Beauty

Cadeautip | Creëer je eigen parfum met Perfume By Me

31 december 2014

perfume-by-me-1
Zoals jullie weten ben ik echt een geurenmens en heb ik een flinke parfumverzameling. Ik heb niet echt één type geur wat ik lekker vindt en zo pas ik zo’n beetje dagelijks mijn parfum du jour aan aan een gelegenheid waar ik naartoe ga of in welke mood ik ben. Toen ik het persbericht van Perfume By Me ontving werd mijn nieuwsgierigheid flink geprikkeld, het is namelijk een online tool waarmee je je eigen unieke parfum kan ontwikkelen. Ik ontving een voucher om het zelf te ervaren en ging aan de slag!

perfume-by-me-3
Ik wilde een unieke geur samenstellen die ik elke dag kon gaan dragen, een zachte bloemige geur met een uniek randje om het toch wat meer eigen te maken. Ik koos voor een basismelange van 70% soft flower waarna er voor de middennoten bepaalde geurmelanges overbleven en ik hieruit de keus maakte uit 10% volle jasmijn en 5% anjer. Als laatste bleven er hierbij enkele topnoten over die bij de rest aan zou sluiten en koos ik voor 10% roses de mai en 5% lychee voor een iets fruitige opening.

Het samenstellen was echt een fluitje van een cent door de fijne omschrijvingen van de geurnoten waaruit je kan kiezen en doordat er virtueel een flesje gevuld wordt zodat je precies kan zien wat je keuzes waren en wat je nog te doen hebt. Mocht je nu twijfelen aan de samengestelde geur dan kan je ook eerst een sample bestellen, maar ik was redelijk zeker van mijn zaak en ronde de bestelling af voor een fullsize flacon. Nadat ik een keuze had gemaakt voor de kleur van het vlakje met merknaam voor op mijn flacon bedacht ik een naam voor de geur en liet deze er ook op vermelden: wildflower in bloom, vanwege de bloemige geurnoten en het gevoel wat ik heb als ik kijk naar mijn persoonlijke ontwikkeling op dit moment.

perfume-by-me-2
Mocht je nu helemaal geen aanleg hebben voor het herkennen van geurnoten, maar toch een gepersonaliseerde geur willen samenstellen dan kan je ook door middel van 5 vragen een passend parfum op je persoonlijkheid laten maken en er zijn ook kant-en-klare Perfume By Me parfumcreaties verkrijgbaar.

De door mij samengestelde geur ruikt echt heel erg lekker. Vrouwelijk, bloemig en romantisch en het doet me denken aan een zomerse dag in een bloementuin. Heerlijk om alvast mee uit te kijken naar de zonnige maanden van het jaar. De geur blijft ook nog eens best lang ruiken op mijn huid dus ik ben zeker tevreden. Ik vind het hele concept erg leuk en origineel bedacht! De verpakking spreekt mij iets minder aan helaas, maar dat is persoonlijke smaak :)

Parfum 15ml, €20,00
Parfum 50ml, €65,00
Parfum 100ml, €85,00

Spreekt zo’n concept om je eigen geur samen te stellen jou aan? Wat voor geur komt er bij jou uit als je hem creëert en welke naam zou je hem geven?

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

–> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Roxanne
  Reply Roxanne 2 januari 2015 at 23:47

  Wat apart en leuk! Lijkt me wel lastig om een geur samen te stellen

 • Avatar van Imke
  Reply Imke 2 januari 2015 at 20:40

  Ik heb ooit een workshop gehad en dat was erg leuk. En het is een stuk moeilijker dan ik dacht.

 • Avatar van Kim ter Stege
  Reply Kim ter Stege 2 januari 2015 at 17:35

  Wauuuwww, super leuk! Ik ga meteen een kijkje nemen op de website!

  Liefs,
  Kim

 • Avatar van beautifulday4makeup
  Reply beautifulday4makeup 1 januari 2015 at 20:38

  Dit klinkt heerlijk om zoiets te maken. Mss een Valentijnskado…

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 31 december 2014 at 21:32

  Wat is dit een leuk concept en wat heb je jouw parfum een mooie naam gegeven. Een aam kan ik niet zo ineens bedenken, maar het zou een warme, wat zwaardere, romantische geur zijn.

 • Avatar van Kelly
  Reply Kelly 31 december 2014 at 13:53

  Wat super leuk! Een eigen parfum ontwikkelen helemaal met al je favoriete geuren erin verwerkt. Jammer van de verpakking, want die had ik wel iets mooier willen zien. Fijne jaarwisseling lieve Desirée!

 • Avatar van NailTalk
  Reply NailTalk 31 december 2014 at 11:48

  Lijkt me zo handig dit! Vind het wel moeilijk om dat zelf vast te stellen denk ik, dan zou ik toch de ‘vragen’ gebruiken! Verpakking kon inderdaad wel beter ja :-) Fijne jaarwisseling alvast en de beste wensen!

 • Avatar van Beautyjuf
  Reply Beautyjuf 31 december 2014 at 10:12

  Ik vind het toch ietwat apart om via internet een geur samen te stellen…Al is het idee wel erg leuk en bijzonder!

 • Avatar van Wesley
  Reply Wesley 31 december 2014 at 10:03

  Kijk dit is nou echt pas cool, niet een standaard geurtje kopen maar je eigen geurtje samenstellen :)

 • Avatar van Manon
  Reply Manon 31 december 2014 at 09:38

  Dat is leuk, dit wil ik ook wel een keer doen!

 • Avatar van Sonja
  Reply Sonja 31 december 2014 at 09:36

  Aaaaah, mocht ik dus die ene geur niet vinden, maak ik het zelf! Geweldig!
  Dan wil ik net als Thierry Mugler gebruik maken van suiker, karamel en andere food ingrediënten.
  Mijn brein is al aan het denken! En dan gaat het YuSt heten!

 • Avatar van Dhini
  Reply Dhini 31 december 2014 at 09:16

  wat leuk dat je zelf eigen samenstellen

 • Avatar van Beau
  Reply Beau 31 december 2014 at 09:05

  Wat leuk je eigen geur samenstellen, mijn eigen geur zou fruitig en bloemachtig zijn en Beauz heten natuurlijk :)
  Een fijne jaarwisseling!

 • Avatar van Mandy
  Reply Mandy 31 december 2014 at 08:47

  Wat leuk!
  Fijne jaarwisseling!

 • Avatar van Michaela
  Reply Michaela 31 december 2014 at 07:40

  Wauw, dit is zo leuk! :) Je hebt ook een super leuke naam gekozen!

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 31 december 2014 at 06:42

  Dat is leuk!
  Ik ben nu zo benieuwd naar je zelf samengestelde parfum ;-)

  Ik wens jullie een fijne jaarwisseling Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.