Beauty

Davines essential haircare | Minu shampoo & conditioner

24 november 2014

davines-minu-shampoo-conditioner-1
Zoals jullie weten heb ik wat issues met mijn haar en hoofdhuid, waarschijnlijk een resultaat van de hormonale disbalans sinds de bevalling en gelukkig lijkt het ondertussen allemaal een beetje te stabiliseren. De grootste omschakeling die ik heb gemaakt waarvan ik denk dat het veel (voor vooral mijn hoofdhuid maar ook mijn haar) heeft gedaan is de overstap naar natuurlijkere en schonere producten gebruiken. Zo vind ik deze nieuwe Davines MINU shampoo en conditioner uit de essential haircare collectie zeker aanraders. Heb jij geverfd/gekleurd haar en ben je op zoek naar schonere producten dan is dit wellicht ook wat voor jou!

davines-minu-shampoo-conditioner-2
Deze productlijn is een combinatie van wetenschappelijke kennis, het beschermen van het cultureel en ambachtelijk erfgoed van het Middellandse Zeegebied en bevat ingrediënten van hoge kwaliteit. Zo bevatten ze actieve ingrediënten uit de Slow Food Presidia boerderijen in Italië, zijn de shampoos en conditioners parabeenvrij en sulfaatvrij, hebben de ingrediënten een natuurlijke oorsprong en zijn ze biologisch afbreekbaar. De verpakkingen zijn gemaakt van food-grade plastic die je weer kan hergebruiken voor andere producten als ze leeg zijn. Tot slot: de uitstoot van CO2 die opgewekt wordt door de productie van de essential haircare verpakkingen wordt gecompenseerd door de bescherming en creatie van bossen in Madagascar. Ik hou van merken die hier bij nadenken!

davines-minu-shampoo-conditioner-3
De MINU haarverzorgingslijn is geschikt voor gekleurd/geverfd haar en bevat salina caper bloesemextract, quercetine (een krachtig aminozuur met een beschermend effect op de haarstructuur en polyfenolen die de haarkleur behouden. De shampoo bevat verder onder andere glycerine, milde reinigers en panthenol en de conditioner bevat verder onder andere glycerine, jojobaolie, zoete amandelolie en vitamine E.

De producten hebben een typische kruidige en verfrissende wellnessgeur en zijn zuinig in gebruik. Tijdens het wassen vormt er ondanks de milde reinigers toch een prettig schuim en tijdens het inwerken van de conditioner voel ik al direct mij haar lekker zacht worden. Ook masseer ik de conditioner een beetje in op mijn hoofdhuid (wat nu met kort haar een stukje makkelijker is) en na het uispoelen voelt mijn haar lekker schoon en droogt het glanzend en bouncy, maar niet springerig op. Mijn hoofdhuid krijgt er geen jeukende of geïrriteerde reactie op en de producten zijn ook goed met reverse washing te gebruiken – iets wat ik de laatste tijd erg prettig vind om te doen.

Kortom: ik ben heel tevreden over deze haarverzorgingsproducten. Enig nadeel: de producten zijn ietwat prijzig en zijn wat lastiger verkrijgbaar, maar via Google kan je wel enkele webwinkels vinden. De shampoo kost €18,50 (250ml) en de conditioner €20,90 (250ml).

Heb jij ervaring met producten van Davines? Is het een merk wat jou aanspreekt?

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

–> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Disclaimer: tenzij anders vermeld bevat dit artikel producten die door een merk of bedrijf zijn toegestuurd. Dit heeft geen invloed op mijn mening over deze producten.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Ingrid
  Reply Ingrid 24 november 2014 at 22:57

  De foto van je korte haar is niet heel erg duidelijk maar volgens mij staat het mooi. Ik hou wel van kort haar. Een mooi opgemaakt gezicht komt dan goed tot zijn recht.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 25 november 2014 at 09:21

   Dankjewel! Ik merk dat inderdaad ook, dat een mooie make-up beter uitkomt zo :)

 • Avatar van Petra
  Reply Petra 24 november 2014 at 18:17

  Het merk spreekt mij inderdaad wel aan, maar de prijs vind ik wel pittig, aan de nadere kant heb ik wel zoiets, als het echt helpt bij je problemen met je huid en je haren is het dat wel waard…

 • Avatar van Kiss & Make-up
  Reply Kiss & Make-up 24 november 2014 at 13:43

  De prijs kan inderdaad tellen, maar het klinkt verder allemaal wel goed.

 • Avatar van Manon
  Reply Manon 24 november 2014 at 13:00

  Dat klinkt erg goed!

 • Avatar van Madelon
  Reply Madelon 24 november 2014 at 11:58

  Interessant. Dit gaat op het probeerlijstje.

 • Avatar van femketje
  Reply femketje 24 november 2014 at 11:19

  Ik ken dit merk zelf nog niet!

 • Avatar van debby
  Reply debby 24 november 2014 at 10:27

  Ik hou van dit merk. Ik heb onlangs een haarkuur laten ondergaan met dit merk bij mijn kapper en gebruik de producten thuis ook. Mijn haar is echt zo opgeknapt.

 • Avatar van beautyforgirls
  Reply beautyforgirls 24 november 2014 at 10:25

  Jammer dat het zo moeilijk te verkrijgen is. De ingrediënten klinken goed, deze lijken mij erg fijn.
  Liefs, xxx

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 24 november 2014 at 10:02

  Fijn dat deze producten zuinig zijn in gebruik en het klinkt zo heerlijk!
  Want de ingrediënten klinken super goed.
  Ik heb nu zoveel last van haaruitval :(
  Zoek er iets goeds voor dat het verdwijnt.

  Xoxo

 • Avatar van beautifulday4makeup
  Reply beautifulday4makeup 24 november 2014 at 09:56

  Leuk dat ze ecologisch nadenken

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.