Media

Gadgetliefde ♥

2 november 2014

hp-chromebook-google-chromecast-nokia-treasure-tag-fresh-n-rebel-rockbox-fold-netflix-1
Wat velen van jullie wellicht niet weten is dat ik een beetje een nerdje ben en dan vooral als het om gadgets gaan die het leven net wat leuker, makkelijker en handiger maken. De afgelopen tijd heb ik enkele gadgets aangeschaft en ontvangen waar ik erg blij mee ben en vandaag wil ik deze graag aan je laten zien. Kijk mee voor meer informatie over de HP Chromebook, Google Chromecast, Netflix, Fresh’n Rebel speaker en Nokia treasure tag.

hp-chromebook-google-chromecast-nokia-treasure-tag-fresh-n-rebel-rockbox-fold-netflix-2

HP Chromebook €259,-
In het verleden hebben wij een tablet gehad, maar deze werd erg weinig gebruikt (ik mis dan toch het toetsenbord en het scherm was net te klein voor veel dingen) en ‘gelukkig’ voor ons deed hij het al vrij vlot in de garantieperiode niet meer waardoor we het geld terugkregen. Sinds die tijd was ik toch op zoek naar een vervangend apparaat om er even snel bij te pakken als je wat wil opzoeken of even snel de mail bij wil werken op de bank, welke mee kan in de handbagage als ik op reis ga etc. Na wat uitzoekwerk kwam ik uit bij een Chromebook waarna ik mijzelf blij maakte met een Hewlett Packard Chromebook 11,6”.

Niet alleen is hij lekker licht (1,2kg) en compact (30×20,5x2cm), is het geluid wat eruit komt zeker niet verkeerd en ziet hij er – zeker zo in het wit –  erg fancy uit, hij is ook nog eens supersnel en simpel in gebruik en ik kan er alles mee wat ik in gedachten had. Opstarten en afsluiten is bijvoorbeeld secondewerk en je kan zonder problemen meerdere dingen tegelijk doen. Wel moet je er rekening mee houden dat je hierop werkt met apps en het dus geen standaard laptop is. Met internet (Chrome) kom je natuurlijk een heel eind, maar ook voor alle andere dingen waar ik op een laptop mee werk voldoet hij. Normale tekstverwerkingsprogramma’s zitten er dus niet op, maar er zijn bijvoorbeeld wel Word, Excel en Powerpoint (Office Online) apps te downloaden via de Chrome web store die prima werken. Ook bekende apps als Tweetdeck, Evernote, Candy Crush en hootsuite zijn hier te vinden.

hp-chromebook-google-chromecast-nokia-treasure-tag-fresh-n-rebel-rockbox-fold-netflix-4

Google Chromecast €35,- & Netflix vanaf €7,99 per maand
Een paar jaar geleden moesten we een nieuwe televisie aanschaffen en we kozen voor een zogenaamde smart-tv want dat zou leuke functies hebben gelinked aan het internet. Tof, dachten we! Niet wetende dat dit model niet meer uitgebracht wordt en de smart-tv functies dus niet verder ontwikkeld werden hiervoor en Netflix geen mogelijkheid meer was. Gelukkig is dit simpel op te lossen door de Google Chromecast op je tv aan te sluiten. Dit kleine apparaatje verbindt je televisie met internet waardoor Netflix, YouTube, HBO GO en meer nu ineens gestreamd kan worden op je televisie (welke je bedient met je telefoon of bijvoorbeeld een Chromebook). We hebben dit zelf vooral aangeschaft voor Netflix en kijken zo regelmatig films en series (bijvoorbeeld Orange is the New Black en Pretty Little Liars).

hp-chromebook-google-chromecast-nokia-treasure-tag-fresh-n-rebel-rockbox-fold-netflix-5

Fresh ’n Rebel Rockbox Fold €79,99*
Deze superlichte draadloze en oplaadbare speaker in een wel heel erg mooi jasje (dit is de kleur Cupcake) speelt muziek af van elk Bluetooth apparaat maar je kan hem bijvoorbeeld ook gebruiken om handsfree te telefoneren. De uitklapbare lederlook cover beschermt de box tegen stofjes en dergelijke en eenmaal uitgeklapt is het de standaard om hem neer te kunnen zetten. De basswoofer zorgt echt voor een goed geluid en kan flink hard, leuk voor op (strand)feestjes of op een plek waar geen normale apparatuur te vinden is of als je muziek vanaf je telefoon of tablet wil afluisteren.

hp-chromebook-google-chromecast-nokia-treasure-tag-fresh-n-rebel-rockbox-fold-netflix-3

Nokia Treasure Tag €29,95*
Dit kleine apparaatje (Bluetooth/NFC tracking device) hang je bijvoorbeeld aan je tas, fiets of sleutelbos en je krijgt een berichtje op je telefoon als je dreigt dit ergens te vergeten. Een leuke gadget die toch erg handig kan zijn, stel dat je tas bijvoorbeeld gestolen is en deze Tag zit er in dan kan je hem zelfs op een routekaartje op je telefoon volgen/vinden. De batterij doet het 6 maanden – is hierna zelf te vervangen – en hij is natuurlijk het beste te synchroniseren met een Nokia telefoon, maar er is ook ondersteuning voor Android, Windows Phone en iOS. Handig om te weten: ben je je telefoon kwijt en druk je op de knop op de tag dan laat hij je telefoon een geluidje maken als je binnen het bereik van 40 meter bent.

Ben jij ook zo gek op gadgets? Wat was jouw laatste aankoop hierin?

Enjoy your day!

–> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Disclaimer: tenzij anders vermeld bevat dit artikel producten die door een merk of bedrijf zijn toegestuurd. Dit heeft geen invloed op mijn mening over deze producten.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van About Beauty and Fashion
  Reply About Beauty and Fashion 13 november 2014 at 14:13

  Oe die treasure tag lijkt mij erg handig! x

 • Avatar van Petra
  Reply Petra 3 november 2014 at 11:42

  Aghhhh, de Nokia Treasure tag , zou echt iets zijn voor mij, op dat gebied ben ik net een verstrooide miep….scheelt veel tijd…dus dat kan ik wel goed gebruiken…

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 3 november 2014 at 06:34

  Wat leuk om dit te lezen. Wat een mooi Chromebok heb je. Ik heb sinds kort een nieuwe HP laptop en ben hekemaal gek op mijn Ipad. Ik vind al die tadets erg leuk om te zien en om erover te lezen.

 • Avatar van Madelon
  Reply Madelon 2 november 2014 at 22:45

  Yes gadgetlover hier!

 • Avatar van Dhini
  Reply Dhini 2 november 2014 at 19:15

  Oh… die HP Chromebook wil ik hebben.
  Love gadget!

 • Avatar van Marijke
  Reply Marijke 2 november 2014 at 14:32

  Mijn vriend is de ultieme gadgetnerd en hij heeft mij behoorlijk aangestoken. Van de week heb ik voor zijn verjaardag Philips hue gekocht. Led-lampen met 16 miljoen kleuren die via een app op je telefoon te bedienen zijn. Aan en uit, dimmen, kleur aanpassen. Je kan ze zelfs als wake-up light instellen. Rib uit m’n lijf, maar echt het perfecte cadeau!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 4 november 2014 at 09:28

   Wat een geweldig cadeau! Heb het gelijk even via Google opgezocht :)

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 2 november 2014 at 12:38

  De Chromecast en de Treasure Tag zijn zo handig ;-)
  Wat leuk dat je hier een art. over gadgets schrijft.
  Ik hou er wel van. Jij bent helemaal niet wat je in de eerste zin hebt genoemd.
  Je bent heel slim ;-)
  Ik zou het ook heel handig vinden als je hier de app noemt die men kan downloaden voor films te kijken.

  Dank je Xoxo

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 4 november 2014 at 09:29

   Ik gebruik hiervoor de Netflix app in combinatie met een Netflix abonnement :)

 • Avatar van wendy
  Reply wendy 2 november 2014 at 11:15

  Hee ik heb dezelfde kan alleen geen filmpjes kijken series.. moet dan een app ddoww loaden maar weet niet welke dat js kan je me helpen ?

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 4 november 2014 at 09:30

   Als je een Netflix abonnement hebt kan je films en series kijken met de Netflix app.

   • Avatar van wendy
    Reply wendy 5 november 2014 at 09:38

    Hij speelt helemaal veen videos af als ik op couchtuner kikk naar series moet er eeest een app komwn een video af te spelen

 • Avatar van Kiss & Make-up
  Reply Kiss & Make-up 2 november 2014 at 10:39

  Hah, die Treasure Tag is wel cool.

 • Avatar van Karin | la vie de Karin
  Reply Karin | la vie de Karin 2 november 2014 at 09:35

  Ik hou ook erg van gadgets en de chromebook en chromecast zijn echt top producten! Die treasure tag kan ook geen kwaad, slim product!

 • Avatar van Diana
  Reply Diana 2 november 2014 at 08:54

  De nokia treasure tag klinkt goed! Ik ben altijd mijn sleutels kwijt, dit zou mij een heleboel stress en frustratie besparen ;-)

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 2 november 2014 at 07:52

  Yes, dol op gadgets! De Chromecast heb ik al sinds mei, Netflix sinds het begin en een Chromebook ook al een paar jaar. Ik doe alles in Google Drive, ideaal. Verder heb ik ook nog een tablet en de nieuwe iPhone :D

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 4 november 2014 at 09:31

   Oehhh, de nieuwe iPhone ziet er zo prachtig uit (maar heb een telefoon waar ik erg tevreden over ben en het lijkt me zo wennen na Android!).

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.