Fashion

Plussize tip | Anita lingerie (review)

4 november 2014

anita-active-rosa-faia-3
Het is alweer even geleden dat ik een persoonlijke fitting van het lingeriemerk Anita onderging en ik heb de twee sportbeha’s nu geruime tijd uitgebreid getest. Zoals ik al eerder vertelde sportte ik voorheen in een normale beha en had ik helemaal niet in de gaten dat dat dus echt niet goed is, zeker niet als je een grotere cupmaat hebt. Mijn in het verleden schommelende gewicht, de zwangerschap en gewoonweg de normale veranderingen van een lijf zorgden voor een verrassend andere cupmaat dan ik standaard droeg en ik merk ook zeker verschil in de nieuwe bh’s die ik sinds die tijd heb aangeschaft. Ze zitten lekkerder, minder knellend en geven een betere ondersteuning en een mooier decolleté!

anita-active-rosa-faia-1
Anita-active-sport-bh-grote-maten-1
Ik heb twee verschillende modellen sportbeha’s van Anita uit de Active lijn getest, de Momentum en de Extreme Control, en alhoewel er weinig verschil in zit voor mij persoonlijk qua draagcomfort heeft het zwart-met-petrolkleurige model (de Extreme Control) toch de voorkeur. Hij sluit mooi aan, zorgt dat mijn borsten tijdens het sporten op hun plek blijven, knelt niet, geeft voldoende ondersteuning – en dat zonder beugels -, mijn borsten blijven koeler in vergelijking met een normale bh tijdens het sporten, de bandjes zakken niet af en er ontstaan geen schuurplekken onder de oksel/aan de zijkant van mijn lijf of op mijn rug. Oh, en hij blijft mooi na meerdere keren dragen en wassen. Ik doe dan wel geen extreme sporten, maar ik merk zeker verschil en kan het iedereen aanraden om een goedpassende (sport)bh te hebben!

Winactie
In samenwerking met Anita mag ik een professionele fitting weggeven aan iemand die twijfelt over haar cupmaat en niet alleen graag wil weten welke cupmaat nu echt bij haar hoort, maar ook welk model (sport)beha het beste aansluit. Als je wint wordt er een speciaalzaak in jouw omgeving uitgezocht zodat eventuele reistijd wordt beperkt en natuurlijk ga je achteraf naar huis met een nieuwe sportbeha naar keuze. Laat een reactie achter onder dit artikel en je maakt al kans. Meedoen kan tot en met 10 november 2014, 23.59 uur. De winnaar krijgt na afloop persoonlijk bericht.

Let op: er wordt één Nederlandse en één Belgische winnares gekozen, doe dus ook zeker mee als je uit België komt!

Ik was zelf aangenaam verrast over de vakkundigheid bij mijn persoonlijke fitting en vond het heel interessant direct meer te weten te komen over verschillende borst- en behatypes. Vooral als je bijvoorbeeld flink bent afgevallen, net een kindje hebt gehad, als je een nieuwe sport wil gaan ondernemen of als jij denkt tot die 70% vrouwen te behoren die de verkeerde maat draagt dan is deze winactie echt wat voor jou.

Op de website van Anita kan je terecht voor meer informatie, het assortiment en verkoopadressen.

Good luck & enjoy your day!

–> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Disclaimer: dit is een gesponsord artikel.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Petra L.
  Reply Petra L. 10 november 2014 at 20:43

  Dit zou écht geweldig zijn! Mijn probleem zit niet zozeer in de cupmaat (DD is tegenwoordig gelukkig een vrij normale maat), maar in de omtrek. Cup DD90 is gewoon amper verkrijgbaar.

  Of vergis ik me en is 85 ook goed. Dat voelt weer niet lekker….ga zo maar door. Ik weet ’t gewoon niet. Met een goed advies zou een hoop frustratie opgelost zijn. Ik zou er superblij mee zijn.

 • Avatar van Willeke de Heus
  Reply Willeke de Heus 10 november 2014 at 18:01

  Ik doe niet mee. Want ik zit in een rolstoel en sport niet. Weet ook na mijn borst verkleining welke maat ik heb haha zo mooi kleiner zijn ze eindelijk. Groetjes Willeke

 • Avatar van Monique van Zutphen
  Reply Monique van Zutphen 10 november 2014 at 15:43

  Ik ben te lui om uitgebreid te gaan passen en te krenterig om veel geld aan een sportbh uit te geven, omdat ik vind dat ik die te weinig draag. Met als gevolg dat ik dan een goedkoop sportbhtje uit de hema ofzo haal dat vervolgens voor geen meter zit en dus helemaal niet gedragen wordt… Een professionele fitting lijkt me ideaal en ik hoop daarvan te leren waar op ik moet letten van de aankoop van een goede (sport-) bh, zodat ik nooit meer met een miskoop thuiskom!

 • Avatar van Veerle Kop
  Reply Veerle Kop 10 november 2014 at 15:16

  Een goede sportbh zou heel fijn zijn

 • Avatar van Akosua
  Reply Akosua 7 november 2014 at 23:43

  Ik doe graag mee met de winactie. Vanwege mijn grote behamaat bestel ik altijd beha’s van een engels merk, maar die maken helaas geen sportbeha’s. Dus dit zou echt ideaal zijn.

  • Avatar van beautifulday4makeup
   Reply beautifulday4makeup 9 november 2014 at 00:08

   Wat een leuke actie. Ik doe graag mee, want met intense workouts heb ik een goede ondersteuning nodig. Dat laatste is soms moeilijk te vinden…

 • Avatar van Heidi Sour
  Reply Heidi Sour 7 november 2014 at 20:13

  Ik loot heel graag mee. De afgelopen jaren ben ik heel veel afgevallen en Is mijn figuur erg verandert. Een goede BH vinden is een hele klus. Maar ik wil graag weer gaan hardlopen dus ik heb wel een goede nodig.

 • Avatar van Ingrid
  Reply Ingrid 7 november 2014 at 15:36

  Wat een leuke actie. Ik sport minimaal twee keer in de week en bezit twee sport bh’s. Een bh is voor zware sporten. De andere komt van de Lidl(!) en er stonden geen specificaties bij vermeld. De laatste is super maar nadat ik hem ontelbare keren heb gedragen, is hij nu wel zo’n beetje af. Ik vind het lastig om mijn cupmaat goed te bepalen. Het is ook maar net in welke periode van de maand ik zit. Ik vind de sport BH’s van Anita bijzonder mooi.

 • Avatar van Enita
  Reply Enita 7 november 2014 at 14:58

  Dit zijn is een fijn merk als je een grotere cupmaat hebt. Dan mogen ze mij wel eens na dit merk noemen, hoewel ik dit liever normaal niet heb. haha.

 • Avatar van Eleanor Marbus
  Reply Eleanor Marbus 6 november 2014 at 19:39

  Deze wil ik zeer graag winnen, ik krijg begin volgend jaar een maag verkleining na jaren ruzie te hebben met mijn gewicht,. Daarvoor moet ik wel afvallen voor de operatie, vorige week intake gehad bij de David Lloyd ik ga er voor en een goed passende sport bh is dus zeker een must have!!

 • Avatar van Stephanie
  Reply Stephanie 6 november 2014 at 16:06

  Sinds kort verslingerd aan het hardlopen, verslaafd aan de kilometers, stapelgek op de adrenaline, maar wat nog ontbreekt is een sportbh die gewoon lekker en goed zit! geen rode striemen of irritaties, maar gewoon eentje die perfect (bij me) past! en juiste maat (je) dus!…..;-)

 • Avatar van Carmen
  Reply Carmen 6 november 2014 at 11:43

  waarom geef ik een vermogen uit aan hardloopschoenen en bezuinig ik op een goede sport-bh?
  Ik wil me dus dolgraag eens laten adviseren over een goede BH, de perfecte maat en het juiste draagcomfort. Wie weet!!

 • Avatar van Ellen
  Reply Ellen 6 november 2014 at 10:29

  A ltijd twijfels over de juiste maat
  N ooit 100% tevreden over mijn aankoop
  I k zou dus dolgraag dit
  T opmerk willen dragen en persoonlijk
  A dvies krijgen ‘op mijn lijf geschreven’……

 • Avatar van Wendy
  Reply Wendy 6 november 2014 at 10:26

  Ik zou ook wel graag mee willen doen! Een paar maanden terug een gbp operatie gehad en daardoor al menige kilo’s afgevallen. BH’s zitten momenteel niet meer zoals ze zaten en heb nu dus ook geeeeeen idee wat voor mij een goede maat zou zijn. Ben zelf ook niet het type dat ‘zo’ maar even een winkel inloopt om mij te laten opmeten en het komt er ook niet gewoon van. Een nieuwe sportbeha (die écht goed zit) zou dan ook echt al geroepen komen zodat ik toch met een fijner gevoel in de sportschool sta :)

 • Avatar van Suzanne
  Reply Suzanne 5 november 2014 at 22:46

  Dat lijkt me superhandig ! :D

 • Avatar van nolst
  Reply nolst 5 november 2014 at 22:38

  IK sport twee a drie keer per week. Ik heb momenteel een sport bh. Maar ik weet niet of dit de juiste is. Graag maak ik gebruik van een deskundig advies.

 • Avatar van Mariska
  Reply Mariska 5 november 2014 at 22:37

  Ik doe ook graag mee omdat ik het idee heb dat de rugklachten die ik ervaar wellicht te maken hebben met een verkeerde BH. Ik ben ook al eens naar een lingeriezaak geweest maar kwam daar ondanks advies eigenlijk niet verder mee. Dus ik hoop dat dit daar verandering in kan brengen.

 • Avatar van nolst
  Reply nolst 5 november 2014 at 22:36

  Ik sport twee a drie kker in de week.IK heb nu een sport bh. Maar ik weet niet of deze de juiste is. Graag zou ik gebruik willen maken van een deskundig advies.

 • Avatar van Moniek (sprankje)
  Reply Moniek (sprankje) 5 november 2014 at 21:16

  Ik sport eigenlijk altijd met mijn gewone bh, maar een sport-exemplaar zou wel beter zijn met mijn cup E

 • Avatar van Tamara
  Reply Tamara 5 november 2014 at 21:06

  mijn maat lijkt elke maand te veranderen, ik wil wel eens goed advies van een deskundige!

 • Avatar van Samantha
  Reply Samantha 5 november 2014 at 20:56

  Superleuke actie!! Ik heb al een paar jaar last van niet goed zittende bh’s het lijkt wel of geen enkele maat goed zit!

 • Avatar van Tessa
  Reply Tessa 5 november 2014 at 20:52

  Ik heb niet zo’n grote cupmaat maar ik vind het wel belangrijk om een goede ondersteuning te hebben. Mijn precieze maat weet ik eigenlijk niet dus ik zou het fijn vinden als dat eens goed opgemeten wordt. Leuke prijs om te winnen dus.

 • Avatar van Sandra Visser
  Reply Sandra Visser 5 november 2014 at 16:46

  Ik doe sinds 6mnd aan Zumba en ik merk dat mijn bh niet echt goed zit. Ik heb zelf nog nooit een sportbh aangeschaft dus deze prijs is een goede mogelijkheid voor mij om te testen.

 • Avatar van Angeline
  Reply Angeline 5 november 2014 at 13:31

  Ik basketbal al 12 jaar en al 12 jaar met een Hema sport BH die eigenlijk te licht is voor de job,maar bij gebrek aan beter blijf ik deze maar steeds kopen en dragen.In de zomer tennis ik ook regelmatig en dan doet zich ook steeds hetzelde probleem voor.Ik heb omvang 90 maar niet zo’n grote cupmaat en de BH’s lopen maar tot 85 dus ik moet ook nog altijd een verlengtussenstukje.
  Het zou fijn zijn om eens advies te krijgen van iemand die verstand van “zaken”heeft.

 • Avatar van Beauty Treasures
  Reply Beauty Treasures 5 november 2014 at 12:55

  Super, ik doe heel graag mee! Ik ken het merk (nog) niet, ben wel een kijkje gaan nemen op hun website. Ik vind de lingerie heel mooi, ik heb zelf een grotere cupmaat en ik vind het moeilijk om leuke modieuze en vooral jonge lingerie te vinden in MIJN maat :-(. Ik vind het altijd een hele klus, en vandaar is het ook niet meteen mijn favoriete bezigheid. Ik probeer min 1x per week te gaan sporten,maar zonder goede sportbh is dat lastig.. dus ik ben zeer benieuwd hier naar! Ik hoop dat ik win :D!

  Ik kom uit België

 • Avatar van Esmeralda Groenland
  Reply Esmeralda Groenland 5 november 2014 at 12:13

  Top! Ik heb een grote cup en nu ik zwanger ben, is het nog lastiger een goede sportbh te vinden. Ik maak graag kans.

 • Avatar van Vicky
  Reply Vicky 5 november 2014 at 12:04

  Oh, dit zou echt geweldig zijn! Ik schommel al lange tijd tussen 2 maten in en kan nooit een écht goede BH vinden!

 • Avatar van Bente
  Reply Bente 5 november 2014 at 10:38

  Ik doe graag mee! Het zou fijn zijn om weer een goed zittende sport BH te kunnen dragen bij het sporten!

 • Avatar van elisabeth maria martina
  Reply elisabeth maria martina 5 november 2014 at 10:35

  dat zou leuk zijn, eindelijk een die niet knelt en pijn doet

 • Avatar van Geertje
  Reply Geertje 5 november 2014 at 09:46

  Wat een mooie bh’s!
  Kende dit merk eigenlijk nog niet!
  En die sport BH’s…. lijken me heerlijk zitten!

 • Avatar van Christa
  Reply Christa 5 november 2014 at 09:01

  Wauw wat een mooie actie! Na het gebruik van hormonen ben ik aangekomen, deze hormonen moet ik de komende jaren blijven gebruiken. Dat voelt behoorlijk naar en mijn oude bh’s passen niet meer goed en goede sportbh zou een stap in de goede richting zijn.

 • Avatar van Nicole
  Reply Nicole 5 november 2014 at 07:57

  Lijkt me super een perfect passende sport beha.
  Ik doe dan ook graag mee aan deze leuke winactie.

 • Avatar van Marion
  Reply Marion 4 november 2014 at 22:01

  Leuke winactie, denk alleen in de reacties te lezen dat anderen dit beter kunnen gebruiken dan dat ik dat kan.

 • Avatar van Anita
  Reply Anita 4 november 2014 at 21:40

  IK maak graag kans ik heb een Ecup en veel winkels hebben geen grote maten ik wil graag weer verrast worden met ondergoed en een goede sportbh kan ik heel goed gebruiken nu ik alle dagen wandel

 • Avatar van Anita H.
  Reply Anita H. 4 november 2014 at 21:38

  Ik doe graag mee!

 • Avatar van Manon
  Reply Manon 4 november 2014 at 20:53

  Ik doe graag mee voor mijn zusje want zij heeft een grotere maat en kan heel moeilijk leuke bh’s vinden! :)
  Ik denk dat ik haar hier heel gelukkig mee zal maken want bh’s in grotere maten zijn altijd moeilijk te vinden en heel duur

 • Avatar van Silvy VT
  Reply Silvy VT 4 november 2014 at 20:28

  Oh ik doe graag mee! Mijn vorige Anita sport beha is te klein en ik wil graag een nieuwe start maken met sporten en weight watchers. Dus dit zou van pas komen :-)!

 • Avatar van Ilona Rozemeijer
  Reply Ilona Rozemeijer 4 november 2014 at 20:01

  Voorheen had ik altijd een Anita sportbeha voor het paardrijden.
  Sinds kort heb ik een ander merk geprobeerd maar ik heb spijt als haren op mijn hoofd!
  Want hij zit lang niet zo lekker als mijn Anita destijds.

 • Avatar van k. scheers
  Reply k. scheers 4 november 2014 at 19:41

  Ik doe ook heel graag mee!! Ik heb een redelijke cup en doe aan paardrijden, wat nogal lijn doet als ik ga versnellen tijdens het rijden omdat alles alle kanten op springt of te strak zit… Een goede bh en wat advies zou dus niet verkeerd zijn! :-)

 • Avatar van Ilona
  Reply Ilona 4 november 2014 at 19:07

  Ik zou heel graag een bhfitting willen winnen!

 • Avatar van Jolanda
  Reply Jolanda 4 november 2014 at 17:49

  Ik wil graag weten welke Anita Active BH de juiste ondersteuning geeft bij mijn extreme sporten.
  Heb al diverse merken geprobeerd maar niets zit echt goed of blijft goed zitten.
  Kan Anita Active dat dan wel? Ik ben zeer benieuwd ☺

 • Avatar van Marit
  Reply Marit 4 november 2014 at 17:38

  Ik doe graag mee. Ik vind het lastig zoeken altijd omdat je maat ook soms wisselt per model. Zeker met een sportbeha is steun juist zo belangrijk.

 • Avatar van Denise van den Berg
  Reply Denise van den Berg 4 november 2014 at 17:36

  Die Zou ik graag winnen! Heb er 1 maar deze extreme heeft echt m’n voorkeur!

 • Avatar van Maaike
  Reply Maaike 4 november 2014 at 16:55

  Ik doe heel graag mee! Ik ben heel recent gestopt met borstvoeding en heb echt geen flauw idee wat mijn maat meer is. Mijn voedingsbh is wat te groot, mijn oude bh’s te klein, ik weet het niet meer. En oh, ja ik wil binnenkort weer
  gaan sporten.

 • Avatar van Anita te Gussinklo
  Reply Anita te Gussinklo 4 november 2014 at 16:50

  Ook ik twijfel of ik wel de goede maat heb.
  Ik weet dat de kwaliteit van mijn naamgenoot erg goed is en maak graag kans op de professionele fitting

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 4 november 2014 at 16:41

  Wat leuk want ik twijfel altijd over de perfecte cupmaat het is super lastig.
  Want je wilt dat als je sport alles goed op de plaats blijft dmv van de juiste ondersteuning en de goede maat van een bh..
  Hierbij vindt ik het zeer belangrijk om door een deskundig persoon het juiste advies te kunnen krijgen.

 • Avatar van Astrid V
  Reply Astrid V 4 november 2014 at 16:04

  Ik doe zó ontzettend graag mee! Mijn maat is zo ongemakkelijk dat ik mijn bh’s in engeland moet bestellen om onder de 100 euro te blijven :( Ellende!

  Liefs,

  Astrid

 • Avatar van Lisette
  Reply Lisette 4 november 2014 at 15:43

  Met mijn cup F valt het niet mee om een goeie sportBH te vinden. Ik doe graag mee!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.