Beauty

Clarins ladylike collectie kerstlook

25 december 2014

clarins-kerstlook-2014-2
Clarins introduceerde voor dit najaar de ladylike collectie waarin alles draait om een klassieke en subtiele matte make-up met neutrale kleuren. Ik ben zelf een groot fan van neutrale kleuren en kon niet wachten om met de ontvangen producten aan de slag te gaan. De kleuren en de intensiteit ervan bezorgden me jeukende vingers om er een kerstlook van te maken die iedereen kan hebben en je zo kan veranderen door een andere lipkleur toe te voegen. Voor een extra feestelijk geheel ging ik voor de bessenrode Shiseido lacquer rouge in RD529, maar een transparante gloss of juist een dieprode matte lipstick had ook goed gepast.

clarins-kerstlook-2014-7
clarins-kerstlook-2014-8
De ombre matte cream-to-powder eyeshadow in de kleur taupe kan je los gebruiken voor een simpele en snelle look, maar je kan hem ook als basis onder een donkere ooglook gebruiken om het geheel net wat intenser te maken. Ook zonder oogschaduwbasis blijft deze crème-oogschaduw trouwens de hele dag zitten en de pigmentatie is erg goed! In de look heb ik deze als oogschaduwbasis gebruikt voor een smoky eye die subtieler is dan de zwarte klassieke variant.

De 3-dot liner in zwart had ik al en vond ik erg prettig en dat er nu ook een bruine variant verkrijgbaar is is alleen maar logisch. Niet alleen is dit beter geschikt voor blondines omdat het minder hard staat, ook past de kleur perfect bij de andere tinten uit deze make-upcollectie. Je kan er dikke of juist heel dunne lijntjes mee zetten, maar je kan er ook een stippellijntje mee zetten (leuk om mee te spelen!) of juist goed mee tussen de wimpers komen voor een subtiel resultaat.

clarins-kerstlook-2014-3
clarins-kerstlook-2014-4
De illuminating cheek colour in de kleur tawny pink is erg mooi om te zien, maar voor mijn lichte huid helaas een stuk te donker. De roodbruine kleur doet voor mijn huid niet veel goeds, maar ik denk dat hij bij getinte huidjes erg mooi zal staan. De subtiele glitter die erin verwerkt zit vind ik heel classy. Ik heb hem in mijn look echt minimaal gebruikt voor een subtiel blosje.

clarins-kerstlook-2014-5
clarins-kerstlook-2014-6
Het eye queartet mineral palette in de kleur skin tones uit deze collectie is wat mij betreft een must have voor ieder huidtype. De vier kleuren zijn niet te warm of te koel, hebben een mooie pigmentatie en je kan er lichte everyday looks mee maken, maar ook een smoky eye lukt prima. Alle kleuren lijken op het eerste gezicht matte, maar ergens lijken de twee middelste tinten een beetje een satijnglansje te hebben. De pigmentatie is prima maar als je de kleuren nat gebruikt of over een oogschaduwbasis worden ze pas echt intens.

clarins-kerstlook-2014-1 clarins-kerstlook-2014-9
Ik vind dat Clarins met deze collectie echt een prachtige look neer heeft gezet die bij veel vrouwen mooi zal staan. Ik ben door de goede kwaliteit en pigmentatie van de ombre matte cream-to-powder eyeshadow heel benieuwd geworden naar andere kleuren hiervan. De look die ik ermee maakte vind ik goed bij de feestdagen passen, is niet te donker maar wel opvallend genoeg en is gewoon.. ladylike.. te noemen. En door de donkere berrytint op de lippen krijgt het geheel net wat meer feestelijks.

Hoe ziet jouw make-uplook voor deze feestdagen eruit?

Fijne kerstdagen allemaal!

Liefs,
Desirée

–> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Regina
  Reply Regina 28 december 2014 at 17:01

  Whouww wat een prachtige make-up weer van Clarins!
  Staat je echt onwijs mooi :)
  Helemaal de kleuren waar ik van hou.
  Ik ben dol op Clarins.

 • Avatar van Jorinde
  Reply Jorinde 25 december 2014 at 23:10

  Ziet er prachtig uit!
  Iets te bruin voor mij ( word ik wat bleekig van) Maar staat je super!

  Fijne kerst dagen

  xx

 • Avatar van Fleur
  Reply Fleur 25 december 2014 at 22:15

  Mooie look hoor! Ik pak uit met bruine smokey eyes. Net even wat donkerder dan m’n dagelijkse look door ook onder m’n wimperrand donker bruine oogschaduw te gebruiken. En ik doe glans (goud/koper) op m’n bewegende ooglid. Vandaag had ik geen kerstdiner maar morgen wel. Dus morgen ga ik voor smokey eyes :) Op m’n mond een zachte roze tint omdat ik dat mooi vind bij smokey look (en donkere mond staat zo hard bij mij).

 • Avatar van stacey
  Reply stacey 25 december 2014 at 21:31

  hele mooie look heb je gemaakt, ik vind clarins een mooi merk

 • Avatar van beautifulday4makeup
  Reply beautifulday4makeup 25 december 2014 at 17:43

  Wauw, wat een supermooie collectie *hebberig*

 • Avatar van Mariska
  Reply Mariska 25 december 2014 at 14:35

  Ziet er prachtig uit en ook de foto’s die je gemaakt hebt. Hele mooie look!

 • Avatar van Kelly
  Reply Kelly 25 december 2014 at 13:47

  Wat een prachtige palette! Echt een mooi palette voor de feestdagen! Geniet lekker van deze dagen met je gezinnetje! Ik draag deze dagen gewoon een neutrale ooglook met lekkere rode lippen!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 25 december 2014 at 20:06

   Dat staat je vast erg mooi! Fijne dagen samen <3

 • Avatar van Annette
  Reply Annette 25 december 2014 at 13:47

  Mooi heel subtiel ook dit staat veel mensen mooi. Met kerst pak ik iets meer uit en zet de boel wat zwaarder aan. Normaal houd ik altijd van een subtiele look. Fijne dagen

 • Avatar van femketje
  Reply femketje 25 december 2014 at 11:54

  oeh wat een pretty producten! :D
  merry xmas :3

 • Avatar van Manon
  Reply Manon 25 december 2014 at 11:12

  Wat een super mooie look heb je gemaakt!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 25 december 2014 at 20:07

   Dankjewel voor je compliment! :)

 • Avatar van Marjolein
  Reply Marjolein 25 december 2014 at 10:49

  Oeh dat oogschaduwpalette is pretty! Mooie look heb je ook gemaakt, vind die lipkleur je heel goed staan :D.

 • Avatar van Dionne
  Reply Dionne 25 december 2014 at 10:30

  Wat een mooie producten!

 • Avatar van Dees Barents
  Reply Dees Barents 25 december 2014 at 09:52

  Wow, je wenkbrauwen zijn prachtig hierbij!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 25 december 2014 at 20:08

   Dankjewel! Ik kan niet zonder ze LOL *blotebillengezicht*

 • Avatar van Beau
  Reply Beau 25 december 2014 at 09:28

  Mooi dat palet van clarins :) ik ga voor een nude look tijdens de feestdagen…

 • Avatar van PinkFairy
  Reply PinkFairy 25 december 2014 at 08:54

  Prachtig die crème oogschaduw en het paletje! Mooie look! Fijne feestdagen ;)

 • Avatar van Tania
  Reply Tania 25 december 2014 at 07:51

  Prachtige look, die lipstick staat je heel goed

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 25 december 2014 at 20:09

   Dankjewel! Ik moet hem echt eens vaker dragen merk ik al :)

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 25 december 2014 at 06:47

  Dat is een feestelijke make-up look!
  Ik vindt het een mooie collectie!
  Prachtige foto’s.

  Fijne kerstdagen Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.