Beauty Lifestyle

My bedtime routine

28 november 2014

bedtime-routine-november-2014-1
Elke avond probeer ik voor mijzelf een klein rustmomentje in te plannen en voor mij werkt dit het beste als afsluiting van de dag zo net voor het slapen gaan nadat ik mijn tanden heb gepoetst en gezichtsroutine heb gedaan. Even geen afleiding van de televisie of mijn smartphone om stil te staan bij de dag en deze in alle rust te eindigen. Vandaag deel ik mijn bedtime routine en tips met je.

Allereerst zorg ik ervoor dat ik het raam op een kier zet zodat er lekkere frisse lucht binnen kan komen. Dat lijkt misschien heel erg fris zo in de winter, maar eenmaal onder de dekens heb ik daar geen last meer van en is het wel zo lekker dat er voldoende zuurstof in de kamer komt wat zodat je echt goed kan slapen. Vergeet ik het raam open te zetten dan merken wij dit duidelijk in de ochtend aan een minder uitgerust gevoel, een dichte neus en zo’n kater-achtige hoofdpijn.

loccitane-aromachologie-relaxing-perfumed-sachets-pillow-mist-2
bedtime-routine-november-2014-2
Direct hierna spray ik lichtjes over ons bed met de L’Occitane aromachologie relaxing pillow mist en breng ik wat Aveda stress-fix concentrate aan op mijn slapen en polsen. Die rustgevende geuren doen direct al veel met me en helpt mij zeker om in ruststand te komen.

Vervolgens zet ik het geluid van mijn smartphone uit en leg ik deze weg. Wel pak ik er vervolgens een notitieboekje en pen bij om even wat gedachten, ideetjes en to do puntjes van me af te schrijven zodat ik er niet over blijf malen als ik eenmaal mijn ogen sluit. Sinds ik dit doe val ik veel sneller en zonder onrustig gevoel in slaap.

loccitane-whipped-shea-butter-body-cream-hand-cream-2
dr-pawpaw-original-balm-3
Het beautyritueel voor het slapen gaan bestaat uit de volgende producten:
– mijn droge benen, decolleté en onderarmen insmeren met L’Occitane shea whipped body cream (bijna op, boohoo! *sadface*)
– mijn handen insmeren met Aveda hand relief night renewal serum voor superzachte, gladde en soepele handjes
– mijn nagelriemen en lippen insmeren met Dr. PawPaw original balm om hopelijk droge nagelriemen en gebarsten lippen te voorkomen deze winter.

Zeker sinds ik moeder ben geworden is mijn slaap nòg belangrijker voor me geworden en zo’n ritueel voor het slapen gaan helpt mijn onrustige hoofd echt om tot rust te komen, wat mijn nachtrust goed doet. Maar.. als ik echt enorm moe ben of pas laat terug kom van een feestje of iets dergelijks dan duik ik na het tandenpoetsen, gezicht reinigen en een crème opsmeren natuurlijk gewoon direct mijn bedje in ;)

Heb jij een bepaald ritueel voor je naar bed gaat?

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

–> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Disclaimer: tenzij anders vermeld bevat dit artikel producten die door een merk of bedrijf zijn toegestuurd. Dit heeft geen invloed op mijn mening over deze producten.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Fleur
  Reply Fleur 28 november 2014 at 20:51

  Ik heb ook wel een bepaalde routine. Eerst mijn fijne badjas aantrekken, tandenpoetsen en dan mijn make-up verwijderen en daarna mijn gezicht hydrateren. Gebruik nu de producten van Dr. Hauschka. En meestal smeer ik voordat ik m’n bed instap mijn ellebogen, scheenbenen en hielen in met Moringa bodybutter van The Body Shop. En m’n raam heb ik net als jij altijd open, ook als het vriest.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 1 december 2014 at 09:51

   Oehhh de geur van Moringa ♥

 • Avatar van Manon
  Reply Manon 28 november 2014 at 13:56

  Leuk om te lezen, als ik de honden heb uitgelaten ga ik altijd heerlijk mijn gezicht schoonmaken en tanden poetsen, daarna ga ik wat lezen of een serie kijken. Mijn raam doe ik niet altijd op een kier, want het wordt zo koud op me kamer. Sochtends en begin avond doe ik hem altijd wel even los voor frisse lucht.

 • Avatar van Kiss & Make-up
  Reply Kiss & Make-up 28 november 2014 at 12:53

  Leuk dat je je avondroutine deelt! Ben benieuwd of die kussenspray van L’Occitane zou werken voor mij.

 • Avatar van Miss Sentinelli
  Reply Miss Sentinelli 28 november 2014 at 12:43

  Fijn om te lezen! Het notitieboekje is echt een goede tip, dat ga ik ook doen! Thnx!

 • Avatar van Romi
  Reply Romi 28 november 2014 at 11:56

  Leuk om te lezen hoe anderen het doen (ook in de reacties). Ik heb zelf de deep sleep pillow mist van TBS, die ruikt ook zo heerlijk rustgevend. Alleen kan een van mijn poezenbeesten wat slecht tegen dat soort geurtjes op bed, dus ben ik ermee gestopt. Mijn avondroutine heeft voornamelijk met mijn katten te maken niet met beauty, haha (mijn ‘dagafsluitende’ gezichtsroutine doe ik vaak al eerder op de avond, als ik niet meer naar buiten hoef maar ook nog niet naar bed ga).

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 1 december 2014 at 09:53

   Dat is ook zo lekker, als je klaar bent met werk of een dag weg te zijn geweest om gewoon lekker op tijd al je make-up eraf te halen :)

 • Avatar van femketje
  Reply femketje 28 november 2014 at 11:15

  ik heb ook wel een bepaald ritueel met make-up er af halen, tandenpoetsen en mijn anti acne gel smeren :3 en vaak kijk ik nog een nail art video op yt voordat ik echt ga slapen :D

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 28 november 2014 at 10:10

  Wat leuk om te lezen. Ben erg benieuwd naar die pillow mist, een beetje ontspanning voor het slapen is fijn, dat kan ik ook wel gebruiken.
  Ook ik zet mijn raam op een kier, smeer mijn handen in en smeer mijn nagelriemen in met lemmony flutter, mijn lippen smeer ik in, evenals mijn droge benen, al heb ik daar niet een speciaal merk voor. In mijn kastje naast het bed heb ik een schrift liggen, moet ik echt even mijn hoofd leeg maken dan schirjf ik alles van me af, daarna na ik mijn medicijnen in. Als ik alles gedaan heb, kijk ik vaak nog even tv, iets waarbij je niet hoeft te denken werkt dan perfect en na een kwartiertje ga ik dan slapen. Als dat na een half uur niet lukt, vaak door de pijn, ga ik wat lezen of tv kijken en op den duur val ik dan wel in slaap.

 • Avatar van beautyforgirls
  Reply beautyforgirls 28 november 2014 at 10:09

  De Body Cream ziet er heel goed uit, ik vergeet dat dus altijd. Om mijzelf in te smeren voor het slapen gaan terwijl ik het juist zo lekker vind. Noem het luiheid hahaha. Het notitieboekje is inderdaad een goede tip, dat ga ik proberen.
  Liefs, xxx

 • Avatar van FabulousHeidi
  Reply FabulousHeidi 28 november 2014 at 10:00

  Wat een goed ritueel! Het notitieboekje is een goede tip! Ik heb altijd het raam op een kiertje staan, spray ook een rustgevende etherische olie mix en smeer me met vanalles in maar ik denk dat ik er ook wel ’s een echt ritueel van moet maken. Puur dat rustmomentje. Leuk artikel Desirée!

 • Avatar van beautifulday4makeup
  Reply beautifulday4makeup 28 november 2014 at 09:39

  Ooh dit klinkt als pure ontspanning. Ik zou hier beter een voorbeeld aan nemen, want ik ben altijd bezig. Is het niet met werk, dan is het met mijn blog :)

 • Avatar van Petra
  Reply Petra 28 november 2014 at 09:13

  wat een fijn ritueel heb je bedacht en zeker het notitieboekje vind ik een heel goed plan…zelf probeer ik altijd nog wat te lezen in bed, of echt een beetje te tekenen…meestal lukt dat maar heel kort want dan ben ik al snel zo ontspannen dat ik heel snel in slaap kieper…
  leuk artikel om te lezen…
  groetjes Petra

 • Avatar van debby
  Reply debby 28 november 2014 at 08:58

  Wat klinken die producten fijn zeg. Ik ben nu zelf erg benieuw na pillowspay

 • Avatar van Karin
  Reply Karin 28 november 2014 at 08:41

  Leuk dat je dit deelt! Wij kunnen het raam met regen niet openzetten, dan regent het naar binnen… Ik heb ook zo’n relaxing spray, die moet ik ook maar weer eens gebruiken, thanks voor de tip!

 • Avatar van Bouwina
  Reply Bouwina 28 november 2014 at 08:06

  Ik doe ook net als jou mijn raam op een kier, ik doe na een aantal beauty rituelen als laatste ademhalingsoefeningen om helemaal tot rust te komen dan ben ik heerlijk ontspannen en val ik heel snel in slaap :-)
  Groetjes Bouwina

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 28 november 2014 at 09:12

   Bedankt voor het delen van jouw routine, leuk om te lezen! En bedankt voor de tip van de ademhalingsoefeningen, die moet ik ook eens vaker gaan toepassen :)

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 28 november 2014 at 06:45

  Fijn om te zien welke producten jij gebruikt om de huid etc. nog eens extra mee te verzorgen voordat je gaat slapen. Wat een goed idee om even wat dingen van je af te schrijven voor jij de ogen sluit.
  Heerlijk om ’s nachts frisse lucht te krijgen dmv het raam van de slaapkamer een stukje open te laten.
  Het zo ongezond om weinig zuurstof te krijgen.
  Leuk artikel en de producten die je gebruikt zien er goed uit.

  Xoxo

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 28 november 2014 at 09:13

   Bedankt voor je reactie :) Heb jij zelf nog een bepaalde routine voor het slapen gaan?

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.