treatment Stores, Cosmo Hairstyling Rotterdam en Cosmo Blow Dry Bar V&D Leiden.

Enjoy your day!

–> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Disclaimer: tenzij anders vermeld bevat dit artikel producten die door een merk of bedrijf zijn toegestuurd. Dit heeft geen invloed op mijn mening over deze producten.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Annemarie
  Reply Annemarie 9 november 2014 at 00:19

  Klinkt goed het zelf samen kunnen stellen, vooral in je haarkleur. Maar ik vind het wel prijzig voor een shampoo, bovendien vind ik mijn shampoo die ik nu heb erg fijn. Ik vraag me af af je de shots ook toe kan voegen aan je gewone shampoo, dat zou ideaal zijn;-)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 10 november 2014 at 09:08

   Oh, heel erg slim bedacht. Ik vraag me af waarom dat nièt zou kunnen ;)

 • Avatar van beautifulday4makeup
  Reply beautifulday4makeup 9 november 2014 at 00:09

  Deze producten zijn zo leuk…

 • Avatar van Beauty Treasures
  Reply Beauty Treasures 5 november 2014 at 08:09

  Concept is wel heel bijzonder, leuk bedacht!

 • Avatar van Xandra
  Reply Xandra 4 november 2014 at 22:26

  Superleuk zeg, ik kende dit helemaal niet! Wel jammer dat t best prijzig is.. xx

 • Avatar van Petra
  Reply Petra 4 november 2014 at 19:37

  Het ziet er interessant uit, en het lijkt mij ook wel handig , je kan het product echt naar je eigen wensen maken..wel fijn dat je hoofdhuid er niet anders op reageert.

 • Avatar van Karin | la vie de Karin
  Reply Karin | la vie de Karin 4 november 2014 at 17:57

  Wat fijn een shampoo die je kan samenstellen! Ik ken het merk niet maar vind het een top idee!

 • Avatar van Manon
  Reply Manon 4 november 2014 at 17:05

  Ziet er leuk uit, ik kende het nog niet

 • Avatar van Kiss & Make-up
  Reply Kiss & Make-up 4 november 2014 at 12:27

  Superinteressant concept!

 • Avatar van NailTalk
  Reply NailTalk 4 november 2014 at 11:34

  Oh alleen die verpakking al. Wauw! Lijkt me heel fijn!

 • Avatar van Donna Luisa
  Reply Donna Luisa 4 november 2014 at 09:53

  Dit klinkt goed! Ik had er overigens zelf ook nog niet van gehoord.

 • Avatar van Diana Carlton
  Reply Diana Carlton 4 november 2014 at 08:37

  Ik heb er nog nooit over gehoord, maar het ziet er leuk uit. Ze zijn wel aan de prijs, dus of ik het zelf zou kopen? Denk het niet.

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 4 november 2014 at 05:42

  Hier heb ik nog nooit van gehoord en kan er niet geen mening over geven.
  Het klinkt wel heel goed.
  Fijne review.

  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.