Beauty

Skincare update (winter-editie)

19 november 2014

skincare-november-2014
Zo, ik kon aan mijn huid goed merken dat het buiten wat kouder en guurder begint te worden en dat binnenshuis de verwarming weer aan staat. Droogtelijntjes en droge plekjes kwamen meer op en mijn huid zag er wat doffer uit. Tijd om mijn skincare routine om te gooien en het even anders aan te gaan pakken met specifiekere en meer voedende producten. Vandaag deel ik je mijn tips welke producten erg goed helpen bij deze huidprobleempjes als je ook een drogere en gevoeligere huid hebt.

philosophy-radiant-refined-trial-kit-2

philosophy purity made simple
Een milde, maar effectieve gezichtsreiniger die je twee keer per dag kan gebruiken om vuil en make-up te verwijderen. Je hebt maar een klein beetje nodig, hij voelt lekker crèmig aan op de huid en na het afspoelen en afdeppen voelt mijn huid superschoon maar niet droog of trekkerig aan. Bonus: de heerlijke wellnessgeur brengt me helemaal tot rust en zorgt echt even voor een wellnessmomentje in de badkamer ♥

clinique-sonic-system-purifying-cleansing-brush-1

Clinique sonic system
Deze zachte elektrische gezichtsreiniger werkt erg prettig samen met de reiniger van philosophy en zorgt ervoor dat mijn huid zachtjes gemasseerd wordt, dode huidcellen sneller loslaten en mijn huid echt wat opgepept wordt. Ik gebruik deze zo’n 3 keer in de week. Gebruik ik hem vaker dan merk ik dat het teveel is voor mijn huid. Drie keer is perfect, ook om onzuiverheden weg te houden. *afkloppen*

peeling-exfolieren-REN-collistar-dermalogica-novexpert-madara-6
collistar-rodial-philosophy-skincare-6

Collistar pure active glycolpeeling & nourishing repairing oil
Deze twee nieuwste pure actives voeg ik afwisselend toe aan mijn avondroutine, vooral na het douchen. De glycolpeeling zorgt voor een boost in de celvernieuwing en is erg zacht in gebruik. De nourishing repairing oil zit bomvol essentiële vetzuren en vind ik vooral erg lekker om te gebruiken na het sonic system omdat het dan lekker snel intrekt en mijn huid superzacht maakt. Doordat ze zo zuinig in gebruik zijn gaan ze ook nog eens lang mee, want je hebt van beide echt maar enkele druppels nodig.

beauty-tips-droge-vale-winter-huid-2

La Roche-Posay Lipikar Baume AP+
Ik gebruikte deze balsem al vooral na het douchen op mijn lichaamshuid, maar sinds kort gebruik ik hem ook enkele keren per week op mijn gezicht als nachtcrème. Hij is ook zeker wel geschikt voor het gezicht, maar je moet dan wel echt een drogere huid hebben anders is hij al snel te vol. De niacinamide en karitéboter kalmeren en voeden de huid goed en eventuele jeukerige of geïrriteerde huid voelt gelijk veel rustiger aan.

Sinds ik deze producten regelmatig gebruik begint mijn huid er weer wat frisser uit te zien en is de droogte weer zo goed als verdwenen. Yay! Nu hopen dat ik het bij kan houden en ik deze winter velletjesvrij door zal komen..

Welke intensere of meer voedende producten heb jij voor de koudere seizoenen aan je routine toegevoegd?

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

–> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Disclaimer: tenzij anders vermeld bevat dit artikel producten die door een merk of bedrijf zijn toegestuurd. Dit heeft geen invloed op mijn mening over deze producten.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van FabulousHeidi
  Reply FabulousHeidi 19 november 2014 at 11:33

  De gezichtreiniger van philosophy lijkt me heel fijn! Ik heb de clinque facebrush ook (zeer over te spreken) en die combinatie moet ik dus eigenlijk ook gaan proberen. Ik merk ook dat ik een droge huid heb. Leuke post weer Desirée!

 • Avatar van beautifulday4makeup
  Reply beautifulday4makeup 19 november 2014 at 09:47

  Die clinique brush lijkt mij zo goed. Ik vind het alleen jammer dat ze toch wat duur is. Dat is een aankoop waar ik even over moet nadenken :)

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 19 november 2014 at 06:38

  Wat fijn dat jij je huidverzorgingsroutine voor dit seizoen met je lezers en volgers deelt.
  Het lijkt me een geweldige tool om met dat apparaat je gezicht te ontdoen van dode huidcellen en met de producten die je gebruikt zal de huid een flinke boost krijgen.
  Het is niet mooi om droge lijnen op het gezicht te zien.
  De producten van het Italiaanse merk ziet er goed uit.
  Ik gebruik dat merk make-up.

  Fijne dag Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.