Beauty

NYX | Soft smokey eyes & nude lips look

29 november 2014

nyx-smoky-eye-nude-lips-1
Jaren geleden had ik echt een flinke hoeveelheid NYX make-up tussen mijn verzameling zitten, het was toentertijd een populair budgetmerk wat ik eens in de zoveel tijd bij de Amerikaanse webwinkel Cherry Culture bestelde. Niet alleen was de prijs laag, maar de collectie was vooral heel erg uitgebreid en de kwaliteit was vaak echt heel erg goed. Omdat het merk in Nederland nieuwe verkooppunten heeft gekregen ontving ik een tijdje terug op een perspresentatie een aantal producten. Ik maakte hier een soft smokey eye & nude lips look mee. Kijk mee voor meer informatie, foto’s, swatches, mini-reviews en full face foto’s.

nyx-smoky-eye-nude-lips-2
nyx-smoky-eye-nude-lips-7
Het Love in Paris palette in 01 à la mode (9 x 0,8g, €11,99) is lekker handzaam en bevat 9 kleuren oogschaduw in neutrale maar wel redelijk koele kleuren. Ik mis er wel echt een champagnekleurige highlighter in, aangezien de witte kleur niet echt geschikt is hiervoor vind ik persoonlijk. De mix van matte en glanzende kleurtjes is fijn om verschillende looks mee te kunnen creëren en de pigmentatie is prima. Ik ben niet enorm onder de indruk, maar slecht is het zeker niet (en over een oogschaduwbasis zijn de kleuren een heel stuk intenser). De matte kleurtjes zijn ietwat poederig maar alle kleuren zijn prettig te blenden en mooi op te bouwen.

nyx-smoky-eye-nude-lips-3
nyx-smoky-eye-nude-lips-4
nyx-smoky-eye-nude-lips-5
nyx-smoky-eye-nude-lips-6
De born to glow liquid illuminator in 01 sunbeam (18ml, €8,49) is voor mij persoonlijk geen aanrader. Je pakt al snel veel te veel en als je het product uitwerkt komt er een zilverkleurige metallic-achtige glans tevoorschijn.. Je zou dit product ook als basis onder je foundation aan kunnen brengen, maar dit raad ik echt af omdat je er dan al snel als een discobal uitziet.

Wat wel een enorme aanrader is, is de butter lipstick in 03 snow cap (4,5g, €7,49). Ook al is de kleur voor mij misschien net iets te warm, de samenstelling en de draagbaarheid maken dit meer dan goed. Hij voelt lekker romig aan op de lippen, dekt goed, blijft lang zitten en voelt prettig aan. Ik ben heel benieuwd naar meer kleuren hiervan!

Het wonder pencil in 01 light/clair (1,2g, €5,99) kan je gebruiken als lipliner, eye brightener en concealer en ik heb hem dan ook op deze drie punten getest. Op de waterlijn en in de binnenste ooghoek blijft hij goed zitten en geeft het zeker een frissere blik, als concealer is de formule voor mij te droog waardoor er een soort vellerig plekje lijkt te ontstaan als ik een rood plekje weg wil werken maar als lipliner vind ik hem wel weer geschikt. Qua kleur is hij hiervoor wel redelijk licht, maar hij past zo wel onder de meeste lipsticks en voorkomt hij het ‘bloeden’/uitlopen van de kleur in de rimpeltjes langs de liplijn.

Hoe slim het two timer 2-in-1 kohl pencil liner & felt tip liner (1,2g, €17,49) dan ook bedacht is, voor mij is dit product geen blijvertje. De kohl is niet ‘vettig’ genoeg waardoor hij niet lekker pakt op de waterlijn en de eyeliner is wat aan de droge kant waardoor je ermee aan je ooglid trekt en zo erg lastig een strakke lijn kan zetten. Wel is de kleur goed intens zwart, maar voor dat geld zijn er betere producten te koop.

Als laatste hebben we nog de matte finish setting spray (60ml, €9,99). Een spray die je nadat je je gehele make-up hebt aangebracht over je gezicht aanbrengt zodat je make-up langer blijft zitten en minder poederig oogt. De geur doet me een beetje aan haarlak/ouderwetse lijm denken maar gelukkig is deze zo vervlogen. De matterende werking heb ik verder niet nodig – en merk ik ook niet veel van – maar hij doet verder zeker wat hij belooft: mijn make-up oogt minder poederig en blijft langer zitten. It’s a keeper! Handig voor feestjes, lange dagen met afspraken en als het vochtig weer is :)

nyx-smoky-eye-nude-lips-8
Met mijn dagelijkse foundation- en wenkbrauwroutine en een zachtroze blush, gebruikte ik verder alle hierboven genoemde producten om deze soft smokey eye & nude lips look te maken. Een look die eigenlijk wel voor elke dag en elke gelegenheid kan en heel gemakkelijk nog wat donkerder aan te zetten is voor als je door gaat naar een etentje of feestje bijvoorbeeld. Mijn absolute aanraders: de lipstick, het wonder pencil en de finishing spray.

NYX is in Amerika nog steeds een budgetmerk te noemen en ze hebben er een veel uitgebreider aanbod dan in Nederland, dus eigenlijk raad ik aan om dit alsnog via Amerikaanse webwinkels zoals Cherry Culture te bestellen. In Nederland is het online via verschillende webwinkels, waaronder die van Douglas, te bestellen en is het verkrijgbaar bij de volgende V&D filialen; Hoofddorp, Dordrecht, Heerlen, Rotterdam Zuidplein, Roosendaal en Amsterdam Noord.

Heb jij ervaring met make-up van dit merk? Is het een merk wat jou aanspreekt?

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

–> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Disclaimer: tenzij anders vermeld bevat dit artikel producten die door een merk of bedrijf zijn toegestuurd. Dit heeft geen invloed op mijn mening over deze producten.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van FabulousHeidi
  Reply FabulousHeidi 1 december 2014 at 13:45

  Wat een mooie producten en gorgeous look heb je ermee gemaakt!

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 1 december 2014 at 06:38

  Dat is een prachtige palette met mooie kleuren!

 • Avatar van alexa
  Reply alexa 30 november 2014 at 19:28

  wat een mooie producten <3

 • Avatar van Lotje
  Reply Lotje 29 november 2014 at 21:43

  Mooie look! Ik vind die Illuminator zo mooi! XOXO

 • Avatar van Sara
  Reply Sara 29 november 2014 at 21:12

  Erg mooie look zeg. <3 Wauw, Ik denk dat ik mezelf binnenkort ga trakteren op een NYX palette.

 • Avatar van Yasmin
  Reply Yasmin 29 november 2014 at 21:03

  Ik heb helemaal nix van nyx! Ik vind de look wel erg mooi en ook de lipstick vind ik je erg mooi staan. De lipstick ben ik verder wel benieuwd naar.

 • Avatar van beautifulday4makeup
  Reply beautifulday4makeup 29 november 2014 at 20:16

  Ik heb een heel mooie lipcrème van nyx

 • Avatar van Petra
  Reply Petra 29 november 2014 at 19:27

  Het oogschaduw palette spreekt mij zeker erg aan, leuk met al die verschillenden tinten…Zelf heb ik geen ervaring met NYX

 • Avatar van femketje
  Reply femketje 29 november 2014 at 18:42

  looooove nyx :D mijn go to concealer is van nyx, perfect voor bleke huidjes!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 1 december 2014 at 09:47

   Weet je zo uit je hoofd welke concealer dat is? Dan ga ik er zeker eens voor kijken :)

   • Avatar van femketje
    Reply femketje 1 december 2014 at 12:04

    Dat is de NYX HD photogenic concealer in de kleur porcelain :)

    • Avatar van Desirée
     Reply Desirée 1 december 2014 at 13:06

     Bedankt voor je reactie! *noteert*

 • Avatar van Mariëlle
  Reply Mariëlle 29 november 2014 at 13:35

  Ik vind NYX zo’n leuk merk!

 • Avatar van Astrid V
  Reply Astrid V 29 november 2014 at 12:55

  Nog geen ervaring mee! Ik ben al een tijdje aan het rondkijken voor een mooi palette, maar heb nog niets gevonden dat me echt aanspreekt. Ik wacht geduldig af ;)

  Liefs,

  Astrid

 • Avatar van Tania
  Reply Tania 29 november 2014 at 12:31

  Mooie foto’s en look heb je gemaakt. Heb zelf nog niet van het merk.

 • Avatar van NailTalk
  Reply NailTalk 29 november 2014 at 12:03

  Het eerste woord wat in me op komt is “flawless” . Zo mooi en perfect!

 • Avatar van Manon
  Reply Manon 29 november 2014 at 11:54

  Wat een mooi palletje is dat!

 • Avatar van Dionne
  Reply Dionne 29 november 2014 at 09:58

  Je look is mooi gelukt! Leuk!

 • Avatar van Marjolein
  Reply Marjolein 29 november 2014 at 09:51

  Ik vind de look die je ermee gemaakt hebt zeker geslaagd! Wel jammer dat een aantal producten toch een beetje tegen vallen. Volgens mij heb ik zelf nog steeds helemaal niets van NYX…

 • Avatar van Beautyjuf
  Reply Beautyjuf 29 november 2014 at 09:47

  Wat een mooie foto’s heb je gemaakt! Ik vind de tint van de lipstick prachtig! Je kunt hem ook goed hebben hoor. Niet twijfelen ;-)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 1 december 2014 at 09:49

   Haha, dankjewel voor de bevestiging. Soms weet je gewoon net niet zeker of je een bepaalde kleur wel kan hebben of niet, maar het aantal positieve reacties laat me inzien dat ik hem wel kan hebben :)

 • Avatar van Christa
  Reply Christa 29 november 2014 at 09:30

  :D Net hardop gezegt, “oehhh mooie ooglook”!!!!

 • Avatar van Fleur
  Reply Fleur 29 november 2014 at 09:02

  Erg mooie look heb je gemaakt. De kleur lipstick staat je goed. Ik ben wel fan van dit merk. Gelukkig verkoopt het Douglas filiaal in Utrecht (hoog catherijne) dit merk. De oogschaduw paletten vind ik erg fijn.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 1 december 2014 at 09:50

   Dat is wel een fijne, dan kan je gewoon lekker in de winkel even swatchen en snuffelen :)

 • Avatar van Kelly
  Reply Kelly 29 november 2014 at 08:43

  Een paar jaar geleden was ik echt fan het merk NYX. Na een aantal jaren was ik het merk een beetje uit het oog verloren, maar ik herinner mij wel fijne oogschaduwpalletjes en de lipsticks! Ik vind de matte finish setting spray erg interessant. Fijn artikel zo met veel producten tegelijkertijd in een review!

 • Avatar van Ceetje
  Reply Ceetje 29 november 2014 at 08:22

  Ik heb eigenlijk alleen het witte jumbo eye pencil van ze. Misschien toch maar eens andere producten gaan proberen :)

 • Avatar van Simone
  Reply Simone 29 november 2014 at 08:20

  Jammer dat de prijs hier in Nederland een stuk hoger is, maar het zijn natuurlijk wel prachtige producten! Hele mooie look heb je ook gemaakt!

 • Avatar van Sonja Eding
  Reply Sonja Eding 29 november 2014 at 07:50

  Het jumbo potlood in de kleur Milk vind ik een aanrader. Heel gaaf als basis onder je oogschaduw om kleuren intenser te maken.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 1 december 2014 at 09:50

   Dat potlood heb ik jaren geleden ook versleten, heel fijn bij echt gekleurde ooglooks!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.