Eten & drinken

Recept | Ananas-gember-citroen juice

24 november 2014

ananas-gember-citroen-juice-1
Er wordt de laatste tijd veel geschreven over detoxen. Ik heb dit zelf nog nooit geprobeerd en het lijkt me een enorm grote uitdaging om alleen maar sapjes te drinken.. Ik houd gewoon teveel van mijn eten! Wel probeer ik mijn lichaam te ondersteunen met behulp van mijn zelfgemaakte sapjes. Deze drink ik s’ochtends op een lege maag of s’middags als tussendoortje. Vandaag een heerlijk recept voor een ananas-gember-citroen juice.

Ananas is de perfecte vrucht die als basis gebruikt kan worden in je zelfgemaakte juice. Wanneer deze goed rijp is geeft hij een enorme hoeveelheid aan sap (1 ananas staat gelijk aan meer dan 1 liter sap). Bovendien versterkt ananas het immuunsysteem door de hoge hoeveelheid aan vitamine C, werkt het ontstekingsremmend door het enzym bromelaine, versterkt ananas de botten door de mangaan, zit ananas boordevol (oplosbare) vezels die zorgen voor een goede spijsvertering en geeft het energie door de aanwezigheid van thiamine (dit zorgt voor de verbranding van koolhydraten).

Ingrediënten
– 1 rijpe ananas
– 1 blokje gember van 1 cm bij 1 cm
– 1 citroen
– handjevol munt.

Bereidingswijze
Verwijder de schil van de ananas en de citroen. Snij beide in kleine stukjes en gooi ze in je slowjuicer. Voeg daarna de gember en de munt toe. Schenk uit in een glas en geniet! Het sap dat overblijft kan je tot 2 dagen bewaren in je koelkast wanneer je het in een luchtdichte fles hebt gegoten.

Dit recept is bedacht en geschreven door Sanne van de foodblog Living the Green Life voor Curvacious.nl.

Heb jij een slowjuicer? Ik heb er sinds kort zelf eentje en zal hierover binnenkort zeker een artikel schrijven.

Enjoy your day!

–> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 25 november 2014 at 10:45

  Citroen en ananas, lijkt me heerlijk samen, maar genber vind ik niet lekker….

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 25 november 2014 at 10:51

   Die kan je natuurlijk gewoon weglaten als je dat niet lekker vindt ;)

 • Avatar van Kevser
  Reply Kevser 24 november 2014 at 22:09

  Njammie! Daar heb ik zin in gekregen, morgen ff een ananas halen!

 • Avatar van Beautyjuf
  Reply Beautyjuf 24 november 2014 at 18:09

  Detoxen doe ik niet aan. Ik wil zelfs nog graag een aantal kilo’s aankomen ;-) Het sapje lijkt me trouwens heerlijk fris! Proost!

 • Avatar van Vintageandbeauty
  Reply Vintageandbeauty 24 november 2014 at 16:41

  Het lijkt me zo handig om een slowjuicer te hebben! Helaas moet ik het bij mijn oude mixer houden ;)
  Fijn recept!

 • Avatar van femketje
  Reply femketje 24 november 2014 at 15:07

  aparte combinatie maar klinkt lekker :D

 • Avatar van beautifulday4makeup
  Reply beautifulday4makeup 24 november 2014 at 14:47

  Wow, nu wens ik dat ik een slowjuicer had :)

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 24 november 2014 at 14:15

  Oh ik krijg nu spontaan dorst ;-)
  Het klinkt heerlijk en super gezond.
  Ik zie graag een artikel van je juice maker.

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.