Beauty

RAU Cosmetics

13 november 2014

RAU-cosmetics-1
Het Duitse RAU Cosmetics bestaat sinds 2009 en wil kwalitatief goede skincare voor iedereen toegankelijk maken. De producten bevatten geen minerale oliën en zijn grotendeels zonder siliconenolie, parabenen, PEG’s en kleurstoffen geproduceerd. Onlangs ontving ik een email van het RAU Cosmetics of ik wellicht enkele producten wilde uitproberen. Aangezien ik erg in to skincare ben en nog geen ervaring had met het merk was ik direct nieuwsgierig. Ik koos voor drie producten die ik enkele keren per maand kan gebruiken om mijn huid een boost te geven, iets wat in de koude seizoenen erg welkom is!

RAU-cosmetics-2
Deep cleansing 2 in 1 200ml, €14,95
Dit product is een reiniging en tonic in één en reinigt de huid op een milde, maar effectieve manier. De antibacteriële, ontstekingsremmende en verzachtende lotion bevat onder andere aloe vera, fruitzuren, hamamelis, kamille, melkzuren en glycerine en voelt zacht aan op de huid. Je kan hem met vochtige handen aanbrengen, inmasseren en afnemen met een watje, maar je kan hem ook direct met een watje gebruiken. Wel de huid rondom de ogen vrijlaten tijdens het gebruik, om je oogmake-up te verwijderen kan je beter een los product gebruiken.

De geur is redelijk intens en doet me ergens denken aan een klassieke eau de cologne, maar de werking is heel prettig. Ik verbaasde me hoeveel vuil er op het watje te zien was na gebruik.. Perfect dus om te gebruiken voor een peeling zodat deze op een echt schone huid beter zijn werk kan doen.

RAU-cosmetics-3
RAU-cosmetics-4
Tri-peeling 50ml, €16,95
Deze peeling bevat onder andere enzymen, fruitzuren, payaya extract, witte thee, panthenol en urea en is zelfs geschikt voor de gevoelige huidtypes (zelfs die met couperose). Je brengt de peeling aan op de droge – schone – huid en laat hierbij de oogcontouren vrij. De verdikte bovenste huidlaag wordt zachter gemaakt, dode huidcellen laten los en dat zonder een scrub met scrubdeeltjes die de huid kunnen irriteren. Na 10 tot 20 minuutjes maak je je vingertoppen vochtig met water en masseer je je huid waarna je de peeling goed afwast met bijvoorbeeld een washandje.

De peeling voelt zacht aan op de huid, ruikt heerlijk fris en op sommige plekjes laat hij de huid licht tintelen. Als ik erna nog een lotion gebruik voel ik een iets intensere tinteling, maar alsnog niks irriterends of dat mijn huid er rood van wordt. Droge plekjes en velletjes zijn verdwenen en ik heb direct een stralende, zachte huid. Dit is zeker een aanrader voor als je eens een peeling voor thuisgebruik wil proberen of er al een liefhebber van bent en eens wil afwisselen.

Hyaluron effect mask 50ml, €27,25
Als laatste stap gebruik ik voor mijn drogere en gevoeligere huid dit masker, wat onder andere aloe vera, hyaluronzuur en verschillende oliën bevat. Ik laat het frisse gelmasker zo’n 15 tot 20 minuutjes intrekken en spoel hem vervolgens af. Naderhand voelt mijn huid lekker gehydrateerd en fris aan en merk ik dat een serum en nachtcrème na deze drie stappen beter worden opgenomen.

Deze eerste kennismaking met producten van RAU Cosmetics is mij zeker positief bevallen en ik ben heel benieuwd geworden naar meer van dit merk. Het uitgebreide assortiment bestaat uit verschillende lijnen voor het gezicht, lichaamsproducten en zelfs mannenproducten. Mocht je trouwens benieuwd zijn naar sommige producten dan zijn er ook proefpakketjes en kleinere (reis)verpakkingen te koop zodat je het product eerst kan uitproberen voor je een fullsize verpakking aanschaft.

Enjoy your day!

–> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Disclaimer: tenzij anders vermeld bevat dit artikel producten die door een merk of bedrijf zijn toegestuurd. Dit heeft geen invloed op mijn mening over deze producten.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van beautifulday4makeup
  Reply beautifulday4makeup 16 november 2014 at 01:52

  Ik kende het merk niet, maar het ziet er goed uit.

 • Avatar van Beauty Treasures
  Reply Beauty Treasures 13 november 2014 at 21:45

  Interessant merk, ik kende het nog niet, maar het klinkt goed. En bovendien ook nog betaalbaar.

 • Avatar van Annette
  Reply Annette 13 november 2014 at 20:32

  Klinkt goed helaas niet voor mij. Ik ben volgens mij 1 van de weinige mensen die behoorlijk heftig reageert op kamille. Krijg er bultjes van en zelfs een Labello met Kamille had ik de volgende ochtend hele kapotte lippen, dus daar moet ik altijd goed op letten als ik verzorgingsproducten koop dat er geen Kamille in zit.

 • Avatar van Petra
  Reply Petra 13 november 2014 at 15:50

  de Tri peeling lijkt mij wel erg fijn, helemaal omdat hij geschikt is voor mensen met couperose….

 • Avatar van About Beauty and Fashion
  Reply About Beauty and Fashion 13 november 2014 at 14:16

  Ziet er goed uit. xx

 • Avatar van beautyforgirls
  Reply beautyforgirls 13 november 2014 at 12:18

  De Deep Cleanser klinkt erg goed, dat is echt wat voor mij.
  Liefs, xxx

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 13 november 2014 at 06:43

  Dit is een fijne review met een voor mij geheel onbekend merk!
  Dode huiidcellen verwijderen en het gezicht ontdoen van de vuiligheid van de buitenlucht zoals die van uitlaatgassen etc. met de juiste huidverz.prod. is een must.
  Ik ben dan ook zeer benieuwd geworden naar deze producten.

  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.