Beauty

Ziaja saffron producten

22 november 2014

ziaja-saffron-1
Ziaja is een no-nonsense skincare-merk met een oorsprong in Polen. De producten zitten allemaal in cleane verpakkingen (ik ben hier persoonlijk een liefhebber van), zijn niet op dieren getest, hebben een basis van natuurlijke ingrediënten en zijn erg vriendelijk geprijsd. In april liet ik in mijn skincare routine van die maand al enkele producten van Ziaja zien en het is leuk om te merken dat het merk flink aan het groeien is. Zo flink, dat er vandaag een tweede winkel wordt geopend in Den Haag. Vandaag vertel ik wat meer over de luxe saffron lijn.

ziaja-saffron-2
Officieel is deze lijn geschikt voor de 60+ huidjes, maar ik laat me hier persoonlijk nooit door leiden. Ik kijk eerder naar de ingrediënten en of deze bij mijn huidtype en huidbehoeftes aansluiten en daarnaast: je bent nooit te jong om te beginnen met (pre) anti-ageing ;)

Saffraan kennen we als een kostbaar, oranje/roodkleurig en draderige specerij in de keuken welke gerechten een unieke smaak en mooie warmgele kleur meegeeft. Deze draadjes zijn de stampers van de saffraankrokus die handmatig worden geplukt van deze bloem die niet in het wild voorkomt. (Dat verklaart gelijk de hoge prijs van dit product.)

Naast dat het een smaak- en kleurmaker is in de keuken is het een antidepressivium, afrodisiacum en een antioxidant. Saffraanextract en saffraanolie geven de huid een mooie glow, werkt als een natuurlijke vochtinbrenger voor de huid, bevat veel vitamine E wat de huid verjongt en het verstevigt de huid. Helemaal zo gek nog niet om het toe te voegen aan verzorgingsproducten!

ziaja-saffron-3
ziaja-saffron-4
De complete lijn bestaat uit een micellaire reinigingsmilk (200ml, €7,99) die je op je huid met je vingers inmasseert en afhaalt met een watje waarna vuil en make-up verdwenen zijn. Hij is erg mild en zuinig in gebruik en kan zelfs door contactlensdragers gebruikt worden.

De brightening oogcrème (15ml, €6,29) bevat naast saffraanextract ook vochtinbrengende glycerine, verzachtend calendula extract en subtiele shimmers die de ooghuid fris laat ogen. Ook dit product is zuinig in gebruik en trekt snel in. Ik krijg er gelukkig geen traanogen van! (Je zal verbaasd zijn bij hoeveel oogcrèmes ik dit alsnog krijg..)

De hyaluronic lifting gel (30ml, €6,29) is een product op gelbasis wat je 2x per dag als serum voor je dag- en nachtcrème gebruikt. Door de gelbasis smeert hij heerlijk uit en trekt hij snel in en voelt de huid na gebruik lekker zacht aan. Er zit een flinke dosis hyaluronzuur in, één van mijn lievelingsingrediënten op skincaregebied en in dit artikel leg ik uit waarom. Daarnaast is er onder andere glycerine en zoet amandelextract aan toegevoegd. Als je teveel gebruikt kan je last krijgen van wat rulletjes, dan weet je gelijk dat je de volgende keer minder kan gebruiken.

ziaja-saffron-5
ziaja-saffron-6
Als laatste is er nog een dagcrème met SPF6 (50ml, €8,49) en een nachtcrème (50ml, €8,49) in het saffraanassortiment te vinden. De dagcrème is wat lichter, smeert hierdoor prettig uit en trekt snel in maar laat mijn huid wel de hele dag door prettig aanvoelen. Ook hierin zit weer onder andere glycerine, calendula extract en kleine shimmers die de huid een mooie glow geven. De nachtcrème is voller in gebruik en laat een prettig laagje achter. Er zit onder andere glycerine en bijenwas in, wat een vochtinbrengende en vochtvasthoudende werking heeft op de huid. Hadden de crèmes in tubes of pompflacons gezeten was ik alleen nog blijer geweest, ik ben gewoonweg geen voorstander van potjes.

Mocht je er gevoelig voor zijn dan is het wel fijn om te weten dat er afwisselend palmolie, minerale olie, siliconen en parabenen in de producten zitten. Ik zou deze lijn dus wel afraden als je een erg gevoelige huid hebt. Ik heb zelf een drogere en iets gevoelige huid en heb een prettige eerste kennismaking met deze producten gehad. Als ze echt in mijn dagelijkse routine blijven zitten dan komen ze zeker nog voorbij in de maandelijkse skincare updates. Ik ben benieuwd. So far so good!

Ziaja skincare is te koop via de webwinkel en bij de twee winkels in Den Haag (Regentesseplein 223-A en Winkel Prinsestraat 112-A welke vandaag geopend wordt).

Heb jij ervaring met de producten van Ziaja? Is het een merk waar je nieuwsgierig naar bent?

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

–> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Disclaimer: tenzij anders vermeld bevat dit artikel producten die door een merk of bedrijf zijn toegestuurd. Dit heeft geen invloed op mijn mening over deze producten.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Beauty Treasures
  Reply Beauty Treasures 24 november 2014 at 20:58

  Ik heb een haarmasker een enzymen peeling van Ziaja. Beiden erg fijn voor de prijs die je ervoor betaalt.

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 23 november 2014 at 22:08

  Heb wel eens iets over dit merk gelezen, maar heb het nog nooit gezien en geprobeerd. Het is fijn dat ze helemaal niet duur zijjn. Ik ga zeker eens goed rondkijken in de webshop, want naar de winkel gaan is geen optie.

 • Avatar van beautifulday4makeup
  Reply beautifulday4makeup 23 november 2014 at 21:40

  Wauw. Ik kende het merk niet, maar het klinkt heel goed. En het valt daarenboven ook nog eens mee in prijs.

 • Avatar van Petra
  Reply Petra 23 november 2014 at 11:09

  Tjonge, dit klinkt heel erg aantrekkelijk, en ook niet te extreem duur….de verpakkingen spreken mij erg aan…een beetje rustig, maar dat heeft wel iets bij deze producten…ik ben wel nieuwsgierig naar deze producten…

 • Avatar van Mariëlle
  Reply Mariëlle 22 november 2014 at 19:07

  Ik wil dit merk ook echt eens proberen!

 • Avatar van Kiss & Make-up
  Reply Kiss & Make-up 22 november 2014 at 16:16

  Oh deze lijn kende ik nog niet! Interessant.

 • Avatar van Fleur
  Reply Fleur 22 november 2014 at 15:12

  Klinkt erg goed. Maar ik hou er ook niet zo van wanneer crème in een potje zit. Toch wat onhygiënisch.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 23 november 2014 at 23:03

   Jep, dat èn dat werkzame bestanddelen door aanraking met zuurstof al snel hun werking verliezen.. Zo zonde!

 • Avatar van NailTalk
  Reply NailTalk 22 november 2014 at 10:48

  Fijne review! En wat een fijne prijsjes voor zulke producten. De lifting gel een oogcreme gaan op mijn wishlist!

 • Avatar van Karin
  Reply Karin 22 november 2014 at 08:39

  Wat fijn zeg deze producten! Ik kende het nog helemaal niet!

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 22 november 2014 at 07:24

  Een voor mij geheel onbekend merk maar ik heb net rondgekeken op de website en het ziet er heel goed uit in de overzichtelijke webshop en ik ben er na het lezen van je post erg nieuwsgierig naar geworden.
  Het klinkt heel goed.
  Nu maar hopen dat ze zo een winkel ook hier snel gaan openen ;-)

  Prettig weekend Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.